![]() |
|
Deadpool (2016) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Deadpool (2016) (/watek-deadpool-2016) |
RE: Deadpool (2016) - Wolfman - 13-07-2016 W końcu obejrzałem - u mnie 5/10. Główny aktor jak pisałem gra samego siebie i nic się tu nie zmienia, druga sprawa za dużo nachalnego dowcipu. W każdej scenie bohaterowie muszą powiedzieć "coś śmiesznego". Film skierowany głównie do fanatyków komiksu RE: Deadpool (2016) - meaner - 08-05-2018 W ramach marketingowej promocji do drugiej części amerykański Walmart przygotował deadpoolowe slipcovery na filmy. Pod slipcoverami już są normalne okładki. ![]() Predator RE: Deadpool (2016) - Mateusz - 08-05-2018
RE: Deadpool (2016) - Wolfman - 08-05-2018 Nie będę pytał nawet czy robicie składkę na te filmy. RE: Deadpool (2016) - MoviePsycho - 08-05-2018 Zajebiste. Szkoda, ze nie u nas
Deadpool (2016) - Bykovsky - 31-01-2021 Dzisiaj oglądane. Dobry film, odbiega od standardowego kina typu "super hero". Takich filmów potrzeba więcej w branży, a nie cackać się z kategorią dla dzieci. Dodatkowo na uznanie zasługuje jakość obrazu, w tym kolory. Bardzo przyjemnie się oglądało - wydanie UHD Blu-ray. ![]() Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk RE: Deadpool (2016) - djgromo - 31-01-2021 Ten film był masterowany w 4K z tego co czytałem. Większość filmów tego typu była robiona w 2K i tylko na koniec upscalowana. Część efektów cgi była tylko robiona w niższej rozdzielczości. RE: Deadpool (2016) - Bykovsky - 31-01-2021 (31-01-2021, 09:27)djgromo napisał(a): Ten film był masterowany w 4K z tego co czytałem. Większość filmów tego typu była robiona w 2K i tylko na koniec upscalowana. Część efektów cgi była tylko robiona w niższej rozdzielczości.Czyli z założenia mastering 4K powinien być "gorszy" wizualnie, niż natywne 4K z taśmy? HDR prezentował się bardzo ładnie, w szczególności w scenach na moście. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk RE: Deadpool (2016) - djgromo - 31-01-2021 Mastering w 4K mówi na jakiej jakości plikach pracowano podczas tworzenia końcowej kompilacji projektu filmu. Filmy można kręcić kamerą cyfrową w określonej rozdzielczości albo na taśmie i potem ją skanować do pliku w określonej rozdzielczości. Można założyć, że film nakręcony na taśmie i zeskanowany w 4K może mieć taką samą jakość co film nagrany kamerą cyfrową w 4K (pomijam istnienie ziarna na taśmie i szumu na kamerze cyfrowej). Zdarza się za to, że niektóre wydania filmów sprzedawanych jako 4K UHD Blu-Ray to filmy które były skanowane w 2K, obrabiane cyfrowo i na koniec upscalowane przez komputer do pliku ostatecznego przed umieszczeniem na płycie. Czyli jeśli film jest masterowany w 4K to można założyć, że ma lepszą jakość (więcej zachowanych szczegółów niż ten sam film skończony tylko w 2K. Najczęściej filmy kończą w 2K bo jest to tańsze niż przerabianie wszystkich efektów komputerowych w 4K żeby dobrze się zlewały ze skanami w wyższej rozdzielczości. RE: Deadpool (2016) - funditto - 01-06-2022 Kojarzycie czy Once upon a Deadpool (ta wersja Deadpool 2 z PG-13) wyszła w 4K lub na zwykłym Blu-ray z polskimi napisami ? |