Filmozercy.com | Forum
The Abyss (Otchłań/Głębia) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: The Abyss (Otchłań/Głębia) (/watek-the-abyss-otchlan-glebia)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - prodarek - 26-11-2024

Ale to kolejny wydatek bo zrobienie kopii UHD wymaga innego napędu, więcej czasu a jak mamy to nagrać na płytę znowu to jeszcze wysoki koszt płyty. Dla mnie osobiście robienie kopii gdybyśmy mieli dodać tylko napisy to jest totalny marnowanie zasobów i czasu a ma to jedynie sens gdy chcemy dodać ścieżki audio.

RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - shaman72 - 26-11-2024

Siedząc w pracy można puścić w tle działanie Wink
Zewnętrzna nagrywarka cztery stówki z haczykiem Smile
Co kto lubi i jakie ilości kupuje, wiadomo.

RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Juby - 26-11-2024

Dla ciebie to tylko "cztery stówki z haczykiem", a dla kogoś innego to mogą być "aż cztery stówy z hakiem" + koszt płyt 66GB. Niektórzy wciąż tego nie rozumieją.

U mnie w tym roku był takie wydatki i inne priorytety, że w okresie maj-listopad (7 m-cy) kupiłem cały jeden film... na DVD... za 50 gr Tongue Otchłani nie zamówiłem do tej pory i nie wiem kiedy i czy to nastąpi.

RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - shaman72 - 26-11-2024

Ależ ja wszystko rozumiem, spoko.
Jeśli kupujesz rzadko to gra warta świeczki.
Jesli dużo i często, to wiadomo, że można np kupić Panasa i zrobić upgrade.
Ale wypluć kasy trzeba dużo więcej. Wink
Też się zastanawiam nad zakupem Otchłani.W priorytecie nie jest.

RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - prodarek - 26-11-2024

Trochę grzechem nie było kupić tego panasia ub820 z amazona za 1450zł... tak swoją drogą.

RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Juby - 26-11-2024

Nie każdy ot tak, bo jest promocja, wyciąga sobie 1450 zł Rolleyes

RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Gieferg - 26-11-2024

Cytat:Do 4K też można kopie zapasową zrobić
Nie wiem i nie chcę wiedzieć jak
Tyle wolnego miejsca na dysku, żeby w ogóle zgrać na kompa film w 4K to mam od święta.

Na chwile obecną 4K mnie nie interesuje. Za dużo innych wydatków, żeby się w to ładować, w ogóle od pół roku nie kupowałem żadnych filmów Tongue

RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Nfsfan83 - 26-11-2024

(26-11-2024, 15:37)Gieferg napisał(a):  
Cytat:Do 4K też można kopie zapasową zrobić
Nie wiem i nie chcę wiedzieć jak
Tyle  wolnego miejsca na dysku, żeby w ogóle zgrać na kompa film w 4K to mam od święta.

Na chwile obecną 4K mnie nie interesuje. Za dużo innych wydatków, żeby się w to ładować, w ogóle od pół roku nie kupowałem żadnych filmów Tongue

Dobre podejście Gieferg!!! DVD NTSC Fullscreen i HDTV i styka Smile

RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - Gieferg - 02-01-2025

Po seansie - na pierwszy rzut jest niby spoko, ale ogólnie jednak niedomaga, brakuje ziarna, jest zbyt gładko (ale nie tak jak w T2) i chwilami troche bez wyrazu, aczkolwiek przeważnie do przeżycia.
Pewnie pomogła by tu warstwa sztucznego ziarna ale na razie mi się nie chce z tym babrać.

Z tym, że w porównaniu do tego jak ten film do tej pory oglądałem to i tak niebo a ziemia.

RE: The Abyss (Otchłań/Głębia) - afflux - 03-01-2025

Ja kupiłem Głębie w postaci cyfrowej na Apple TV w Dolby Vision. Jak dla mnie film wygląda ładnie. Dawno oglądałem ten The Abyss i miałem dobre wspomnienia, niestety ponowny seans zmienił moje zdanie o tym filmie. Na szczęście wydałem tylko 17,99 zł.