![]() |
|
Hobbit - Seria - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Hobbit - Seria (/watek-hobbit-seria) |
RE: The Hobbit (Seria) - GOLUMN - 15-11-2015 Jestem już po drugim seansie. Fantastyczne widowisko i wspaniałe zakończenie całej trylogii! A wam jak się podobało? RE: The Hobbit (Seria) - Mierzwiak - 15-11-2015 Były dwa krwiste ujęcia rodem z Planet Terror w scenie z jazdą wozem. 3/10, wrażenia jeszcze gorsze niż w kinie, nigdy więcej nie tknę tego stolca. Dla formalności: - An Unexpected Journey - 8/10 - The Desolation of Smaug - 7/10 RE: Hobbit - Seria - Gieferg - 19-11-2015 Jak dla mnie to jeden film w trzech częsciach, więc nie ma takiej opcji bym to oglądał inaczej niż w całości (w sensie - w małych odstępach czasowych między częsciami), czy którąkolwiek z nich olał. Już się nie mogę doczekać powtórki ![]() -- No i Extended zaliczone. Tym razem słabe greenscreeny jakoś bardziej dawały mi się we znaki (w dodatku film miejscami jakoś dziwnie wygląda pod względem kontrastu, a czasami wydaje się zdecydowanie zbyt wygładzony) wkurzały też średnio trafione designy co niektórych stworów, ale ogólnie i tak oglądąło mi się lepiej niż w kinie, choć dodane sceny nie spełniły oczekiwań w pełni - na pewno na plus scena z rydwanem, kilka dodanych fragmentów z krasnoludami i scena pogrzebu. Ale z Beornem się zdecydowanie nie popisali... No i scena Galadriela Vs Sauron za drugim podejściem to wciąż taka sama żenada. Było 7/10 a jest... 7,5/10 ? Najsłabsza część ale i tak z przyjemnością będę do niej wracał. A teraz czas na dodatki... PS. piosenka w zestawieniu z dwiema poprzednimi to strasznie nijakie smęcenie o którym zapominam z chwilą, gdy się skończy. RE: Hobbit - Seria - meaner - 20-11-2015 Również jestem świeżo po seansie. Naprawdę świetne zakończenie trylogii. Chciałoby się powiedzieć "chcę więcej!!" ![]() Ciekawe czy kiedyś w przyszłości powstanie jeszcze coś w tym świecie. RE: Hobbit - Seria - NormanS - 20-11-2015 No i ja może w weekend wezmę sie za rozszerzenie. Chodzą rożne słuchy o kontynuacji. Wg mnie na razie nic nie powstanie. Silmarillion byłby chyba naturalnym następca ale nie wiem czy da sie to zrealizować bez istotnej ingerencji reżysera. W innym przypadku to byłoby kino dla zdecydowanie wąskiego grona a kto teraz może sobie na to pozwolic? RE: Hobbit - Seria - Gieferg - 20-11-2015 Christopher Tolkien stwierdził, że nie sprzeda praw do żadnych więcej dzieł jego ojca. Póki żyje, można zapomnieć o kolejnych filmach w Śródziemiu ale... ma 90 lat, więc ten problem pewnie się wkrótce rozwiąże, inna sprawa co powiedzą kolejni spadkobiercy. Osobiście nie byłbym nawet zainteresowany ekranizacjami pozostałej twórczości Tolkiena i nie widzę większego sensu się za to zabierać. RE: Hobbit - Seria - culturehigh - 28-11-2015 Kolejni spadkobiercy nie podchodzą tak restrykcyjnie, a i sam 90-latek w ostatnich miesiącach wyraźnie zmiękł. Kto wie, czy po "Estel" nie doczekamy się szybko kolejnego filmu. |