![]() |
|
Benedetta reż. Paul Verhoeven - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Benedetta reż. Paul Verhoeven (/watek-benedetta-rez-paul-verhoeven) |
RE: Benedetta reż. Paul Verhoeven - Mierzwiak - 27-09-2024 No i znowu lanie wody i bełkot bez związku z tematem. (26-09-2024, 23:44)ILSA FAUST napisał(a): Co do DV, jakie to ma znaczenie, że to nakładka, rozwinięcie HDR-a, czy w skrócie "następca"?Ma znaczenie, dokładnie takie samo jak to, że w rozmowie o samochodach nie nazywamy ich rowerami. RE: Benedetta reż. Paul Verhoeven - ILSA FAUST - 04-10-2024 (27-09-2024, 08:56)Mierzwiak napisał(a): Ma znaczenie, dokładnie takie samo jak to, że w rozmowie o samochodach nie nazywamy ich rowerami. https://www.dolby.com/technologies/dolby-vision/ Tak, masz rację, przesiadłem się z roweru na samochód dawno temu i już prawie zapomniałem jak się jeździ rowerem. Dolby Vision to kolejny etap w rozwoju technologii HDR i kropka. Jak chcesz to dalej możemy dalej grać w "szachy techniczne" ale tutaj jest PAT i nie będzie szach mat. Jedynie na tym korzysta sama ŚWIĘTA BENEDETTA ![]() W końcu Watykan wyśle swoje służby i zamknie stronę Filmożerców za te bluźnierstwa. ps. poświęciłem czas (czego nie żałuję) na sprawdzenie wersji 4K od MUBI i okazało się, że to tylko "strachy na lachy", potrafię przyznać się, że coś nie gra (np. true lies do dzisiaj nie kupiłem czekając na obniżkę ceny) ale TOTALNIE nie mają znaczenia te drobne techniczne odchylenia wydania MUBI w stosunku do wysokiej klasy estetycznej wydania Bendetty oraz od-germanizowanej wersji wydania - full English, także w dodatkach. Palce lizać, miód, klasa w stosunku do niemieckiego mediabooka (fuj). Pamiętasz jaki lament wywołałeś i jakie psy wieszałeś na 6 pack Camerona w 4K? jak się okazało to kupiłeś w końcu wszystkie 6 filmów a ja do dzisiaj się bronię od true lies 4K, czekam na cenę poniżej 15 euro na BLACK FRIDAY może kupię ale tylko ze względu na one-linery Arniego bo facet podający się za JAMESA LEE CURTIS zabija całą frajdę z seansu tego filmu (totalna porażka w obsadzie) Nie szkoda wam życia na te techniczne pierdoły? Szukanie tej zaginionej klatki dla zasady? W imię czego? W imię zasad, jak mawiał pewien aktor? Rozumiem, jak mamy oczywiste wpadki, wizytę w gabinecie figur woskowych, czy całkowitą pacyfikację ziarna, ale małe pierdoły nie mają znaczenia, co sprawdziłem i uspokajam fanów filmu, bo jak kilka osób na Świecie to zauważy to reszta nawet nie zauważy istnienia tych osób czy też problemu. Tyle w temacie. Miłego, ponownego seansu Beneddetty, który z MUBI 4K przyniesie więcej frajdy, bo chyba o to chodzi w KINIE? ps. DEMONIC Neila Bloomkampa (świetny film) pokazuje jak działają służby specjalne Watykanu, także dostanie nam się za tą Benedettę Też mam DEMONIC w niemieckim mediabooku w kolejce do pacyfikacji tylko czekam na lepsze wydanie a pewnie się nie doczekam, bo film niszowy, więc idzie do analizy do przesiadki, po pomimo, że Front Cover jest BOSKI to psuje całą kolekcję swym formatem DVD. Nienawiść do niemieckich mediabooków > zwyklak w 2K RE: Benedetta reż. Paul Verhoeven - Mierzwiak - 04-10-2024 (04-10-2024, 21:47)ILSA FAUST napisał(a): Dolby Vision to kolejny etap w rozwoju technologii HDR i kropka.Dolby Vision zaprezentowano po raz pierwszy na targach CES w styczniu 2014 roku. Podstawowy standard HDR10 ogłoszono w sierpniu 2015 roku. Coś jeszcze chciałbyś żeby ci doprecyzować? Cytat:Pamiętasz jaki lament wywołałeś i jakie psy wieszałeś na 6 pack Camerona w 4K?Nie kupiłem wszystkich 6 filmów, nie wiem skąd bierzesz te brednie i dlaczego czujesz potrzebę kłamania na tak trywialny temat jak zakupy filmowe obcego człowieka z internetu. Może psychiatra pomoże? RE: Benedetta reż. Paul Verhoeven - ILSA FAUST - 04-10-2024 (04-10-2024, 22:11)Mierzwiak napisał(a): Dolby Vision zaprezentowano po raz pierwszy na targach CES w styczniu 2014 roku. hehe, zawsze na CES są pokazywane