![]() |
|
HAL 9000: Archiwum - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: HAL 9000: Archiwum (/watek-hal-9000-archiwum) |
RE: HAL 9000: Archiwum - Mefisto - 30-11-2024 Nowy dywan? Znowu połowa zakupów moich, to nie muszę robić aktualki
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 30-11-2024 Oscarowo ![]() ![]() (30-11-2024, 22:27)Mefisto napisał(a): Znowu połowa zakupów moich Druga połowa dopiero dojedzie
RE: HAL 9000: Archiwum - Mefisto - 30-11-2024 O, nawet atmos jest na tym dywanie
RE: HAL 9000: Archiwum - Bender - 30-11-2024 Współczuję. Do mnie tak przyszła wczoraj kolekcja Roya Anderssona z UK. W paczkomacie, w całkowicie otwartej kopercie. Na szczescie była w środku
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 30-11-2024 Do mnie też z UK. Coś tam się dzieje niedobrego, bo jak zamówiłem serię "Ocean's" to z trzech filmów dotarł tylko jeden, a paczka nie była otwierana
HAL 9000: Archiwum - Altair - 30-11-2024 Nie zamawiałem bezpośrednio z UK, ale kupując nie dawno film na polskim Amazonie został wysłany z Wielkiej Brytanii i było wszystko dobrze z opakowaniem oraz pudełkiem z płytą. RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 30-11-2024 No dobra, nie straszmy ludzi
RE: HAL 9000: Archiwum - Ash-9001 - 01-12-2024 Też Ci nie dali slipa do The Abyss. Booooo!!! (30-11-2024, 17:41)HAL 9000 napisał(a): "Świadek mimo woli" to mój ulubiony film Briana De Palmy. U mnie w zależności od nastroju ulubionym jest Dressed to Kill albo Blow Out. Ale przeważnie Dressed to Kill
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 01-12-2024 Piąteczka ![]() U mnie ranking wygląda tak: 1. Body Double 2. Dressed to Kill 3. Blow Out Dopiero na dalszych pozycjach są takie filmy jak "Scarface" czy "The Untouchables". "Body Double" to taka bajka dla dorosłych i tutaj "Dressed to Kill" oraz "Blow Out" są trochę bardziej realistyczne, ale też pod mocnym wpływem Hitchcocka czy Antonioniego ("Blow Out"). "Abyss" to hiszpańskie wydanie i powiem szczerze, że mieszane uczucia mam co jakości transferu, a wydawało mi się zawsze że jestem bardzo tolerancyjny jeżeli chodzi o DNR itp. Widocznie obce AI mi przeszkadza (HAL 9000) ![]() "Aliens" jeszcze nie oglądałem, ale może chociaż kolorki mi bardziej podejdą - tak się pocieszam. RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 15-12-2024 Po długim oczekiwaniu na "Twin Peaks: Fire Walk with Me", wydanie okazało się mocno rozczarowujące - odradzam zakup ![]() ![]() "Willow" i "Beetlejuice Beetlejuice" w ramach wspierania polskiej dystrybucji ![]() ![]() "Willow" oglądałem pierwszy raz w życiu i jestem zadowolony z seansu ![]() Na "Beetlejuice Beetlejuice" nie poszedłem do kina, bo nie wierzyłem, że można tu zrobić coś ciekawego, jednak byłem w błędzie - druga część zdecydowanie lepsza od pierwszej jak dla mnie i to jest miłe zaszkoczenie. Pozostałe: ![]() ![]() ![]() ![]() "Brick" to zakup w ciemno i jestem świeżo po bardzo udanym seansie. Rian daje radę, pod warunkiem że nie robi Star Wars ![]() Amazon UK i kolejny zgrzyt. Jak już wspominałem w innym wątku, wysłano do mnie wydanie ze zwrotów i na dodatek z podmienioną przez złodzieja płytą UHD na DVD: ![]() "Wstyd, żenada, patologia"
|