![]() |
|
Gieferg's collection - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Gieferg's collection (/watek-gieferg-s-collection) |
RE: Gieferg's collection - Gieferg - 30-12-2024 Całośc na tę chwilę wygląda tak: Nie idzie zrobić fotek o sensownej ostrości dostępnym w tej chwili sprzętem ![]() DVD jest gdzieś drugie tyle albo trochę więcej. RE: Gieferg's collection - Juby - 30-12-2024 ![]() Tak ładnie i przestronnie chyba tu jeszcze nie było ![]() Widzę +400 wydań, a samych filmów/seriali pewnie znacznie więcej (bo są pakiety). Ale ustawienia czasami nie kumam - niektóre serie lecą chronologicznie, inne nie, DC stoi na innej półce niż Marvel, a przecież i to i to superhero. AvP2 już nie tylko na DVD? :o RE: Gieferg's collection - Nfsfan83 - 30-12-2024 I tak T2 VHS robi najlepszy klimat gdzie fotka DVD zrób mi przyjemność... ha ha
RE: Gieferg's collection - Gieferg - 30-12-2024 Żeby zrobić sensowne fotki DVD musiałbym najpierw trochę je ogarnąć w tym pokoju w którym stoją. Pewnie to niedługo zrobię, ale to już nie w tym roku. Cytat:Widzę +400 wydań, a samych filmów/seriali pewnie znacznie więcej (bo są pakiety). Ale ustawienia czasami nie kumam - niektóre serie lecą chronologicznie, inne nie,Ustawiane na szybko i byle jak, żeby zdążyć przed świętami więc nie wszystko ma sens Ale jak masz jakieś konkretne przykłady co cię gryzie to podaj, mogę się odnieść. Np MCU jest bardziej w kolejności w jakiej oglądam niż tej w jakiej je faktycznie wydawano (choć do niektórych z tych filmów post-endgame jak BP2, Marvels czy Shang-Chi to nie wiem czy w ogóle będę wracał) no i mam takie zboczenie że zazwyczaj układam serie od prawej do lewej. Jak biorę z półki kilka filmów jednocześnie, to okładka pierwszego filmu ma być widoczna na przodzie stosu. Cytat:DC stoi na innej półce niż Marvel, a przecież i to i to superhero.Są na tym samym regale, Marvel półkę wyżej zaraz nad DC. Na jedną by nie weszły. Cytat:AvP2 już nie tylko na DVD? :oStwierdziłem, że wszystko w temacie Obcy/Predator co jest na półce ma być na BD - dałem za to 20-parę zeta i nawet nie obejrzałem. Tylko Prey nie mam i jakoś na razie nie czuję potrzeby mieć. Nie podobał mi się i na tyle odbiegał klimatem od całej reszty, że jest niejako poza nawiasem. RE: Gieferg's collection - Nfsfan83 - 30-12-2024 będziesz się pozbywał powoli DVD? jak coś parę tyt potrzebuję z kolekcji
RE: Gieferg's collection - Gieferg - 22-01-2025 Może mógłbym się paru pozbyć bo mam trochę zbytecznych dubli (np. Twierdza, Bad Boys I & II, Frankenstein z De Niro, Robocop 1-3, Last Action Hero), ale na jakieś masowe pozbywanie się raczej się nie nastawiam. --- A tymczasem update noworoczny, w którym zawiera się także "pakiet startowy 4K UHD". Mateusz miał wyczucie czasu z tym wyprzedawaniem kolekcji, trafiając akurat w moment gdy bylem po wymianie TV, co mnie zmotywowało do zakupu odtwarzacza. Z kolei Mefisto mi przypomniał jakiej ważnej serii filmowej jeszcze nie mam na Blu, więc też ten błąd naprawiłem. RE: Gieferg's collection - fire_caves - 22-01-2025 (22-01-2025, 19:50)Gieferg napisał(a): Mateusz miał wyczucie czasu z tym wyprzedawaniem kolekcCzyli jak rozumiem Tobie raczył odpowiedzieć? Fajnie z jego strony. RE: Gieferg's collection - Mierzwiak - 22-01-2025 Gieferg, pochwal się na ile Cię skosił za te Matriksy, z pewnych źródeł wiem że wołał za filmy kwoty równie kuriozalne co jego nagłówki na stronie. RE: Gieferg's collection - Gieferg - 22-01-2025 Taniej nie znalazłem (Reloaded kupiłem gdzie indziej). RE: Gieferg's collection - Ethan - 22-01-2025 Mi też nie odpisałem, ale widocznie tak miało być, że nie wydam pieniędzy
|