![]() |
|
Koronawirus - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Koronawirus (/watek-koronawirus) |
RE: Koronawirus - Mierzwiak - 06-06-2021 Media kłamio!!!! Potwierdzam, ja po pierwszej dawce Pfizera przyłożyłem do ramienia 10-kilowe obciążenie żeliwne i się trzymało. RE: Koronawirus - pearlzfan - 06-06-2021 Ja też po pierwszej dawce Pfizera. Liczę, że przewidywania szurów się sprawdzą i po drugiej dawce zostanę x-manem (trzymam kciuki za pazury i czynnik samogojący Logana)
RE: Koronawirus - misfit - 06-06-2021 (06-06-2021, 15:06)Mierzwiak napisał(a): Potwierdzam, ja po pierwszej dawce Pfizera przyłożyłem do ramienia 10-kilowe obciążenie żeliwne i się trzymało. Też tak chcę. Za tydzień mam zaplanowaną drugą dawkę Moderną, dajcie znać czy da się ją jakoś podmienić na Pfizera ? RE: Koronawirus - Wolfman - 06-06-2021 Nie żałujcie sobie nawet potrójnych dawek, albowiem i tak wam w podatkach będzie doliczone. (06-06-2021, 15:06)Mierzwiak napisał(a): Media kłamio!!!!Nie może być! Nawet gdybyś rozgrzany pogrzebacz wsadził im w zad, by wersji nie zmienili. Zbyt dużo waszych pieniążków przytulili. RE: Koronawirus - Nie_zbieram_ale_lubie - 06-06-2021 (06-06-2021, 12:32)misfit napisał(a):(28-05-2021, 20:41)Gieferg napisał(a): Ściema jest zawsze w tę stronę, w którą nam wygodniej żeby była Rodzi się pytanie. po co to łączyć? To nie są podobne sprawy. Jedno to łobuzerka, drugie to mające solidne podstawy, nad którymi nie chcę się teraz i tutaj rozwodzić, podejrzenie. Nie przystoi przeciwstawianie błazenady faktom, czy zestawianie głupoty indywidualnych osób, ze zorganizowanym działaniem ponadnarodowych grup interesów. Zabieg taki ani nie sluzy uprawianiu dyskusji ani przybliżeniu prawdy. Właściwie nieczemu nie sluży poza, antagonizowaniem stron. Pandemia i zmiany "okołopandemiczne" są rozwojowe i jeszcze nie jednemu z nas przyjdzie zmienić zdanie na ich temat. Zgodnie, czy wbrew aktualnej narracji medialnej. Przecież ktoś nad wirusami pracował po obu stronach Pacyfiku, tak aby były badziej zaraźliwe. Nie tylko w Wuhan ale i w Fort Detrick (MA, USA), o czym zreszta wyraźnie powiedział Dr Fauci w niedawnym przesłuchaniu w Kongresie USA. Ktoś zadecydował o stosowaniu testów, ktore nie mogly dać prawdziwych wynikow i zamknął na ich podstawie gospodarki. Ktoś zadecydował o braku kwarantanny dla podróżnych, nawet wtedy kiedy gospodarki krajow byly w lockdownach, a ich obywatele uwięzieni w domach (UK, RoI*), mimo iż bezwzględną kwarantannę stosowały z powodzeniem inne kraje. Ktoś otwieral szkoly po lockdownach, tylko na jeden dzień, zeby dziawtwa mogła ponownie roznieść wirusa po domochach ( dwukrotnie w UK, RoI*). Ktos zarzadził wiele innych bezsensownych i niekonswekwentnych, a brzemiennych w skutkach decyzji. Tematu zablokowania slużby zdrowia, czy masowych zgodnów w "domach senorów" nie chcę nawet komentować. To nie jakieś oszołomy, czy ludzie "mający czelność" zadawać rzeczowa pytania i zgłaszać krytykę są winni tej całej sytuacji. Po co więc kierować w ich stronę złość, czy obwiniać ich o wszystko? Umarły miliony ludzi, umrą kolejne dziesiątki milionów. Życie miliardów uległo poważnej zmianie. Nie jest temu winien przypadek, ani jakaś Pani Socha. Kretyńskie filmiki o debilnych Amerykanach też niczego nie zmienią, ani nie zagłuszą. Najwyraźniej