![]() |
|
Hobbit & Władca pierścieni (seria) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Hobbit & Władca pierścieni (seria) (/watek-hobbit-wladca-pierscieni-seria) |
RE: The Hobbit (Seria) - delakha - 05-11-2014 Ja już mam
RE: The Hobbit (Seria) - Gieferg - 05-11-2014 Bez polskiej wersji się nie liczy
RE: The Hobbit (Seria) - meaner - 05-11-2014 (05-11-2014, 18:38)Mierzwiak napisał(a): Mój Hobbit czeka już na odbiórMiałem nadzieję, że i mój dotrze dzisiaj do salonu a tu figa.
RE: The Hobbit (Seria) - Gieferg - 06-11-2014 Ja sobie zamówiłem do domu, bo taniej mnie wychodzi dopłacić za przesyłkę niż za dojazd do salonu, ale póki co jeszcze czekam. no, jest już. Trochę mnie zmartwił tekst o wybranych dodatkach z polskimi napisami (na pudełku jedynki czegoś takiego nie było), sprawdziłem na razie część dodatków z pierwszej płyty i napisy PL wszędzie były. Dwa słowa o opakowaniu - liczyłem chyba na nieco większą spójność z poprzednią częścią (i czemu okładka nie pasuje kolorystycznie do okładki soundtracku tak jak to było w przypadku "Podróży" ?) To udawanie powierzchni kamienia przez tekturkę trochę nienajszczęśliwiej wygląda , jakby ktoś to cyrklem podziabał (no chyba że mam podziabany cyrklem egzemplarz ) No i oczywiście napisy na grzbiecie nie pasują do końca (pod względem usytuowania) do tych z części pierwszej.Co do samego filmu, dodatkowych scen, to przekonam się chyba dopiero w sobotę, bo najpierw chciałem jeszcze zaliczyć powtórkę pierwszej części. RE: The Hobbit (Seria) - delakha - 06-11-2014 W edycji 3D jest pełna zgoda obu części. Jeśli mam się do czegoś przyczepić (na potrzeby dyskusji) to do koloru. Oczywiście kumam zamysł - imitacja marmuru jaskiniowego i te sprawy - ale gryzie się to z jedynką. Teraz to jestem aż ciekaw trzeciego koloru, bo musi być równie rozbieżny od tych. Myślałem, że obiorą kierunek bordo, ewentualnie zostawią kolor i będą zmieniać tylko front. Zgadzałbymsię. No ale. Tu akurat najbardziej interesuje mnie co na płytach... i to konkretnie tych z dodatkami. Będą mi towarzyszyć całą skacowaną niedzielę. RE: The Hobbit (Seria) - Teabing - 06-11-2014 A ja nadal czekam na zbiorcze wydanie wszystkich 3 części Hobbita EE jak w przypadku władcy pierścieni, żeby uniknąć takiej sytuacji o której mówi Gief, czyli inne usytuowanie napisów na grzbietach itp. nienawidzę tego, a wiadomo że przysłowiowi "Janusze" którzy wydają serie filmowe w Polsce mają to głęboko w dupie jak i gdzie te napisy na grzbietach względem poprzednich części są usytuowane. Gief możesz wrzucić fotkę jak się prezentują się te dwa tytuły koło siebie ? RE: The Hobbit (Seria) - Gieferg - 06-11-2014 Nie mam w tej chwili możliwości zrobienia dobrego zdjęcia. Aparat mi wysiadł i potrzebuję światła dziennego, żeby cokolwiek było widać, szczególnie że na tym grzbiecie w ogóle mało co widać jeśli się go nie ustawi pod odpowiednim kątem pod światło. W skrócie - logo blu-ray większe na opakowaniu DoS - napis Extended Edition wyżej na cz.1, za to większy na cz.2 - tytuł wyżej i większą czcionką na cz.1 i bliżej napisu Extended Edition - Logo MGM wyżej i w większej odległości od loga WB na DoS - DoS się ogólnie całe bardziej błyszczy (i litery i cała reszta) - inne miejsce klejenia u góry opakowania - DoS ma ogólnie luźniejszy kartonik - na papierowej okładce amaraya z tyłu: Kroniki hobbita - część (i brakuje numeru) Jeśli ktoś się przejmuje takimi rzeczami to może zacząć się ciąć ![]() Inna sprawa, że ta tekturka to nie jest polskojęzyczne opakowanie więc nie wydaje mi się, żeby polski dystrybutor miał na to jakikolwiek wpływ. RE: The Hobbit (Seria) - meaner - 06-11-2014 A mojej sztuki nadal nie ma do odbioru w salonie. Po zadzwonieniu do biura usłyszałem, że jutro jest premiera i dopiero wtedy będę miał do odbioru. Ehh...
RE: The Hobbit (Seria) - TomaszG - 07-11-2014 Ja miałem do odebrania 5 listopada (salon w SCC), ale ostatecznie i tak kupiłem w Merlinie i dziś już czeka w paczkomacie. RE: The Hobbit (Seria) - meaner - 07-11-2014 (06-11-2014, 16:12)delakha napisał(a): W edycji 3D jest pełna zgoda obu części.Dokładnie, w wersji 3D grzbiety wyglądają niemal identycznie. Oczywiście oprócz kolorystyki. Ale do tego bym się nie przyczepił zważywszy, że edycje rozszerzone dvd były robione w takim klimacie. (06-11-2014, 20:15)Gieferg napisał(a): - na papierowej okładce amaraya z tyłu: Kroniki hobbita - część (i brakuje numeru)Może okładki do wersji 2D robili na szybko dlatego taki babol. W wersji 3D normalnie pisze "Część 2".
|