prototypy, konkurencyjna walka w laboratoriach korporacji, które nie koniecznie lądują na półkach sklepowych, albo jak wylądują to skończy się równie szybko jak zaczęło. Była wojna pomiędzy producentami sprzętu i wytwórniami o wsparcie dla formatu HDR. W końcu HDR10 stał się standardem ale to DV po kilku go wyparł bo zostało udoskonalone, w wyniku czego powstał HDR10+ w odpowiedzi na DV. I tak będzie dalej dla naszego dobra, użytkowników. Ewolucja, rozwój, nakładka, kolejna wersja. Dalej czepiasz się nazewnictwa, gdzie DV w tej chwili przeważa, i jest najlepszą, najwyższą formą w rozwoju technologii HDR. Jesteś na tyle naiwny by sądzić że prototyp DV z CES2014 to to samo co dzisiaj oglądasz w swoim kinie domowym przy wsparciu DV? To kolejna wersja, ciągły rozwój. Do tego stopnia, że wytwórnie po raz kolejny wypuszczają swoje tytuły w 4KUHD bo pierwsze wydania nie miało DV. Santa Benedetta niedługo dostanie w Polsce świątynię swoją. Proponuję dołożyć zbiórkę na budowę przy tym wątku - całkiem nieźle to idzie, już na fundamenty jest ![]() (04-10-2024, 22:11)Mierzwiak napisał(a): Nie kupiłem wszystkich 6 filmów tu masz rację, poniosło mnie, ostatnią rzeczą która mnie interesuje to Twoje zbiory. interesuje mnie tylko moja półka, na której stoi 5 pozycji Camerona UHD a true lies dojdzie BO NIE GODZĘ SIĘ na format DVD, czy ostatecznie będzie to wersja 4K czy 2K ocenię po seansie po BLACK FRIDAY, nie wydam więcej niż 15 EURO. Robię to tylko dla Arniego. RE: Benedetta reż. Paul Verhoeven - Mierzwiak - 04-10-2024 (04-10-2024, 23:25)ILSA FAUST napisał(a): W końcu HDR10 stał się standardem ale to DV po kilku go wyparł bo zostało udoskonaloneKolejne brednie nabuzowanego winem Coppoli błazna. KAŻDY film w formacie Dolby Vision zawiera podstawową "warstwę" HDR10 do której metadane Dolby Vision są dodatkiem dla sprzętu, który te metadane jest w stanie odczytać. Nie ma Dolby Vision / HDR10+ bez HDR10, ale za to jest HDR10 bez Dolby Vision / HDR10+. Cytat:tu masz rację, poniosło mnie, ostatnią rzeczą która mnie interesuje to Twoje zbioryChyba jednak interesują skoro piszesz o nich i do tego kłamiesz? Różnica między nami jest jednak taka, że moje zbiory istnieją, twoje to jak na razie najwyżej pogłoska. RE: Benedetta reż. Paul Verhoeven - ILSA FAUST - 05-10-2024 (04-10-2024, 23:38)Mierzwiak napisał(a): KAŻDY film w formacie Dolby Vision zawiera podstawową "warstwę" HDR10 do której metadane Dolby Vision są dodatkiem dla sprzętu, który te metadane jest w stanie odczytać. No i widzisz, zatoczyliśmy koło w tej dyskusji i sam przyznałeś mi rację, że DV to dodatek, metadane do bazy HDR. Gratulacje. ps. 1 Teraz już wszyscy użytkownicy forum obejrzą Świętą Benedettę jeśli to tej pory nie widzieli. Nawet bez Dolby Vision ![]() ps.2 że ten bałwan Copolla nie wypuścił limitowanej serii wina z etykietą "Megalopolis", a może można to gdzieś kupić, chętnie skosztuję. (04-10-2024, 23:38)Mierzwiak napisał(a): Różnica między nami jest jednak taka, że moje zbiory istnieją, twoje to jak na razie najwyżej pogłoska. W każdej plotce czai się prawda ![]() pewnie nawet wiele filmów z mojej kolekcji pokrywa się z Twoją. może się Tobie nie spodobać, bo to prawie same STEELBOOK. Ale nie ma problemu skoro ILSA FAUST została stworzona przez AI to także można kolekcję na szybko zrobić RE: Benedetta reż. Paul Verhoeven - Mierzwiak - 05-10-2024 (05-10-2024, 00:33)ILSA FAUST napisał(a): No i widzisz, zatoczyliśmy koło w tej dyskusji i sam przyznałeś mi rację, że DV to dodatek, metadane do bazy HDR. Gratulacje.Kwiatuszku, wiem że może to być traumatyczne, ale może poczytaj sobie czasem własne posty? Na przykład ten fragment: HDR10 stał się standardem ale to DV po kilku go wyparł Możesz więc mi gratulować i udawać, że to ja przyznałem ci rację, ale z twoich postów jasno wynika, że nie masz pojęcia o czym piszesz (patrz: niedawne, kolejne, głupoty o tym że Dolby Vision to format dźwięku) więc sobie po prostu odpuść. |