![]() |
|
regiony - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: regiony (/watek-regiony) |
RE: regiony - Bender - 01-08-2018 (31-07-2018, 22:30)Gieferg napisał(a): Co to BR? Blade Runner? Battle Royale? Bayerischer Rundfunk? Bieżącego roku? Bodziec-reakcja? Brazylia? Tradycyjne ciepłe powitanie na każdym forum ![]() Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. RE: regiony - NWWStation - 01-08-2018 (31-07-2018, 22:01)Bender napisał(a): Witam szanowne grono. BD miał waćpan na myśli? Multiregion to imo droga sprawa, pomijając te tanie odtwarzacze, co to się psują co chwile. Lepiej już sobie kupić zagraniczny odtwarzacz lub odtwarzać na kompie i przez HDMI
RE: regiony - pmmazz - 01-08-2018 (31-07-2018, 22:01)Bender napisał(a): Witam szanowne grono. PLAYSTATION 3 i z głowy, odtwarzasz co i skąd chcesz, PS4 chyba również - analogicznie RE: regiony - Bender - 01-08-2018 Tak, mam na myśli BD, o czym każdy wie, tylko trzeba zrobić trochę cyrku, tak na wszelki wypadek. ![]() Niemniej, dzięki za podpowiedzi. Jeśli PS3 rzeczywiście łyka wszystko to byłoby dobre rozwiązanie. Nie tylko na ten jeden boxset, ale i na całą ofertę Cryteriona w regionie A, na którą oblizuję się od lat. @pmmazz A jak z 24P na PS3? Obsługuje? RE: regiony - Mierzwiak - 01-08-2018 (01-08-2018, 08:33)pmmazz napisał(a): PLAYSTATION 3 i z głowy, odtwarzasz co i skąd chcesz, PS4 chyba również - analogicznieDlaczego opowiadasz bzdury i wprowadzasz kolegę w błąd? PS3 i PS4 mają blokadę i odtwarzają płyty tylko ze swojego regionu; chyba że płyta jest region free wtedy nie ma prpblemu, ale owszem, obie konsole mają blokadę regionalną. RE: regiony - Wolfman - 01-08-2018 (01-08-2018, 08:46)Bender napisał(a): Nie tylko na ten jeden boxset, ale i na całą ofertę Cryteriona w regionie A, na którą oblizuję się od lat.Temat był wałkowany setki razy. Najtaniej DVDFab Passkey, player BD do kompa, program odtwarzający jest za darmo i wciskasz odtwórz BD/Dvd. Obie rzeczy to wydatek 400 zł i lecisz z każdym filmem. Czy to aż takie problematyczne jest dla ludzi? RE: regiony - Bender - 01-08-2018 (01-08-2018, 09:45)wolfman napisał(a): Temat był wałkowany setki razy. Najtaniej DVDFab Passkey, player BD do kompa, program odtwarzający jest za darmo i wciskasz odtwórz BD/Dvd. Obie rzeczy to wydatek 400 zł i lecisz z każdym filmem. Czy to aż takie problematyczne jest dla ludzi? Widocznie jest. Może też nie doprecyzowałem pytania, nie wskazując, że chodzi o fizyczny odtwarzacz. Natomiast jeśli nie chcesz odpowiadać setny raz to po prostu tego nie rób. Chyba, że odczuwasz jakąś przyjemność z pouczania nowicjusza. @ Mierzwiak, dzięki za sprostowanie. RE: regiony - Wolfman - 01-08-2018 (01-08-2018, 10:16)Bender napisał(a): Widocznie jest. Może też nie doprecyzowałem pytania, nie wskazując, że chodzi o fizyczny odtwarzaczPod jakim względem? Lepiej inwestować w region free, oglądać bez polskiej wersji?Jeśli tak to nic nowego się nie dowiedziałeś. (01-08-2018, 10:16)Bender napisał(a): Natomiast jeśli nie chcesz odpowiadać setny raz to po prostu tego nie róbNie odpowiadam setny raz, to była podpowiedź , że rozwiązania są już opisane na forum. RE: regiony - Bender - 01-08-2018 Zdecydowanie wolę oglądać w angielskiej wersji niż polskiej (nawet jeśli to tłumaczenie z innych języków to z jakiegoś powodu napisy i tak wolę angielskie). Oglądanie na komputerze zupełnie odpada (jeśli mam oglądać film na kompie, to wolę w ogóle nie oglądać), więc chodzi mi o odtwarzacz-skrzynkę która będzie region free. Nawet brak 24p bym jakoś przeżył. Próbowałem tego jakoś szukać, ale jak się okazuje wcale nie leżą stosami za każdym rogiem. ![]() Wybacz, po prostu nie znalazłem na forum tematu dotyczącego playerów region free. Ale spoko. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedzi. RE: regiony - Gieferg - 01-08-2018 Cytat:Oglądanie na komputerze zupełnie odpada (jeśli mam oglądać film na kompie, to wolę w ogóle nie oglądać), Odpada oglądanie na kompie czy oglądanie na monitorze? Bo z kompa można oglądać na TV i w takim wypadku nie wiem w czym problem. Na problem regionów jest jeszcze jeden sposób - zgrywasz film na dysk DVDFabem i wypalasz sobie na płycie jego kopię zapasową, a ta już jest region free i pójdzie na wszystkim. Ja tak robię i nie potrzebują playera Region Free. Dla mnie to najlepszy sposób bo mogę to potem oglądać na dowolnym sprzęcie u rodziny czy znajomych i nie muszę się martwić co będzie jak mi odtwarzacz Region Free padnie. Cytat:Nawet brak 24p bym jakoś przeżył. Skąd pomysł, że w jakimś odtwarzaczu może tego brakować? |