![]() |
|
Suicide Squad - seria - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Suicide Squad - seria (/watek-suicide-squad-seria) |
RE: Suicide Squad (2016) - Gieferg - 03-11-2016 A wiesz, że w 2010 sprowadziłem sobie z zagranicy dwa puste custom-made digipacki, żeby przełożyć do nich płytki i wyniosło mnie to koło stówki? ![]() Cytat:Jak jest steelbook i nie jest on kosztem czegoś, to czemu go nie brać.No też nie wiem czemu, sam mam bodaj dwanaście steelbooków Blu (i z drugie tyle DVD), gdy są ładne (dla mnie częściej nie są, niż są), nie muszę dużo dopłacać i zawartość jest ok - wtedy mogę kupić, ale jeśli ktoś chce kupować ten sam film dwa razy, raz dla steela, drugi dla zawartości (a spodziewam się tu takich przypadków, właśnie z Suicide Squad) to... cóż... właśnie o tym mówiłem. Cytat: Ale tu tak chyba nikt nie ma... No nie wiem. RE: Suicide Squad (2016) - Sokal - 03-11-2016 Czyli się rozumiemy. I sorry za ten "zakuty". Aczkolwiek żartobliwy [WHITE SMILING FACE] RE: Suicide Squad (2016) - Wolfman - 03-11-2016 Gief nie czujesz blusa kolekcjonerstwa i w zasadzie nie czułeś. RE: Suicide Squad (2016) - Inuki - 03-11-2016 (03-11-2016, 20:39)wolfman napisał(a): ...i w zasadzie nie czułeś.Nawet nie wiesz w jakim jesteś błędzie. Co do SS, to ja biorę zwykłe wydanie ale poczekam jeszcze na dokładną specyfikację. Jeżeli dodatki będą na płycie z wersją rozszerzoną, to może przygarnę 3D. Bardziej zależy mi właśnie na dodatkach niż na trójwymiarze (chociaż ten bardzo lubię). RE: Suicide Squad (2016) - Grześ58 - 03-11-2016 Ten film dzieje się praktycznie tylko w ciemnych pomieszczeniach i podczas nocy. Znawcą 3D nie jestem, ale czy to za bardzo nie przeszkadza w dostrzeżeniu głębi? RE: Suicide Squad (2016) - Wolfman - 03-11-2016 (03-11-2016, 20:52)Inuki napisał(a): Nawet nie wiesz w jakim jesteś błędzie. Jesteś Gieferg?? RE: Suicide Squad (2016) - ElRey - 03-11-2016 (03-11-2016, 20:58)Grzes58 napisał(a): Ten film dzieje się praktycznie tylko w ciemnych pomieszczeniach i podczas nocy. Znawcą 3D nie jestem, ale czy to za bardzo nie przeszkadza w dostrzeżeniu głębi? Sin City Damulka warta grzechu to praktycznie sama czerń a w 3D wygląda to celująco, podobnie jest z Pacific Rim- tak na szybko wpadły mi te filmy do głowy. RE: Suicide Squad (2016) - Sokal - 03-11-2016 (03-11-2016, 20:58)Grzes58 napisał(a): Ten film dzieje się praktycznie tylko w ciemnych pomieszczeniach i podczas nocy. Znawcą 3D nie jestem, ale czy to za bardzo nie przeszkadza w dostrzeżeniu głębi?Generalnie masz rację. Są wyjątki, ale raczej potwierdzające regułę. Co do Sin City i Pacific Rim. Sin City to właściwie jeden wielki green screen, więc światło gra mniejszą rolę. Pacific znów to film dla którego GdT wynegocjowal podwojenie czasu konwersji do 3d. I to widać. Ale czy SS dostanie taka konwersję - wątpię. Aczkolwiek ja kupuję 3d. Innych wydan nie kupuję nigdy. Wolę się rozczarować, niż żałować. Ewentualnie wersje extended dokupuje po jakims czasie jak w przypadku BvS. W przypadku SS najlepiej brać amaraya 3d + extended lub steela z Czech z tą samą zawartością. RE: Suicide Squad (2016) - Grześ58 - 04-11-2016 W sumie większość filmów wydawanych w 3D posiada również w pudełku wersję 2D, więc gdybym miał dobry sprzęt do 3D to też bym kupował takie wersje czego by się tylko dało A czy ktoś może oglądał ten film z dubbingiem? Nie wiedziałem, że w ogóle u nas go nagrano, dowiedziałem się przez przypadek na filmwebie i faktycznie, w specyfikacji na stronie Galapagos widnieje informacja, że polska wersja w formie dubbingu. Obejrzałem trailer i muszę powiedzieć, że tego nie da się słuchać. Nie wyobrażałem sobie oglądać tego filmu nawet z lektorem (choć czasem lubię, aby poczuć klimat młodości, zwłaszcza jak na płycie jest Gudowski), a co dopiero z dubbingiem i to jeszcze nie najlepszym. Czy ktoś może potwierdzić, że to tylko trailer był taki kiepski czy całość też tak wygląda? RE: Suicide Squad (2016) - Gieferg - 04-11-2016 A jak ma wyglądać? Jedyny dobry polski dubbing do filmu aktorskiego z jakim się zetknąłem jest z lat 60-tych (do Winnetou) |