![]() |
|
misfit - kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: misfit - kolekcja (/watek-misfit-kolekcja) |
RE: misfit - kolekcja - misfit - 28-11-2020 Ideałem byłoby jakby każdy z tomów dostał po dwa razy więcej czasu antenowego, ale jest jak jest... ![]() Na noże i Requiem dla snu z USA. Joker z Niemiec - jest pl wersja na płycie UHD i jak widać nawet dwustronna okładka się trafiła. ![]() To po lewej to Parszywe dranie, czyli jedna z moich ulubionych komedii z lat 80. Wersja zremasterowana, napisy angielskie i niemieckie. Ford v Ferrari jak widać z UK, jest pl wersja na płycie UHD. Tym samym z nowości filmowych na UHD mam już prawie wszystko co chciałem, poza Doctor Sleep i ostatnim Tarantino. No i wpadł pierwszy Disney na UHD w kolekcji ![]() ![]() I na koniec kilka zaległości z ostatnich lat + Pi (wszystko z Niemiec). Tym samym Aronofsky już w komplecie, nie licząc Noah, którego nawet za złotówkę nie tykam. RE: misfit - kolekcja - pred895 - 28-11-2020 Summer of 84 wydany po Bożemu z oar 2,35;1 i nie z wymuszonymi subami ? RE: misfit - kolekcja - misfit - 28-11-2020 Dokładnie. Tam są też angielskie napisy. Z dodatków komentarz audio twórców (też po angielsku), zwiastuny i wpadki na planie. RE: misfit - kolekcja - pred895 - 28-11-2020 To dobrze bo okładka na Amazonie mówiła co innego. Też mam w planach zakupowych. Szacun za mocne zakończenie tego filmu. RE: misfit - kolekcja - misfit - 27-12-2020 Coś tam jeszcze wpadło na koniec roku: ![]() Po prawej to co było i zostaje dla dodatków. Miałem jeszcze kinówki na BD, ale już się ich pozbyłem. ![]() Pewnego razu w Hollywood i Spartacus z UK z pl wersją na UHD. Opowieść o dwóch siostrach z Niemiec - jakby ktoś się pytał to brak angielskich titulków. I rok kończę serialowo: ![]() Robin z Sherwood z Niemiec to niewielki, ale jednak upgrade względem wcześniejszego UK BD, który udało się zrealizować bez dodatkowych kosztów. Czarnobyl, czyli IMO najlepszy miniserial zeszłego roku - wydanie UHD z Francji. Trzecia seria Westworld z USA - po bardzo złych doświadczeniach z oglądaniem S2 na HBO z Canal+ (fatalna jakość obrazu, dźwięk zresztą niewiele lepszy - zrezygnowałem już z tego cholerstwa) zdecydowałem, że kolejną serię obejrzę dopiero po zakupie na nośniku. Łatwo nie było tyle wytrzymać, ale się udało... seans lada dzień. I na koniec jeszcze kilka zdjęć Robina. ![]()
RE: misfit - kolekcja - misfit - 08-02-2021 Otwieramy nowy rok, oby był nie gorszy od poprzednich ![]() ![]() Pakiecik z filmami Richarda Pryora kupiony głównie dla "Nic nie widziałem, nic nie słyszałem", którego często katowałem na VHS w latach 90-tych. Przed zakupem pamiętałem tylko, że było śmiesznie i występowała tam bardzo ładna pani. Po powtórce stwierdzam, że oba te spostrzeżenia są aktualne, z tym, że dopiero teraz zauważyłem, że grał tam też Kevin Spacey ![]() Długa podróż dnia ku nocy z UK - 2 płytowe wydanie z wersją 2D i 3D. Angielskie napisy można wyłączyć, co nie jest tak częste u brytyjskich dystrybutorów jeśli chodzi o nieangielskojęzyczne filmy. Piękne zdjęcia + długie ujęcia (w tym przypadku z ok. godziną filmu bez ani jednego cięcia) to jest to co uwielbiam. Zakupy z Niemiec: ![]() Między słowami na BD to "upgrade" z DVD - piszę w cudzysłowie bo to jest ten sam, leciwy już transfer. Pewnie zgodnie ze zwyczajem niedługo ktoś ogłosi remastera zaraz po moim zakupie "starocia" ![]() Może kogoś zainteresuje, że jest tam kilka dodatków, których nie ma w żadnym innym znanym mi wydaniu BD - i do tego są z angielskimi napisami, podobnie jak film główny. W środku książeczka w języku niemieckim. W środku znajduje się "Idź i patrz", czyli radziecki dramat wojenny. Ten sam transfer co u Criteriona, tyle, że z ciut lepszą kompresją. I tutaj znajduje się książeczka po niemiecku, stąd też wysokościowo odpowiada pudełku DVD tak jak w "Między słowami". UHD: Tremorsy od Arrow w świetnym wydaniu i z pięknym remasterem - w końcu można obejrzeć ten film bez odruchów wymiotnych ![]() Pachnidło to upgrade z polskiego BD Pro-Motion, w sumie wyszła niewielka dopłata 10 czy 15 zł. Jeśli chodzi o pakiecik wydań katalogowych Warnera (+ Player One) to każdy z filmów ma swoje odrębne pudełko tak jak to widać na poniższym zdjęciu: ![]() Nigdzie nie ma pl wersji. I poniżej jeszcze środek Między słowami i Idź i patrz.
RE: misfit - kolekcja - fire_caves - 08-02-2021 (08-02-2021, 15:31)misfit napisał(a): eśli chodzi o pakiecik wydań katalogowych Warnera to każdy z filmów ma swoje odrębne pudełko tak jak to widać na poniższym zdjęciu:Pusty śmiech mnie ogarnął, gdy po raz pierwszy zobaczyłem, że w tym wydaniu pomiędzy te klasyki wcisnęli na siłę Playera... RE: misfit - kolekcja - Krzych2k - 08-02-2021 Piękne wydanie Lost in Translation, film również cudowny. Hereditary oglądałem raz, jestem antyhorrorowcem, zmiótł mnie z planszy debiut Astera i nie zamierzam do niego wracać. RE: misfit - kolekcja - Wolfman - 08-02-2021 (08-02-2021, 15:31)misfit napisał(a): achnidło to upgrade z polskiego BD Pro-Motion, w sumie wyszła niewielka dopłata 10 czy 15 zł.Jak tam, duża różnica? RE: misfit - kolekcja - misfit - 08-02-2021 Dopiero będę oglądał, jednak najbliższy termin (weekend) zarezerwowały już sobie Gremliny i Goonies. Ale z tego co widziałem na monitorku w madVR to podejrzewam, że to może być fake HDR, ale nie w Vincentowym tego słowa znaczeniu (jest aż nadto jasno). Wszystko okaże się w ruchu na OLED. Wersja UHD kupiła mnie lepszą szczegółowością obrazu - pod tym względem jest wyraźnie lepiej. Obraz na UHD jest też trochę odziarniony względem polskiego BD. Z kolei polskie wydanie jest trochę wyostrzone - w sumie to była częsta przypadłość wydań od Pro-Motion. (08-02-2021, 16:26)fire_caves napisał(a):(08-02-2021, 15:31)misfit napisał(a): Jeśli chodzi o pakiecik wydań katalogowych Warnera to każdy z filmów ma swoje odrębne pudełko tak jak to widać na poniższym zdjęciu:Pusty śmiech mnie ogarnął, gdy po raz pierwszy zobaczyłem, że w tym wydaniu pomiędzy te klasyki wcisnęli na siłę Playera... Mi w sumie pasi bo Playera nie miałem, a chciałem kiedyś tam mieć ![]() A co byś tam najlepiej widział zamiast niego w tym pakiecie ? |