![]() |
|
Eureka - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Eureka (/watek-eureka) |
RE: Eureka - slavekg - 30-09-2022 Skoro rekonstruują w 4K to wypada w końcu w 4K wydać - po zdaje się 9 latach od wykonania rekonstrukcji. Byle jeszcze cena była w granicach rozsądku. Natomiast sprawą otwartą pozostaje, czy w przypadku tak leciwego filmu, stanu materiałów źródłowych i ówczesnej jakości techniki filmowej (taśmy, kamer) jest/będzie widoczna jakakolwiek różnica pod względem szczegółowości obrazu między 4K a 2K. RE: Eureka - misfit - 30-09-2022 Od razu zdradzę, że w niemieckim UHD jest zauważalna różnica w szczegółowości i wyglądzie ziarna względem dotychczasowych BD. W niemieckiej edycji Caligariego kompresja obrazu trochę niedomaga, szczególnie na dołączonym BD, ale jestem przekonany, że w tym wypuście od Eureki będzie ok pod tym względem. RE: Eureka - slavekg - 30-09-2022 No to fajnie. Chętnie był też zobaczył "niemieckiego" Fritza Langa w 4K, ale tutaj (Mabuse, Nibelungen) rekonstrukcjie (wcześniejsze niż Caligariego) zostały wykonane chyba tylko w 2K - przynajmniej się nie chwalili, że wykonali je w 4K. RE: Eureka - Mefisto - 02-10-2022 Skromna jesienna wyprzedaż RE: Eureka - Mefisto - 22-02-2023 Ostatnio Eureka po cichu zeszła z kilku tytułów - nie widać tego nawet na głównej stronie, tylko po wejściu w daną pozycję (m.in. Fedora, Miracle Worker, Thief of Bagdad, Twilight's Last Gleaming - żeby było śmieszniej jeszcze niedawno chodziły w okolicach 10 funtów na Amazonie). Niestety po zapytaniu wysłanym do supportu o jakieś informacje odnośnie malejącego nakładu dostałem wymijającą odpowiedź. W związku z tym moje pytanie do forumowiczów: czy z pozostałych przy życiu tytułów warto się czymś naprawdę zainteresować i kupić w ciemno, póki są dostępne? Takie autentyczne must have? RE: Eureka - Pan Anatol - 23-02-2023 Co prawda nie wydaje mi się, żeby te akurat tytuły się wyprzedały, ale tak patrząc na to, co ja mam na półce, to poleciłbym filmy Hou Hsiao-Hsiena (taki zestaw Early Hou Hsiao-Hsien oraz Daughter of the Nile) oraz filmy Kinga Hu (choć one są w większości też dostępne w innych, nieeurekowych wydaniach, francuskich czy niemieckich). Jeśli masz na oku jeszcze coś ze starszych filmów japońskich to też wydaje mi się, że warto nie zwlekać, bo przynajmniej niektóre z nich chyba dość regularnie znikają z obiegu. RE: Eureka - piti198 - 23-02-2023 Działa ta strona Eureki? Bo mnie się pokazują dziwne komunikaty o zablokowaniu mojego konta zarówno przy próbie logowania, jak i odzyskania hasła. Edit: Założyłem nowe konto, ale przy próbie wylogowania się pokazuje mi się ten sam komunikat. RE: Eureka - Gieferg - 23-02-2023 Widać Eureka też blokuje takie ciężkie przypadki
RE: Eureka - piti198 - 23-02-2023 Dołączasz do grona ignorowanych. Zgłosiłem Cię także do "sił porządkowych". RE: Eureka - Gieferg - 24-02-2023 Z cyklu czyj to cytat: Cytat:Skoro się tak lubisz robić za kapusia, to zgłoś się może Ci dadzą za to medal.XD |