![]() |
|
Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) (/watek-gwiezdne-wojny-seria-spoilery) |
RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Juby - 05-05-2025 To tylko 2 ujęcia / 20 sekund Zupełnie mi to nie przeszkadza, tym bardziej, że filmy poznałem w wersjach z 1997, więc oglądając wersje odspecjalizowane odczuwałem brak takich dodatków.
RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - HAL 9000 - 05-05-2025 (05-05-2025, 18:45)Bender napisał(a): Special Editions kompletnie rozwaliły scenę z ucieczką z Cloud City (na silę wstawiona scena z Vaderem w środku, przecinająca także fantastyczny theme Williamsa Zgadza się. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - sebas - 05-05-2025 (05-05-2025, 20:00)HAL 9000 napisał(a): Zgadza się.Oj tak... Końcówka E5 pod względem muzycznym, to było mistrzostw świata... RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - HAL 9000 - 07-05-2025 ![]() Serial się przebudził! Plotki okazały się prawdziwe i odcinki 7-9 są na razie najlepsze. Mnie osobiście najbardziej przypadł do gustu odcinek 9. Mam pewne uwagi odnośnie wyglądu Coruscant w całym tym serialu, ale nie chce mi się teraz tego drążyć. Bardzo podobało mi się udźwiękowienie Yavin 4 - tak to powinno brzmieć Stało się to co się miało stać, więc czekam z ciekawością na odcinki 10-12, bo twórcy mają teraz prawie wolną rękę i zobaczymy na co ich stać Z drugiej strony kilka wątków zostało porzuconych i ciekaw jestem czy do nich wrócą - to nam wiele wyjaśni odnośnie tego jak powstawał ten serial. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Bender - 07-05-2025 Insane. Szkoda mi tylko Syrila. Nie dosł szansy na redemption arc. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Mierzwiak - 07-05-2025 Ciekawe, bo równie dobrze sezon mógłby się kończyć na tym 9. odcinku i byłby to fantastyczny a przy tym dość płynny wstęp do Rogue One. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Bender - 07-05-2025 No pozostałoby kilka wątków niezakończonych, a tym jeden najważniejszy, czyli Luthena. On musi mieć jakąś konkluzję. Dedra też. No i dziwne byłoby też takie zawieszenie Guerery gdzieś w próżni. Odcinek świetny oczywiście, ale bardzo silny gatunkowy klimacik sensacja/espionage. Byłoby dziwne gdyby czymś takim zakończyli. Niemniej... wystarczyło pozbyć się dłużyzm i siedziałem bite 3 godziny przyklejony do ekranu. Fantastyczny arc. Delikatny minusik jak dla mnie to kolejne powtórzenie. Jednak trochę powtórka z Ferrix w 7 i 8. Tak czy inaczej masterpiece. RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Mierzwiak - 07-05-2025 Jasne, część wątków pozostaje otwarta ale końcówka jako końcówka byłaby fajna. Wątki o których wspominasz na pewno zostaną zakończone, spodziewam się tu co najmniej jednego zgonu (ta pierwsza postać) a może nawet i samobójstwa. (ta druga) Dobrze że nie było cross overu z Rebels, cameo tych postaci byłoby mocno nie na miejscu, to nie ten typ produkcji. Przemowa Mon też została przepisana (ale sens zachowany) i znowu dobrze, tylko dlatego że coś już było w serialu animowanym i jest kanonem nie oznacza, że trzeba to skopiować 1:1. Dla mnie jedynym minusem jest to ciągłe mówienie na głos o Yavin chociaż wiadomo, że w Senacie są podsłuchy, no ale to takie typowo filmowe, jak wtedy gdy w Man of Steel Lois biegnie do Supermana krzycząc "Clark!" a parę metrów za nią stoi policjant
RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - HAL 9000 - 08-05-2025 Odcinek 9 - scena po napisach RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Bender - 14-05-2025 OK. Pierwszy raz od dawna czuję pustkę, że coś się skończyło. In general, bo w świecie SW to lata temu. Mimo małej czkawki z Cassianem w epizodach 1-2 i w nich było sporo dobrego. A epizody 3-12? What a run... coś pięknego. |