![]() |
|
Lista Schindlera / Schindler's List - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Lista Schindlera / Schindler's List (/watek-lista-schindlera-schindler-s-list) |
RE: Lista Schindlera / Schindler's List - Pablo0909 - 28-02-2019 Nie ma co narzekać. Z własnej woli kupujecie "Patriotyzm" wymaga poświęceń
RE: Lista Schindlera / Schindler's List - Mr.Hankey - 28-02-2019 KaMario - rozumiem, że będziesz reklamował w Empiku? Swoją drogą jak można aż tak spier... wydanie filmu? Polak jednak potrafi. RE: Lista Schindlera / Schindler's List - KaMario - 28-02-2019 (28-02-2019, 18:42)lukee napisał(a): Przecież jest u nas też wersja steelbook z 4K i kosztuje raptem pare złotych więcej niż to wydanie. Nie kumam sensu wybrania takiego wydania za prawie tą samą cenę. Chociaż fakt że wydane marnie a dostawa od empiku porażka.Oczywiście, że jest wydanie w steelboku z 4K u nas też, ale mając na uwadze kwiatki od Filmostrady zamówiłem oba wydania, licząc że któreś z dwóch wybiorę. To w steelbooku wygląda tak, jak na załączonych zdjęciach... [attachment=948][attachment=949] ...czego można było się spodziewać? Idealnych nieuszkodzonych steelboków? Otóż nie... jak zawsze jakieś wgniecenie. Ale tym razem nie wygląda to na winę sprzedawcy, a raczej na producenta/dystrybutora. Na tylnej części jest taki odgniot wewnętrzny jakby się zrobił podczas produkcji/tłoczenia albo składowania. Ale czegóż można się spodziewać... Pewnie będzie, że marudzę, bo przecież tylko płyta się liczy, płyta... która jak zawsze była uwalona czyimiś paluchami, w steelboku również - każdy z trzech dysków bez wyjątku. (28-02-2019, 18:58)Pablo0909 napisał(a): Nie ma co narzekać. Z własnej woli kupujecie "Patriotyzm" wymaga poświęceńMoże i śmieszne ale... nie będę się rozwodził. Zakupy filmów za granicą też nie są obarczone ryzykiem - bardzo długie wyczekiwanie na przesyłkę, jeśli w ogóle dojdzie i stan filmów (jak oglądam zdjęcia kolegów forumowiczów też niekiedy pozostawia nieco do życzenia bo zdarzają się uszkodzenia, wgniecenia i zagniecenia pudełek czy okładek).
RE: Lista Schindlera / Schindler's List - lukee - 28-02-2019 Ja też wziąłem steela ale bez 4K. Odbiore chyba w poniedziałek dopiero to tez dam znac jaki stan u mnie. Te obicia to chyba przez te koperty po których to lata. RE: Lista Schindlera / Schindler's List - KaMario - 28-02-2019 (28-02-2019, 19:04)Mr.Hankey napisał(a): KaMario - rozumiem, że będziesz reklamował w Empiku?Steelbooka zapewne zareklamuję, ale wydanie w plastiku? To nie wina Empiku, może poza zgniecionym opakowaniem, raczej wina Filmostrady, że w taki a nie inny sposób to spakowali w całość. Poczekam na egzemplarze w MM i zobaczę naocznie jak u nich to wygląda, bo na stacjonarne empiki i filmy w 4K to nie ma co liczyć, chyba że w Warszawie ![]() A w zasadzie to się zastanowię czy będę reklamował, znając empik oddadzą kasę i pozbędę się wydania ryzykując zakup kolejnego egzemplarza, który może być w jeszcze gorszym stanie. Płyty po delikatnym wyczyszczeniu nawilżoną chusteczką do okularów są idealne. (28-02-2019, 19:17)lukee napisał(a): Te obicia to chyba przez te koperty po których to lata.Wgniot z pierwszego zdjęcia na tylnej ściance jest zrobiony od wewnątrz, więc na 100% na produkcji - nie wina empiku. RE: Lista Schindlera / Schindler's List - Mateusz - 28-02-2019 Z tym wydaniem w plastiku to przesadzili i to grubo. Jeśli natomiast chodzi o steelbooka, to w przypadku fabrycznej wady, to wina leży po stronie Universala, Filmostrada przecież nie robi swoich steelbooków. Inna sprawa, że nie powinni czegoś takiego wypuścić do sklepu. RE: Lista Schindlera / Schindler's List - pred895 - 28-02-2019 No raczej nie mogli tego nie zauważyć skoro nalepka na steela z polskimi oznaczeniami musi być ich produkcji :-P RE: Lista Schindlera / Schindler's List - KaMario - 28-02-2019 Pewnie, że widzieli. Tylko mają gdzieś i wciskają klientowi uszkodzone steelbooki bo przecież mieli by straty gdyby to odrzucili ze względu na wadę. RE: Lista Schindlera / Schindler's List - Daras - 28-02-2019 (28-02-2019, 19:12)KaMario napisał(a): Pewnie będzie, że marudzę, bo przecież tylko płyta się liczy, płyta... która jak zawsze była uwalona czyimiś paluchami, w steelboku również - każdy z trzech dysków bez wyjątku. Nie, nie marudzisz. Coraz bardziej szkoda mi kasy na niechlujstwo. (12-08-2018, 12:22)Daras napisał(a): Jakiś czas temu napisałem, że zrezygnowałem z kupowania filmów od Filmostrady. (...) Jednak ostatnio, z uwagi na atrakcyjną promocję w MM, uległem pokusie. Za 49,99 kupiłem dwie płyty, w tym steelbooka „The Bourne Identity”. Takiej okazji nie mogłem przepuścić, tym bardziej, że mój zapasowy odtwarzacz czyta wszystko. Cały asortyment w markecie (uwaga!) był zafoliowany fabrycznie. Żadnych pofałdowań folii itp. Ale te palce!. To nawet nie jest pot. Pakowacz najprawdopodobniej wkładając krążki do pudełek wcinał pieczyste bez użycia sztućców. RE: Lista Schindlera / Schindler's List - KaMario - 01-03-2019 (28-02-2019, 18:13)misfit napisał(a): Dołączona płyta BD jak widzę pochodzi z wydań z 2013r. ale zgaduję, że tak pewnie będzie w każdym wydaniu UHD.W steelboku z polskiej dystrybucji też jest dołączona płyta blu-ray z wydania z 2013 r. Gdzieś czytałem chyba, że na zwykłym blu-ray też miał być nowy transfer, czy się mylę? |