![]() |
|
Gieferg's collection - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Gieferg's collection (/watek-gieferg-s-collection) |
RE: Gieferg's collection - Gieferg - 22-12-2024 Cytat:Widzę sporo Thorgali, ale zdaje się, główna seria nie jest kompletna? W sumie żadna już nie jest. Głównej odechciało mi się, jak Rosiński zaczął wydziwiać z malowaniem i już do niej nie wróciłem. Pozostałe też mi się znudziły w końcu (np Kriss mi pasowało od początku, ale zdaje się, że po czterech albumach zupełnie zmienili charakter serii i mi się odechciało). Dokupiłem z rozpędu po kilka tomów, których ostatecznie nawet nie przeczytałem i teraz to w sumie tych pobocznych mógłbym się chyba pozbyć, bo nie wiem czy będę do nich wracał. Tak naprawdę Thorgal jak dla mnie mógł się spokojnie skończyc na "Wilczycy". RE: Gieferg's collection - Mefisto - 22-12-2024 Spoko. Nie jestem co prawda fanem takiego rozwiązania, bo gablotki kojarzą mi się z muzeum (i wcale nie dają gwarancji na brak kurzu), ale rozumiem ideę. Zastanawia mnie tylko ten środek - tam jest jakiś barek czy coś?
RE: Gieferg's collection - Gieferg - 22-12-2024 Nad drzwiczkami się chwilę zastanawialiśmy. A już w trakcie montowania przyjrzałem się przed dokręceniem drzwi i po, no i jednak bardziej mi się to podoba z drzwiami. Cytat:tam jest jakiś barek czy coś? SmileNa razie tak Choć docelowo będzie on pewnie gdzie indziej bo jeszcze jeden billy (na pewno z całkiem otwartą górną częścią z przeznaczeniem na jakiś sprzęt grający) stanie na innej ścianie, ale żona chciała mieć jakieś zamknięte szafki, ja stwierdzilem z kolei, że zamknięte to mamy w sypialni i stanęło na takim rozwiązaniu). Rozważam też obniżenie wszystkich półek w górnej połowie przez dodanie dodatkowej półki w każdym regale. RE: Gieferg's collection - Mefisto - 22-12-2024 (22-12-2024, 14:36)Gieferg napisał(a): i stanęło na takim rozwiązaniu Nie wiem czy jest taka możliwość, ale najlepiej wyglądało by, gdyby cały ten pion dać zamknięty i zostawić tylko środkowe okienko - i tam wstawić tego Aliena. (22-12-2024, 14:36)Gieferg napisał(a): Rozważam też obniżenie wszystkich półek w górnej połowie przez dodanie dodatkowej półki w każdym regale. Tam gdzie masz CD to się na pewno sprawdzi. RE: Gieferg's collection - Gieferg - 22-12-2024 Cytat:Nie wiem czy jest taka możliwość, ale najlepiej wyglądało by, gdyby cały ten pion dać zamknięty i zostawić tylko środkowe okienko - i tam wstawić tego Aliena. Alien to tam wylądował przypadkiem, jak się okazało, że się nie zmieści normalnie na półce bo jest od niej szerszy o 2 cm i nie mam co z nim zrobić ![]() A tylko ze środkowym owartym okienkiem to jeśli sie nie myle były tylko wyższe wersje, które mogłyby mi sie nie zmieścić pod sufitem. RE: Gieferg's collection - Juby - 22-12-2024 Ściany zapomnieliście pomalować przed postawieniem regałów ![]() A tak serio, wygląda super, i miejsca masz tam tyle, że chyba jednak DVD też byś zmieścił. Też nie byłem przekonany do trzymania filmów/ komiksów/ książek za szkłem, a teraz nie wyobrażam sobie inaczej i żałuję, że część jednego regału nie ma drzwi. I nie słuchaj @Mefisto, kurzu prawie nie ma, kiedyś sprzątałem półki co najmniej raz w miesiącu, teraz mogę raz na rok i kurzu i tak jest mniej niż wtedy. RE: Gieferg's collection - Gieferg - 22-12-2024 Cytat:że chyba jednak DVD też byś zmieścił.Zmieściłbym jakbym mógł całością dowolnie dysponować, ale regał po lewej i środkowy są zarezerwowane na potrzeby żony (nie wypada narzekać skoro i tak zająłem zdecydowaną większość) i tylko tymczasowo wrąbałem jej muzykę filmową na dwie najwyższe półki, póki tego sensownie nie zreorganizujemy. Inna sprawa że i tak mi jakoś bardzo nie zależało żeby je mieć pod ręką, stoją sobie w pokoju ze starym TV i odtwarzaczem DVD. Może jakieś kilka ładniejszych wydań ewentualnie wyeksponuję jak się dorobi trochę miejsca dodatkowymi półkami. EDIT: Maj-grudzień: RE: Gieferg's collection - Mierzwiak - 22-12-2024 D&W, Beetlejuice x2, Twisters i Romulusa nie wziąłbym nawet za darmo ![]() Z tego co widziałem na Max to Dwie Porcje Soku z Żuka prezentują się bardzo fajnie w 4K Dolby Vision; nie jestem fanem strony wizualnej tego filmu, ale kontrast i kolorki wypadają miło dla oka. RE: Gieferg's collection - Gieferg - 22-12-2024 Cytat:D&W, Beetlejuice x2, Twisters i Romulusa nie wziąłbym nawet za darmoNo ja wziąłem ![]() Natomiast takiego GxK już nie, bo tego nawet oglądać nie miałem ochoty. A gdybym nie wziął D&W, Romulusa czy Twisters, to Furiosy i Małp też by pasowalo nie brać bo to w sumie ta sama liga. Inna sprawa, że te dwa (i Twisters) akurat brałem w ciemno. Małpy mimo że średnie to i tak dużo lepsze od poprzednich, a Twisters w sumie na podobnym poziomie co oryginał. Furiosa zgodnie z oczekiwaniami nawet nie stała koło Fury Road, ale oglądało się nawet nieźle. Grunt, że premiera The Abyss w wydaniu, jakie byłem skłonny kupić zbiegła się z wymianą TV i to jest gwóźdź programu nie tylko tego update'u ale całego roku 2024. Drugi najważniejszy zakup to Rapa Nui
RE: Gieferg's collection - Mierzwiak - 22-12-2024 (22-12-2024, 20:56)Gieferg napisał(a): Natomiast takiego GxK już nie, bo tego nawet oglądać nie miałem ochoty.O, a to z kolei obejrzałem nawet bez bólu. GvK była takim dnem, że spodziewałem się kolejnego gniota i owszem, GxK to gniot, ale nawet zjadliwy w swej kreskówkowości, choć skłamałbym mówiąc, że coś jeszcze z tego pamiętam poza okropną fryzurą Hall. |