Filmozercy.com | Forum
Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie)
+--- Wątek: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych (/watek-ogladamy-filmy-i-seriale-na-serwisach-streamingowych)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - afflux - 11-02-2025

Monster w reżyserii Hirokazu Koreeda. Nie będę rozpisywał się nad fabułą, to trzeba obejrzeć. Ten film przypomniał mi że kino to X muza - czyli nie tylko rozrywka i box office. Kino to też, coś co nas porusza, wzrusza i daje do myślenia. Zadaje pytania, zmienia nasze spojrzenie na różne sprawy. Naprawdę polecam, pierwszy raz spotkałem się z twórczością tego reżysera, ale jestem pewien że nie ostatni.

RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - shaman72 - 11-02-2025

The Order - Prime Video - kino w starym dobrym stylu, mieszanka "Gorączki" i pierwszego sezonu "Detektywa"
8/10
[img][Obrazek: onesheet.jpg][/img]

RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - pearlzfan - 11-02-2025

Hm, nie jest to zły film, ale aż tak pochlebny nie jestem. Tak 2/3 filmu faktycznie ambitnie rzuca rękawicę Gorączce, ale potem dostaje zadyszki i traci moc w pozostałej części (jakoś straciłem zaangażowanie, w dużej mierze przez bohaterów, którzy z początku wydają się mieć spory potencjał, ale z czasem ich charaktery i relacje między nimi się nie pogłębiają i przestałem rozumieć, dlaczego zachowują się tak jak się zachowują). Niezły (6/10), ale było to miejsce na coś więcej.

RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - Mierzwiak - 11-02-2025

Jak wyżej, w dodatku Hoult w tej roli to jedna z większych pomyłek obsadowych ostatnich lat.

RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - shaman72 - 11-02-2025

(11-02-2025, 09:36)Mierzwiak napisał(a):  Jak wyżej, w dodatku Hoult w tej roli to jedna z większych pomyłek obsadowych ostatnich lat.

Eeeee no, bez przesady, dobrze zagrał psychola.Mi tam dobrze podszedł w tej roli.

RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - Mierzwiak - 11-02-2025

Nigdzie nie napisałem że źle zagrał, był okej, tylko jako lider takiej grupy powinien mieć charyzmę, energię, emanować przywództwem i budzić respekt u podwładnych, tu niczego takiego nie było a film wmawia nam, że poszło za nim tylu członków "kościoła"? Błagam Tongue

Wiesz, on psychicznie na nich działał.Nie musiał być osiłkiem Wink Miał to coś, spojrzenie, charyzmę Smile

RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - Reacher - 11-02-2025

Shaman72 mnie uprzedził bo też miałem polecić ten film, naprawdę dobry film, jednak porównanie do "Gorączki" lub "Detektywa" to przesada. Nie ta półka.
Hoult mi pasował. Niby z wyglądu cipowaty ale miał to coś charakterystycznego dla psychola. Dla mnie i tak na zawsze pozostanie carem Piotrem Big Grin .

RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - Mefisto - 11-02-2025

(11-02-2025, 08:31)afflux napisał(a):  pierwszy raz spotkałem się z twórczością tego reżysera, ale jestem pewien że nie ostatni.

Gorąco polecam Złodziejaszki.

RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - fire_caves - 22-02-2025

Konklawe na VOD Telewizji Polskiej (w likwidacji Wink)

Ralph Fiennes jako kardynał niechętnie przewodniczący konklawe po niespodziewanym zejściu poprzedniego papieża. Uwikłany wbrew swojej woli w politykę stolicy Piotrowej próbuje postąpić w zgodzie z własnym sumieniem i w najlepszym interesie Kościoła. Sporo thrillera politycznego z domieszką wątku detektywistycznego. Film dobrze utrzymuje napięcie, które budowane jest także muzyką. Fajny koncept i sprawnie zrealizowany.

Film bardzo ładnie nakręcony, obficie operujący kardynalską purpurą i "zakonniczymi" granatami - na pewno do oglądania z nośnika 4K UHD a nie na marnym VOD. Czekam na premierę właśnie na tym nośniku (oczywiście nie w Polsce).

Polecam.