![]() |
|
Revolut - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Revolut (/watek-revolut) |
RE: Revolut - Glaeken - 30-11-2019 (29-11-2019, 14:15)Kirek napisał(a): Co do zapewnienia wystarczającej kwoty w odpowiedniej walucie to zawsze po przeliczeniu kwoty z przesyłką w sklepie a przed zatwierdzeniem zakupu wchodzę na konto i sprawdzam czy mam odpowiednie środki.[...]W przypadku pre-orderów stosuję inną metodę: zamawiam i zapominam Robię tak z 3 powodów:- mam zaklepany produkt w pre-orderze więc mam gwarancję, że nie grozi mi nagły out of stock; - w momencie gdy sklep spróbuje pobrać kasę z karty dostanę info na smartphonie od Revoluta + email ze sklepu. Ponadto będę widział dokładną kwotę jaką sklep chce pobrać zatem nie muszę nić przeliczać a wrzucam dokładnie taką kwotę jaka jest wymieniona (zazwyczaj z bardzo drobną nadwyżką). - dobry moment żeby sobie po raz drugi przemyśleć (tzw. second thought) czy aby na pewno chcę dokonać zakupu. Czasami rezygnuję bo w międzyczasie pojawiła się tańsza oferta gdzie indziej lub w lepszej wersji. Przykładowo: uratowało mnie to przed znacznie droższym zakupem pakietu Batman w steelach w 4K w Zavvi. Ostatecznie kupiłem w Amazon.it Opisane w/w metoda w 100% sprawdza się w przyp. Zavvi oraz Amazon.co.uk. Co do reszty sklepów to nie sprawdzałem jeszcze. RE: Revolut - misfit - 18-02-2021 Czym zasilacie konto na revolucie złotówkami ? Od blisko dwóch lat wykorzystywałem w tym celu kartę debetową BNP Paribas, ale od nowego roku bank chyba wprowadził jakieś ograniczenia w tym względzie i za każdym razem otrzymuję info, że zasilenie konta zostało odrzucone. Więc szukam jakiejś alternatywy, która nie robiłaby problemów w połączeniu z revolutem - najlepiej takiej bez comiesięcznych opłat
RE: Revolut - fire_caves - 18-02-2021 Dziwne, mi dodawanie pieniędzy przez kartę działało bezproblemowo. Jedyna różnica chyba taka, ze kiedyś minimalne zasilenie było 20 zł a teraz widzę 50. Właśnie zasiliłem sobie 50 zł i działa normalnie. Jak masz problem, to możesz spróbować wystawić "żądanie płatności" przez link i samemu sobie przezeń wpłacić. RE: Revolut - misfit - 18-02-2021 Piszesz o debetówce z BNP Paribas ? RE: Revolut - pearlzfan - 18-02-2021 Misfit wydaje mi się, że Twój problem może być związany z tym https://www.revolut.com/pl-PL/help/dodawanie-pieniedzy/karta/problemy-z-wplatami/wplata-na-karte-nie-powiodla-sie-z-powodu-bledu-weryfikacji-3ds Ja też mam od pewnego czasu problem z zasileniem Revoluta (apka) z mBanku i zaczyna mnie to irytować. RE: Revolut - misfit - 09-03-2021 Możliwe, że chodzi o 3DS - to chyba weszło w Europie z początkiem roku, nie ? Więc w tym samym czasie zauważyłem problemy z zasilaniem Revoluta. Ale niestety nie ustalę czy ten błąd weryfikacji 3DS wiąże się z tym, że apka Revoluta nie lubi się z moim smartfonem lub bankiem. Póki co przeprosiłem się z kantorem Aliora, a przy następnej okazji spróbuję podpiąć tą kartę BNP do Google Pay i poprzez niego zasilić Revoluta. Jak i tu będzie dupa to nie mam innych pomysłów poza zmianą karty. Tylko właśnie dobre pytanie - na jaką ? ![]() EDIT: Ok, daję znać, że podpięcie karty do Google Pay i poprzez niego zasilenie Revoluta złotówkami bez problemu u mnie przechodzi. Więc jest to jakieś rozwiązanie gdyby ktoś jeszcze miał podobne problemy z wpłatą bezpośrednio z karty debetowej. Revolut - Glaeken - 22-03-2021 Od 18 marca konta kart revolut są litewskie a zatem proba zasilenia konta revoluta przelewem z polskiego konta złotówkowego wiaże się z dodatkowymi opłatami. Jezeli chcemy zasilić konto revoluta w PLN to zapłacimy spora prowizję. Jezeli chcemy zasilic w EUR to zaplacimy symboliczna oplate za przelew oraz przewalutowanie z PLN na EUR po kursie naszego bank co też boli bo kurs złodziejski ![]() Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka RE: Revolut - prodarek - 22-03-2021 Polecam konto kantor alior. RE: Revolut - pearlzfan - 22-03-2021 Gdzie te opłaty można sprawdzić, bo szczerze mówiąc nie widzę żadnych prowizji przy zasilaniu konta Revolutowego złotówkami z mBanku. RE: Revolut - misfit - 22-03-2021 Tu zdaje się chodzi o przelewy. W każdym razie dziś trzy razy zasilałem Revoluta i zero opłat (złotówkowa karta debetowa z BNP Paribas -> Revolut przez Google Pay). |