obecny kurs (dez-)informacyjny w USA się zmienił i już nie tylko można zadawać pewne pytania, czy sugerować że SARS-Cov-2 jest sztucznym wytworem, bez narażania się, jak do niedawna, na bana na YT, feacebookach i innych portalach, za przeproszeniem, społecznościowych, bo narracja jednoznacznie mówi, że winić należy Chiny. W miarę narastającej eskalacji, Chiny prawdopodobnie zaczną wyciągać inne ciekawe informacje na światło dzienne i produkować podobne temu materiały, ku uciesze gawiedzi. Może nawet takie filmy, jak zdjety rok temu z YT Valuetainment wywiad z badaczką z Fort Ditrick, dosyć niepochlebnie wypowiadającą się na temat Dr Fauci, trafia spowrotem do łask. Gawiedź będzie miała igrzyska. Tymczasem przyjdzie jesien, zima i zobaczymy jak sytuacja się dalej rozwinie. Jedno jest pewne. Wieszanie psów na "szurach" niczemu nie pomoże, tak zreszta jak i druga dawka szczepionki nie przywróci nam normalnogo życia i nie zażegna problemów, z któmi przyjdzie nam sie dalej mierzyć. *- to akurat przyklady z mojego podwórka, ale każdy znajdzie podobne niedorzecznośći we własnym rejonie. RE: Koronawirus - misfit - 06-06-2021 (06-06-2021, 17:49)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Rodzi się pytanie. po co to łączyć? To nie są podobne sprawy. Jedno to łobuzerka, drugie to mające solidne podstawy, nad którymi nie chcę się teraz i tutaj rozwodzić, podejrzenie. Już tłumaczę - z jednej strony ktoś posądza medyków, że dla korzyści majątkowych wpisują przyczynę śmierci "covid" u niemal każdego zmarłego u którego wykryje się koronkę. Z drugiej strony, ta sama osoba nie ma problemu ze stawianiem tezy, że skoro ktoś się zaszczepił i kilka/naście/dziesiąt dni później zaliczył zgon to jego przyczyną musi być szczepionka. Do tego ta osoba jest na tyle bezczelna i podła, że wykorzystuje czyjąś tragedię do zbierania kasy na własną organizację. Czyli robi coś jeszcze bardziej obrzydliwego od tego o co posądza innych. To jest dla mnie klasyczny przykład szurostwa. RE: Koronawirus - Wolfman - 06-06-2021 Nie obejrzałem , ale wkleję, bo może coś ciekawego Jest poniekąd ciekawa rzecz. Pisss zaczął dobrze od twardego pisodołu i zamiast kontynuować swe dzieło, podobnież jak niby Chiny to zrobiły. To nie, rozrzedził się na drobne jak pozostałe państwa Europy. Czyli wirus zanika, więc otwieramy wszystko, niech łapią dalej i zamykamy wszystko , aż do dziś. Dla pfeizera i reszty szumowin , to biznes życia. RE: Koronawirus - Nie_zbieram_ale_lubie - 07-06-2021 (06-06-2021, 21:11)misfit napisał(a):(06-06-2021, 17:49)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Rodzi się pytanie. po co to łączyć? To nie są podobne sprawy. Jedno to łobuzerka, drugie to mające solidne podstawy, nad którymi nie chcę się teraz i tutaj rozwodzić, podejrzenie. Nie mam nic przeciwko piętnowaniu haniebnych, czy szkodliwych zachowań. Czy aby jednak wrzucanie do jednego worka oszołomów, czy ludzi podatnych na każdą ideę, która niesie możliwość znalezienia nowej linii podziału, czy konfrontacji z establishmentem, "systemem", albo po prostu z częścią populacji, która hołduje innym przekonaniom politycznym, czy światopoglądowym, razem z ludzmi rozsądnymi i odpowiedzialnymi, dla których dobro ogółu jest wartością najwyższą, a którzy dostrzegają inną stronę medalu i zadają sobie trud aby