![]() |
|
Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: O stronie i forum (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-stronie-i-forum) +--- Wątek: Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? (/watek-filmy-niewydane-na-blu-ray-petycja) |
RE: Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? - Użytkownik usunięty64562 - 06-01-2015 Post usunięty RE: Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? - SndL - 06-01-2015 Ja ze swojej strony chetnie kupilbym nastepujace tytuly: Forrest Gump Szeregowiec Ryan Zodiak Labirynt Witaj w klubie Pianista Warrior Zastanawia mnie, czemu polscy dystrybutorzy tak niechetnie wydaja filmy w limitowanych nakladach poprzez dystrybucje online na przyklad.Filmarena.cz wyda niedlugo limitowane steelbooki(500 sztuk) wywiadu z wampirem i heat z duza iloscia zagranicznych wersji w tym polskiej, co zwieksza krag potencjalnych nabywcow.Wydanie filmow, na ktore najbardziej czekamy jest moim zdaniem mozliwe,tylko musi znalezc sie ktos kto zaryzykuje i zrobi to z glowa. RE: Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? - kliw - 06-01-2015 Moje propozycje: 1. Forest Gump 2. Transporter (cz.1) 3. Przyjaciele (komplet 10 sezonów) 4. Skazani na Shawshank 5. Szeregowiec Ryan 6. Krzyk (1-3) 7. Spartakus serial (4 sezony) 8. Taxi (1, 2) 9. Psy 10. Kroll RE: Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? - pepsi94 - 06-01-2015 Od lat czekam na wydanie przynajmniej pierwszej części Halloween. RE: Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? - whiteHussar - 06-01-2015 1.Szeregowiec Ryan 2.Forresr Gump 3.Skazania na Shawshank 4.Zielona Mila 5.Amistad 6.Pianista 7.Cast away 8. Listy z Iwo Jimy 9.Kwiaty Wojny 10.Mustang z Dzikiej Doliny RE: Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? - Mefisto - 06-01-2015 (06-01-2015, 02:42)Gieferg napisał(a): Co prawda mam gdzieś 07 zgłoś się, ale Alternatywy 4 jakoś mogli wydać, więc nie wiem w czym problem. Ale Alternatywy to mini-seria, kilka odcinków i znacznie większy kult. 07 ma, z tego co wiem, kilka sezonów - mało opłacalne po prostu, żeby to wszystko odświeżyć i przygotować pod blu, kiedy kupi to kilka osób, bo reszta albo ma kolekcję z gazety (na pewno była taka) albo ogląda w tv, gdzie serial ten leci naprawdę zbyt często (06-01-2015, 09:31)Mateusz napisał(a): Jakie to tytuły? Wiesz, nie orientuję się co wydali, a czego nie w Polsce Jednak patrząc po propozycjach wpisanych tutaj, to już choćby Szeregowiec Ryan by zasługiwał. I z takim tytułem petycja ma szansę, bo pewnikiem kupiłoby go nieco więcej osób, niż grupa kolekcjonerów z forum - w przeciwieństwie do takiej Jersey Girl, która jest straight to dvd
RE: Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? - MoviePsycho - 06-01-2015 (05-01-2015, 22:28)king_for_a_day napisał(a):(05-01-2015, 18:30)meaner napisał(a): 11. Cała kolekcja Koszmar z ulicy Wiązów W tym wydaniu tylko pierwsza część ma polskiego lektora i polskie napisy pozostałem są bez polskiej wersji językowej. RE: Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? - Mateusz - 06-01-2015 (06-01-2015, 17:23)Mefisto napisał(a): Wiesz, nie orientuję się co wydali, a czego nie w Polsce Dlatego na razie wyłaniamy te najbardziej pożądane tytuły. Szeregowiec Rayan, Zielona Mila, Pianista, Forrest Gump są to filmy które na pewno kupi więcej osób. RE: Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? - Artur - 06-01-2015 1. Bad-Boys 1 (druga część może też być, ale nie musi ) 2. Królestwo niebieskie edycja reżyserska 3. Van Helsing (2004) 4. Długi pocałunek na dobranoc 5. W stronę słońca (2007) 6. Władcy ognia (2002) oraz wszystkie filmy z Brucem Willisem :-) RE: Filmy niewydane na Blu-ray - petycja? - Mierzwiak - 06-01-2015 (06-01-2015, 17:23)Mefisto napisał(a): mało opłacalne po prostu, żeby to wszystko odświeżyć i przygotować pod blu, kiedy kupi to kilka osób, bo reszta albo ma kolekcję z gazety (na pewno była taka) albo ogląda w tv, gdzie serial ten leci naprawdę zbyt częstoMam wrażenie że wiele osób zapomina o jednej zasadniczej rzeczy - filmy odnawia się przede wszystkim w celu ich archiwizacji (abstrahując już od minusów digitalizacji). W porównaniem z kosztami odrestaurowania serialu czy nawet jednego filmu produkcja wydania DVD czy Blu-ray to są jakieś śmieszne grosze. Wskazywanie nieopłacalności ma tyle samo sensu, co George Lucas twierdzący, że ponowne odrestaurowanie Star Wars byłoby zbyt kosztowne, podczas gdy według specjalistów w tej dziedzinie zamknęłoby się ono w kwocie miliona dolarów. Za granicą filmów nie odnawia się tylko po to, żeby je potem schować w piwnicy ewentualnie z łaski swojej puścić w TV. Tam to rozumieją, u nas - nie. Why the fuck not?! |