![]() |
|
HAL 9000: Archiwum - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: HAL 9000: Archiwum (/watek-hal-9000-archiwum) |
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 23-12-2024 Dzięki chłopaki ![]() (23-12-2024, 17:23)Mefisto napisał(a): Szkoda, że nie kliknąłeś od razu kilku sztukOczywiście, jak byłoby więcej sztuk, to dałbym znać w odpowiednim temacie (23-12-2024, 19:18)piti198 napisał(a): A na pewno są tam płyty 4K? A może znowu ktoś tam wsadził dvd?Towar pierwsza klasa, oryginalnie zapakowany, nieuszkodzony, UHD i Dolby Vision świeci jak psu jaja ![]() (23-12-2024, 20:33)misfit napisał(a): mogę je odkupić za 3 razy wyższą kwotę, niż Ty dałeś - przemyśl to dobrze...OK. Przemyślę, ale z moim tempem oglądania seriali, to może potrwać i szybciej będzie promka w Biedronce
RE: HAL 9000: Archiwum - fire_caves - 24-12-2024 Eee, tam, od razu widać, że Friends to wybrakowane wydanie - pudełko z sezonem 7 i 8 ma nadruk na grzbiecie nierówno w stosunku do pozostałych. Ja bym zrobił zwrot! A na serio - pewniak do okazji filmożerczej roku i gratuluję szczęścia! Możesz mi w takim razie odpalić jakąś kasę za moj zwrot do Momoxa, którego wciąż nie dostałem. Czuj się moralnie zobligowany
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 24-12-2024 Jasne, podaj mi tutaj numer konta i "hasło" Chciałem obejrzeć wczoraj jeden odcinek, a skończyłem na sześciu - bardzo dawno tego serialu nie oglądałem (ale oni są tu młodzi ).Tak naprawdę to nigdy całego nie widziałem, tylko poszczególne odcinki i zupełnie niechronologicznie, więc będzie okazja nadrobić zaległości, bo jak dla mnie trzyma się dobrze i sporo żartów do mnie trafia ![]() Przy okazji polecam też "Dobry, zły i zakręcony" - tytuł oddaje istotę filmu, gdzie mamy 100% rozrywki w rozrywce ![]() Obrazek wygląda cyfrowo, ale akcja tak gna, że mało jest czasu żeby szukać niedoskonałości - bogata scenografia, dużo statystów, dzieje się. RE: HAL 9000: Archiwum - czarodziejmarx - 24-12-2024 Haha, a ja się cieszyłem, że upolowałem za 110 euro z Francji xD RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 24-12-2024 Hej, 110 € to bardzo dobra cena, wychodzi 11€ za sezon
RE: HAL 9000: Archiwum - czarodziejmarx - 25-12-2024 No wiadomo, jak się przeliczy na minuty materiału, to wychodzi taniej niż jakikolwiek film pełnometrażowy
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 25-12-2024 Dokładnie ![]() Obejrzałem na razie 15 odcinków pierwszego sezonu i jestem zadowolony z jakości - 11 odcinek wyglądał nieciekawie, jakieś problemy ze źródłem były, kłopoty z ostrością, DNR chyba też mocno wkroczył Na kolory nie narzekam
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 31-12-2024 Pocztę u mnie dzisiaj zamykają o 16, więc już nic nowego do mnie nie dotrze ![]() Ostatnie 2 wydania w tym roku: ![]() ![]() "Ministerstwo Niebezpiecznych Drani" jak dla lepsze od "Bękartów wojny", choć oczywiście każdy film w którym utylizują szwabów ma +100 na starcie Henry to najlepszy Bond, którego nie będzie niestety
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 05-01-2025 W piątek dotarła do mnie część zaległych zeszłorocznych zamówień: ![]() ![]() "Człowiek demolka", "Alphaville", "Arabeska", "Robak" i "Pierwszorzędne cięcie" mają dwustronne okładki: ![]() Zdążyłem obejrzeć tylko 3 filmy, bo napierdzielam "Przyjaciół" (kończę 3 sezon): "Demolition Man" (1993), "L'année dernière à Marienbad" (1961) i "Arabesque" (1966) Jako, że jestem fanem SF to "Człowiek demolka" poszedł na pierwszy ogień i podobał mi się zdecydowanie bardziej niż w latach 90. Mordobicia i strzelaniny nie spełniają dzisiejszych standardów i to jedyna rzecz do której mogę się przyczepić, reszta miód malina, transfer też. "Arabeska" i "Zeszłego roku w Marienbadzie" to tylko 4K SDR, ale jakość jest świetna, pełna satysfakcja podczas seansu: ![]() W "Marienbadzie" jest jedna scena "przepalona", ale to ewidentnie było zamierzone i nie ma mowy o jakimś błędzie itd. "Arabeska" to film sam w sobie głupiutki, ale czaruje kolorami (Technicolor), nie wiem kto odpowiada za remaster, ale zrobił znakomitą robotę, bez żadnych filtrów i złych tendencji ![]() Size: 85,377,522,624 bytes Total Bitrate: 108.03 Mbps ![]() ![]() ![]() ![]() Chcę więcej Sophii w 4K:
RE: HAL 9000: Archiwum - Ash-9001 - 06-01-2025 Marienbad wygląda faktycznie przepięknie na tym screenie, ale nie wiem czy jestem w stanie obejrzeć ten film kolejny raz, pierwszy seans mnie wyczerpał... a to było lata temu ![]() Friedkin'y za to chętnie bym sprawdził jak wyglądają na UHD. |