![]() |
|
Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych (/watek-ogladamy-filmy-i-seriale-na-serwisach-streamingowych) |
RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - afflux - 11-02-2025 Monster w reżyserii Hirokazu Koreeda. Nie będę rozpisywał się nad fabułą, to trzeba obejrzeć. Ten film przypomniał mi że kino to X muza - czyli nie tylko rozrywka i box office. Kino to też, coś co nas porusza, wzrusza i daje do myślenia. Zadaje pytania, zmienia nasze spojrzenie na różne sprawy. Naprawdę polecam, pierwszy raz spotkałem się z twórczością tego reżysera, ale jestem pewien że nie ostatni. RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - shaman72 - 11-02-2025 The Order - Prime Video - kino w starym dobrym stylu, mieszanka "Gorączki" i pierwszego sezonu "Detektywa" 8/10 [img] [/img]
RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - pearlzfan - 11-02-2025 Hm, nie jest to zły film, ale aż tak pochlebny nie jestem. Tak 2/3 filmu faktycznie ambitnie rzuca rękawicę Gorączce, ale potem dostaje zadyszki i traci moc w pozostałej części (jakoś straciłem zaangażowanie, w dużej mierze przez bohaterów, którzy z początku wydają się mieć spory potencjał, ale z czasem ich charaktery i relacje między nimi się nie pogłębiają i przestałem rozumieć, dlaczego zachowują się tak jak się zachowują). Niezły (6/10), ale było to miejsce na coś więcej. RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - Mierzwiak - 11-02-2025 Jak wyżej, w dodatku Hoult w tej roli to jedna z większych pomyłek obsadowych ostatnich lat. RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - shaman72 - 11-02-2025 (11-02-2025, 09:36)Mierzwiak napisał(a): Jak wyżej, w dodatku Hoult w tej roli to jedna z większych pomyłek obsadowych ostatnich lat. Eeeee no, bez przesady, dobrze zagrał psychola.Mi tam dobrze podszedł w tej roli. RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - Mierzwiak - 11-02-2025 Nigdzie nie napisałem że źle zagrał, był okej, tylko jako lider takiej grupy powinien mieć charyzmę, energię, emanować przywództwem i budzić respekt u podwładnych, tu niczego takiego nie było a film wmawia nam, że poszło za nim tylu członków "kościoła"? Błagam
RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - shaman72 - 11-02-2025 Wiesz, on psychicznie na nich działał.Nie musiał być osiłkiem Miał to coś, spojrzenie, charyzmę
RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - Reacher - 11-02-2025 Shaman72 mnie uprzedził bo też miałem polecić ten film, naprawdę dobry film, jednak porównanie do "Gorączki" lub "Detektywa" to przesada. Nie ta półka. Hoult mi pasował. Niby z wyglądu cipowaty ale miał to coś charakterystycznego dla psychola. Dla mnie i tak na zawsze pozostanie carem Piotrem .
RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - Mefisto - 11-02-2025 (11-02-2025, 08:31)afflux napisał(a): pierwszy raz spotkałem się z twórczością tego reżysera, ale jestem pewien że nie ostatni. Gorąco polecam Złodziejaszki. RE: Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych - fire_caves - 22-02-2025 Konklawe na VOD Telewizji Polskiej (w likwidacji )Ralph Fiennes jako kardynał niechętnie przewodniczący konklawe po niespodziewanym zejściu poprzedniego papieża. Uwikłany wbrew swojej woli w politykę stolicy Piotrowej próbuje postąpić w zgodzie z własnym sumieniem i w najlepszym interesie Kościoła. Sporo thrillera politycznego z domieszką wątku detektywistycznego. Film dobrze utrzymuje napięcie, które budowane jest także muzyką. Fajny koncept i sprawnie zrealizowany. Film bardzo ładnie nakręcony, obficie operujący kardynalską purpurą i "zakonniczymi" granatami - na pewno do oglądania z nośnika 4K UHD a nie na marnym VOD. Czekam na premierę właśnie na tym nośniku (oczywiście nie w Polsce). Polecam. |