![]() |
|
Dawno temu w Ameryce (1984) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Dawno temu w Ameryce (1984) (/watek-dawno-temu-w-ameryce-1984) |
RE: Dawno temu w Ameryce (1984) - Mierzwiak - 14-11-2022 Właśnie odebrałem z paczkomatu. To opakowanie to jest dramat, ja miałem szczęście ale współczuję każdemu czyja przesyłka - zapakowana, jak to u amazona, po prostu w tekturową kopertę - zostanie choćby w lekkim stopniu nadgnieciona. RE: Dawno temu w Ameryce (1984) - misfit - 15-11-2022 (14-11-2022, 20:07)Mefisto napisał(a): Swoją drogą przydałoby się poprawić wpis w filmoskopie tego włoskiego wydania. To nie jest "Leonine Films" tylko Leone Films. Poprawione na Eagle Pictures ![]() Pred - nie ma nic specjalnie wyjątkowego w tej włoskiej rozszerzonej edycji w OAR, poza tym, że jest wciąż dostępna w normalnej cenie, a cała reszta już nie. Długo się wstrzymywałem z zakupem bo miałem nadzieję, że ktoś pójdzie po rozum do głowy i podzieli ten ponad 4 godzinny film na dwie płyty. Ale to się nie wydarzyło, więc w końcu kupiłem to co jeszcze jest dostępne. RE: Dawno temu w Ameryce (1984) - Mefisto - 15-11-2022 Żeby nie było, to film wygląda naprawdę spoko jak na tak niską kompresję (chyba żadna scena nie przekracza 20 mbps). A dodatków nie ma żadnych, więc nic mu nie przeszkadza. Pozostaje modlić się o odnalezienie wszystkich możliwych scen i porządną rekonstrukcję w 4K. RE: Dawno temu w Ameryce (1984) - misfit - 15-11-2022 ![]() Przekracza nie raz, tym niemniej "spoko" to dla mnie nie jest, szczególnie w ciemnych obszarach. Z tego też względu w excelu mam przy tym tytule dopisek "nie oglądać na OLED przy pełnym zaciemnieniu"
RE: Dawno temu w Ameryce (1984) - Mefisto - 15-11-2022 A to nie wiem - puściłem kilka scen o różnym spektrum jasności i każda miała poniżej 20. Ostatni raz widziałem ten film w tv i na vhs, więc teraz wygląda spoko
RE: Dawno temu w Ameryce (1984) - misfit - 15-11-2022 Może płytę z Wanera dostałeś ![]() ![]() Widziałem ostatni raz wersję kinową z BD i w tym rozszerzonym remasterze poprawa w obrazie jest bezdyskusyjna i nawet ziarno przez większość czasu w miarę ok się trzyma. Gdyby tylko te sceny dodatkowe to nie była taka masakra... Na liście "to-do" mam żeby sobie zrobić z tego rozszerzonego remastera też wersję kinową. RE: Dawno temu w Ameryce (1984) - pred895 - 15-11-2022 Trzeba brać też pod uwagę, że na projektorach filmy też inaczej się prezentują i czasem takich mankamentów jak na OLED i LCD tak łatwo się nie wyłapie. RE: Dawno temu w Ameryce (1984) - Mefisto - 15-11-2022 (15-11-2022, 14:38)misfit napisał(a): Może płytę z Wanera dostałeś Z Przekroju Obejrzę całość, to bardziej się do tego odniosę - na razie, jak pisałem, rzuciłem okiem na wybrane sceny i jest ok. Nie wybitnie, nie referencyjnie, ale przynajmniej nie trzeba było odwracać oczu. RE: Dawno temu w Ameryce (1984) - misfit - 15-11-2022 (15-11-2022, 14:58)pred895 napisał(a): Trzeba brać też pod uwagę, że na projektorach filmy też inaczej się prezentują i czasem takich mankamentów jak na OLED i LCD tak łatwo się nie wyłapie. Oczywiście masz rację. Dlatego w czasie mojego ok. 10 letniego okresu przyjaźni z projektorami, zawsze jak robiłem recenzje obrazu, to później sprawdzałem też na LCD co i jak
RE: Dawno temu w Ameryce (1984) - Kirek - 16-10-2025 (16-10-2025, 08:49)misfit napisał(a): Ruszają pre-ordery Dawno temu w Ameryce od Włochów. Premiera 10 grudnia. (16-10-2025, 13:03)misfit napisał(a): Tak wynika z opisów włoskich sklepów. Na jednej płycie UHD będzie wersja kinowa, a na drugiej - wersja rozszerzona + dodatkowo BD z wersją rozszerzoną. Rozszerzoną widziałem tylko raz baaardzo dawno temu, czy tam nie było sytuacji, że te dodane sceny znacznie odbiegały jakością od reszty filmu? A jeżeli tak to ciekawe jak to prezentować się będzie teraz. |