przedstawić wątpliwości co do obranego kursu i poddać je debacie publicznej, tak aby uwzględnić alternatywne opinie i znależć optymalne wyjście z sytuacji? Przecież Ci ludzie zostali w taki sam sposób zneutralizowani, dzięki utożsamieniu ich z połgówkami, szkodnikami czy oszołomami, opowiadającymi o microchipach w szeczapionce. Tych zaś, których z uwagi na ich autorytet i kompetencje medyczne/zawodowe, nie udało się ośmieszyć, zastraszono lub zneutralizowano w inny sposób. Mógłbym podać kilka głośnych przykładów z rejonu, który polskim czytelnikom, byłby kompletnie nieznajomy, Wierzę jednak, że w ojczyźnie było podobnie. Jeżeli znalazłeś w sobie energię i czas na zapoznanie się z dostępnymi video clipami z Eventu 201, to powinieneś zwrócić uwagę, że ćwiczenia w znaczącej mierze skupione były na koordynacji procesów decyzyjnych i synchronizacji działań pomiędzy "resortami" oraz kontrolą populacji, poprzez zarzadzanie informacją. IMHO tę koordynacje i synchronizację można rozpoznać w działaniach na arenie międzynarodowej, nie tylko w EU, Uważam też, że chaos i pozorną niekonsekwencję działań można smiało rozpatrywać jako nieprzypadkowe, bez względu na to jakim teoriom rozwoju wydarzeń sie hołduje. Być może kiedys z perspektywy czasu, będzie łatwiej o tym rozmawiać. Nie chcę teraz poruszać szczegółów związanych ze środowiskiem medycznym, bo to ono stoi na froncie i codzień zmaga sie z realiami tej walki, ryzykując wypaleniem zawodowym, zdrowiem swoich bliskich, powodzeniem swych relacjii, czy wręcz własnym życiem. Tylko dla przypomnienia wspomnę o tym, ze jest to chyba procentowo naliczniejsza grupa zawodowa, odnosząca się sceptycznie do ekperymentalnych szczepionek ( pomimo oczywistego zagrożeńia), grupa również znana od zawsze ze skłonności i tradycji korupcyjnych, na obu końcach, tj pacjanta i własnego środowiska. O doniesieniach medycznych insiderów w kwestii nacisków i realiów finansowych zmian jakie przyniosł Covid, chyba nie muszę przypominać. Nie chcę być niczyim adwokatem, ale uważam, ze teraz jak nigdy przedtem, nie czas na podziały. Stoimy po tej samej stronie ogrodzenia, bez względu na to czy ślepo ufamy i wypełniamy zalecenia "z wieży", czy idziemy z mobem. Igrzyska już sie nakręcają - https://www.youtube.com/watch?v=0c7vInnhSlY Po nich przyjdzie czas na ostry podział , "blaming game" konfrontację z wrogiem wewnętrzym, czyi zewnętrznym. Metoda "Devide at impera" zawsze działa. Jednak nigdy dotąd sterowanie świadomością społeczną nie stało na takim poziomie zaawansowania jak obecnie. RE: Koronawirus - Mefisto - 07-06-2021 Heh, mnie w ogóle bawi podejście do tematu na zasadzie: "jakaś tam strona w necie, gdzieś tam napisana nieprawda lub pół prawda więc paczaj jaka szurnia, jakie to szkodliwe!", ale jak jawnie kłamią politycy czy tv dopasowuje sobie do narracji stare foty, które pochodzą z zupełnie innych wydarzeń to jest spoko, wtedy szurni nie ma, sama prawda xD RE: Koronawirus - Wolfman - 07-06-2021 No , ktoś mógłby mi wytłumaczyć skoro piszesz o politykach. Jakim cudem kraj z tak niskim socjalem jest zadłużamy co roku, na około 40mld PLN, a przy wysokich ubezpieczeniach zdrowotnych, szpitale są ciągle zadłużone? Jest tyle prostych dróg na wyjście gospodarki na prostą a Polska tkwi w głębokiej dupie i odgapia najgorsze rozwiązania. |