![]() |
|
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD (/watek-pearlzfan-kolekcja-uhd-bd-dvd) |
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Gieferg - 30-12-2021 Myślałem kiedyś o upgradzie Shoguna ale dziwne rzeczy się tam dzieją z obrazem, a poprawa jakości względem DVD nie jest jakaś kolosalna, więc odpuściłem. RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 11-01-2022 Ostatnie upgrejdy. Unforgiven steelbook z Amazon Marketplace IT za 13€. Trochę się bałem, bo niby używany, ale przyszedł bez żadnych śladów użytkowania. Są napisy PL. Blade także Amazon IT, także z napisami PL (choć na pudełku nic o tym nie ma). Universal Soldier i Big Lebowski z Amazon FR. The Dude z napisami PL.
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - misfit - 11-01-2022 Ładne upgrejdy. Taki tip ode mnie - jeśli TV już jest po gwarancji to wbijaj do menu serwisowego i wyłącz ASBL na czas seansu Unforgiven. Jest tam co nieco dłuższych ciemnych i statycznych ujęć, a przy aktywnym ASBL obraz będzie sukcesywnie robił się coraz ciemniejszy - po kilku minutach ściemni się do ekstremalnych poziomów. Możesz tego całego procesu nawet nie odczuć, aż do pojawienia się następnej jaśniejszej sceny, w której obraz nagle się rozjaśni do właściwego poziomu
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Juby - 11-01-2022 (11-01-2022, 16:09)pearlzfan napisał(a): Blade także Amazon IT, także z napisami PL (choć na pudełku nic o tym nie ma). Jak nie ma, jak jest? I napisy, i lektor.
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 12-01-2022 (11-01-2022, 18:11)misfit napisał(a): Ładne upgrejdyThx! W tym roku będą głównie wymiany na UHD wybranych tytułów. Zdarzają się coraz częściej dobre okazje, więc można niedużym kosztem podnieść jakość kolekcji. A co do ASBL to... szczerze? Nie zauważyłem tego podczas oglądania Unforgiven kilka dni temu, także nie będę cudował, ale dzięki za tipa, może kiedyś się przyda. (11-01-2022, 18:18)Juby napisał(a): Jak nie ma, jak jest? I napisy, i lektor.O qrfa, faktycznie, ślepy ja czy co?
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - misfit - 12-01-2022 (12-01-2022, 00:16)pearlzfan napisał(a): Thx! W tym roku będą głównie wymiany na UHD wybranych tytułów. Zdarzają się coraz częściej dobre okazje, więc można niedużym kosztem podnieść jakość kolekcji. Ze starszych sugeruję np. Dzień świstaka i Tremors, a z nowszych Sicario - porażająca poprawa obrazu na UHD vs BD, które masz. (12-01-2022, 00:16)pearlzfan napisał(a): A co do ASBL to... szczerze? Nie zauważyłem tego podczas oglądania Unforgiven kilka dni temu, także nie będę cudował, ale dzięki za tipa, może kiedyś się przyda. Szczęściarz W Unforgiven (i w Łowcy jeleni) to było dla mnie najbardziej odczuwalne.
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 12-01-2022 (12-01-2022, 12:49)misfit napisał(a): Dzień świstaka i Tremors, a z nowszych SicarioTak, mam je na oku, ale czekam aż będą za max 10€
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pred895 - 12-01-2022 (12-01-2022, 12:49)misfit napisał(a): Szczęściarz ASBL ?? o co kaman bo przyznam, że Łowca jeleni to dla mnie wielki ból dupy, za równo na moim TV Sony i Projektorze tzn. film wygląda bardzo dobrze a od momentu rosyjskiej ruletki do samego końca staje się nie oglądalną ciemnicą... To coś odpowiada za podświetlenie filmu czy co, da się to jakoś naprawić w moim TV i zaradzić też na Projektorze ? RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - misfit - 12-01-2022 Ciebie to nie dotyczy - ASBL to taki ficzer w OLEDach mający zapobiegać wypaleniom obrazu, który z rzadka też w trakcie oglądania "zwykłych" filmów się uaktywnia i niepotrzebnie przyciemnia obraz w długotrwających ciemnych scenach. (12-01-2022, 15:18)pearlzfan napisał(a):(12-01-2022, 12:49)misfit napisał(a): Dzień świstaka i Tremors, a z nowszych SicarioTak, mam je na oku, ale czekam aż będą za max 10€ To z Tremorsami ew. może być problem w osiągnięciu tego pułapu. Ale tutaj nawet BD od Arrow będzie olbrzymim skokiem jakościowym
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 03-02-2022 Kolejne upgrejdy. Kubricka zaktualizowałem tylko 4, ale Lolita imho strasznie źle się zestarzała, Lyndona nigdy nie zmogłem, bo kino kostiumowe to nie moja bajka, a Oczy szeroko zamknięte... let's just say I didn't liked it ![]() Wszystkie mają napisy PL. Apollo 13 kupiony za niecałe 10 funtów od sprzedawcy musicMagpie na Amazon UK. Minusem jest długi czas oczekiwania na paczkę (wysyłają jakimś Whistle). Gdzieś w drodze zaginął też od nich Marsjanin za calego jednego funta i szansa, że szczęśliwie dotrze do celu jest raczej mniejsza niż przeżycie Watneya na Marsie ![]() Beetlejuice, Goodfellas i The Prestige z Włoch (tylko Sok bez PL). Skok jakościowy w przypadku Soku jest ogromny! Goodfellas też wygląda wyraźnie lepiej niż na BD, najmniejsza różnica jest między BD a UHD Prestiżu.
|