![]() |
|
Góry - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Góry (/watek-gory) |
RE: Góry - Remek - 30-06-2019 (29-06-2019, 22:42)Daras napisał(a): Zwracam honor parze młodej. Skorygowano pierwsze informacje i podano do wiadomości, że nowożeńcy korzystali jednak z właściwego obuwia. Zatem pech.W takim razie ja też biję się w pierś i dołączam do życzeń szczęścia i pomyślności dla nowożeńców oraz szybkiego powrotu do zdrowia dla Pana Młodego. Oby tylko góry źle się im teraz nie kojarzyły ![]() Czytając twoje posty Gieferg nabieram ochoty na Beskid Śląski i Żywiecki a nigdy nie byłem w tych rejonach więc chyba je uwzględnię w przyszłorocznych planach urlopowych. Mam zaliczony jedynie Beskid Sądecki a te rejony jakoś mi umykały. Trochę zapoznałem się z tematem i widzę, że jest tam sporo ciekawych miejsc i szlaków. RE: Góry - Gieferg - 30-06-2019 W Żywieckim polecam Babią Górę Percią Akademików - klamry, łańcuchy - prawie jak Tatry Pilsko też fajne. Po śląskim chodzę bardziej "z braku laku" jak nie ma z kim jechać w Tatry, albo chcę córce zorganizować jakąś lekką wycieczkę - akurat te góry mam najbliżej. Owszem, też ładnie, ale mnie ciągnie tam, gdzie można wejść powyżej 2000 metrów. RE: Góry - Remek - 30-06-2019 Jeśli o Tatry chodzi to ostatnio jeżdżę na Słowację (Tatrzańska Łomnica, Stary Smokowiec, Liptowski Mikułasz). Więcej szlaków i spokojniej a zakopiańskie tłumy mnie już trochę zmęczyły. Wiem, że poza sezonem letnim jest mniej ludzi ale na dłuższy wyjazd mogę pozwolić sobie tylko w wakacje a z tego co widzę to w ostatnich latach jest dramat. Zakopane lubię, polskie Tatry też i pewnie za jakiś czas znów się wybiorę ale z wiekiem chyba wzrosło u mnie zapotrzebowanie na rekreację w spokojniejszym otoczeniu
RE: Góry - Gieferg - 30-06-2019 Jeżdżę głównie w wakacje, tłumy widziałem tylko na Giewoncie i na Kasprowym (i na Morskim Oku ofkozz ).
RE: Góry - Remek - 30-06-2019 (30-06-2019, 19:50)Gieferg napisał(a): i na Morskim Oku ofkozzi na Krupówkach ofkozz
RE: Góry - Gieferg - 05-07-2019 Wczoraj pyknęliśmy Granaty (w kierunku Skrajny-Pośredni-Zadni), był to mój pierwszy kontakt z Orlą Percią. RE: Góry - Daras - 05-07-2019 (05-07-2019, 10:27)Gieferg napisał(a): Wczoraj pyknęliśmy Granaty (w kierunku Skrajny-Pośredni-Zadni), był to mój pierwszy kontakt z Orlą Percią. Po czasie wywnioskowałem, że faktycznie nie byłeś z „Orlą” za pan brat. Jak trafisz w końcu na łańcuchy / drabinki, daj znać. Najlepsze przed Tobą. P.S. Po raz pierwszy na forum wyszczerzyłem zęby. Uważam, że w tej konkretnej sytuacji zasadnie.
RE: Góry - Gieferg - 05-07-2019 Z łańcuchami i klamrami miałem kilka razy do czynienia i nie mam z nimi problemu, ba, nawet lubię jak są i te miejsca w których są. Ale nie za bardzo lubię się wspinać w miejscach gdzie ich nie ma, skała mocno stroma, a tuż obok przepaść. Szczególnie, że sportowiec ze mnie żaden, a biodra i kolana coraz częściej się odzywają. RE: Góry - Daras - 05-07-2019 (05-07-2019, 15:09)Gieferg napisał(a): ...sportowiec ze mnie żaden... No, od dawna wiadomo, że góry pokochali także intelektualiści.
RE: Góry - Gieferg - 12-07-2019 Cytat:Granaty to niby najłatwiejsza część Orlej Perci, ale na te trudniejsze już nie mam ochotyJuż nieaktualne. Nabrałem ochoty na odcinek Kozi Wierch-Granaty
|