Filmozercy.com | Forum
Dziel - Kolekcja 4K/BD - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Dziel - Kolekcja 4K/BD (/watek-dziel-kolekcja-4k-bd--2819)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - ifeelveryblah - 15-05-2020

(15-05-2020, 15:29)Dziel napisał(a):  Wolfman ja pozbywam się tylko szrotów, których nie warto trzymać na półce albo jak wymieniam amaray na steelbook. Gladiatora chciałem w końcu mieć w steelbooku, bo jest to film do którego będę wracać przynajmniej raz w roku Wink
Hola hola! Ciche miejsce to żaden szrot Smile

RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Kirek - 15-05-2020

Ten "Gladiator" to jest hiszpańskie wydanie?
Zakładam, że film na płycie UHD posiada PL a jak ma się sprawa z płytą z dodatkami?

Dziel - Kolekcja 4K/BD - Glaeken - 15-05-2020

Miałem podobny dylemat: Ad astra z zavvi w steelu przyszła mi z delikatnym wgniotkiem obok grzbietu i odpusciłem sobie wymiane bo nie jest jakis drastyczny wgniot (a film dupy nie urywa). Gorzej gdy mi przyszedl wgniecony w dwoch miejscach steel Waterworld, zwrot do amazonu USA wydal mi sie nieoplacalny wiec spasowałem. Poza tym wydaje mi sie ze te wgnioty sa w takim miejscu ze chyba da sie je naprawic. Musze w koncu za to sie zabrac.

U ciebie te wgnioty są na wysokości tarczy więc można je wytlumaczyc jako element zamierzonej grafiki - wgnioty na tarczy od kopii, mieczy itd. Wink

Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka

RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Wolfman - 15-05-2020

(15-05-2020, 15:02)Gieferg napisał(a):  To że ty kupujesz po to, żeby potem sprzedać
Twoje podejście do kolekcjonerstwa jest masakryczne. To jakbyś znaczek pocztowy dostał naderwany, obraz obsikany przez psa z tyłu i by śmierdział, ale nie widać bo z tyłu. To są kolekcjonerskie produkty. A ,że autor tematu uważa, że nie chce to nie Smile

RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Gieferg - 15-05-2020

W dupie mam twoje "kolekcjonerstwo" Smile
Kupuję, żeby oglądać.

RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Dziel - 15-05-2020

(15-05-2020, 18:55)Kirek napisał(a):  Ten "Gladiator" to jest hiszpańskie wydanie?
Zakładam, że film na płycie UHD posiada PL a jak ma się sprawa z płytą z dodatkami?

Tak to hiszpańskie wydanie. Na płycie UHD jest PL, na płycie Blu-Ray z filmem brak PL a płyta z dodatkami ma polskie napisy.

RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Mierzwiak - 15-05-2020

(15-05-2020, 18:55)Kirek napisał(a):  Ten "Gladiator" to jest hiszpańskie wydanie?
Płyta z dodatkami powinna być taka sama we wszyatkich europejskich wydaniach czyli z napisami PL.

RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - KaMario - 15-05-2020

(15-05-2020, 14:27)Dziel napisał(a):  Wgniecenia są widoczne jedynie jak się patrzy na niego pod światło
Takie wgniecenia na gładkiej powierzchni (nie na krawędziach) można całkiem łatwo przy odrobinie zręczności naprawić. Metal można zdjąć z plastikowej wewnętrznej wkładki podważając delikatnie zaczepy od strony wewnętrznych krawędzi w pobliżu grzbietu. Jak już taki metalowy front się zdejmie to palcami delikatnie można takie wgniecenia wypchnąć. Po takiej operacji i ponownym złożeniu steelbooka praktycznie nie ma śladów.
Gorzej jak wgniot się zdarzy na krawędzi / zgięciu metalu, wtedy marne szanse na naprawę.

Ostatnio odebrałem z bonito.pl steelbook Gwiezdnych wojen: Skywalker odrodzenie z paskudnym wgniotem niestety usytuowanym na krawędzi, trochę udało się to naprostować, ale jednak ślad pozostał.
Co niektórzy z nas bardzo lubią wydania w steelbokach, ale niestety ich zakup zawsze obarczony jest mega loterią, szczególnie zakup wysyłkowy.

RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Kirek - 15-05-2020

(15-05-2020, 21:19)Mierzwiak napisał(a):  Płyta z dodatkami powinna być taka sama we wszyatkich europejskich wydaniach czyli z napisami PL.
Powiedzmy że na 99% procent tego się spodziewałem patrząc przez pryzmat innych wydań, gdzie takie płyty były dodawane ale skoro Dziel posiada to wydanie to zawsze warto osiągnąć 100 Smile

RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Dziel - 15-05-2020

Jutro spróbuje go naprawić Wink
Zawsze są emocje podczas unboxingu. Niestety ostatnio nie mam coś szczęścia, bo co 3-4 steelbook przychodzi do mnie
uszkodzony. Zwłaszcza te steelbooki, które zamawiam z amazonów. Jedyny sklep, który jeszcze mnie nie zawiódł to Zavvi. Oni przynajmniej pakują steelbooki do tych białych kopert w których są usztywnione i nie latają w środku. Nie zdarzyło mi się jeszcze dostać od nich uszkodzonego steelbooka.
Teraz martwię się znowu w jakim stanie przyjdzie do mnie steelbook 1917 4K zamówiony z niemieckiego amazonu. Dalej wyślą pocztą polską a jak przyjdzie uszkodzony, to już pewnie go nie wymienią, bo już dawno jest wyprzedany. Mam nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie Wink