![]() |
|
Gieferg's collection - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Gieferg's collection (/watek-gieferg-s-collection) |
RE: Gieferg's collection - Mierzwiak - 24-03-2025 (24-03-2025, 12:40)Gieferg napisał(a): TDK też by pasowało uplować, ale nie widziałem nigdzie tanio.We Francji masz za EUR 14,99, TDKR też warto, wygląda obłędnie w HDR. RE: Gieferg's collection - Gieferg - 24-03-2025 Póki co robię upgrade'y filmów, który mają nowy/lepszy transfer w stosunku do tego co miałem wcześniej (Predator, Matrix), albo miałem je tylko na DVD (sequele Matrixa, Unforgiven), albo je uwielbiam (Alien, Predator, Matrix). Natomiast TDKR nie spełnia żadnego z moich kryteriów zakupowych filmów w 4K. HDR mnie aż tak nie kręci bym miał z jego powodu robić upgrade kiedy blu-ray wygląda bez zarzutu, szczególnie gdy chodzi o film, za którym jakoś bardzo nie szaleję i w ogóle nie mam ochoty za niego płacić ponownie. Cytat: Galapagos wznawia Ryana 31 marca: Wiem, ale mam wątpliwości, czy chcę za to dać tyle ile będzie kosztowało, a że zestaw języków nie jest zbyt korzystny pod kątem zakupów zagranicznych, może się skończyć na tym, że wezmę BD. RE: Gieferg's collection - prodarek - 25-03-2025 @Gieferg A nie sprzedajesz filmów jeśli robisz upgrade? bo np na przykładzie batmana trylogii 4k która często bywa w promocjach to myślę że za te ~ 35eur jest do kupienia. Więc finalnie ciężko mówić o jakiejś stracie. @Mierzwiak Przypomniał mi że już od 2 lat jak nie lepiej zabieram się za odświeżenie w wersji 4K trylogii także ja wczoraj zacząłem "Początek" a dzisiaj wlatuje...
RE: Gieferg's collection - Gieferg - 25-03-2025 Cytat:@Gieferg Na chwilę obecną nie chce mi się w to bawić
RE: Gieferg's collection - Gieferg - 11-05-2025 Kwiecień: Jednak skusiłem się na Ryana w 4K i było to dobre posunięcie. Podobnie zresztą jak i Tombstone. Wszystko z polskiej dystrybucji, poral byłby dumny XD 11 filmów w 4K UHD na półce (w tym jeden, którego nie wiem czy się nie pozbędę) i na razie nie mam pomysłów na więcej 4K upgrade'ów*, więc w kolejnych miesiącach pewnie się zrobi parę upgradeów DVD>BD. *może tylko Blade Runner, ale nie widziałem ostatnio nigdzie w sensownych cenach, a poza tym zniechęca mnie fakt, że na BD mam do wyboru cztery ścieżki lektorskie (w tym dwie z narracją Deckarda), a na 4K zostałby mi tylko ten najsłabszy lektor. RE: Gieferg's collection - Glaeken - 07-06-2025 Gieferg i 4K ? Oj dawno mnie tu nie było...
RE: Gieferg's collection - Gieferg - 08-05-2026 Od maja 2025 do maja 2026 nie za wiele, ale coś tam wpadło, ogólnie update pod znakiem Toma Cruise'a: Pięć filmów to upgrade'y filmów, które miałem tylko na DVD, a sześciu filmów wczesniej w kolekcji nie miałem. RE: Gieferg's collection - Altair - 09-05-2026 Grunt, żeby kolekcja dawała frajdę
RE: Gieferg's collection - Juby - 10-05-2026 O, Gieferg żyje! A myślałem, że już całkiem odpuściłeś sobie to forum. Welcome back.Czemu Miszyny bez pierwszej części? 11 wydań przez rok - nie spodziewałem się, że kiedyś nastaną czasy, że będę kupował (lub dostawał) więcej od ciebie, ale sprawdziłem na filmoskopie i u mnie do kolekcji doszło 16 wydań od maja ubiegłego roku (z tym, że zrobiłem coś, czego praktycznie nie robię, tj. sprzedałem 3). RE: Gieferg's collection - Gieferg - 10-05-2026 Padły mi trzy oryginalne płyty (o tylu wiem, a ile faktycznie to wolę nie myśleć) i zniechęciło mnie to na jakiś czas do kupowania filmów (poza tym koncentrowałem się ostatnio na innym hobby), z pół roku nie doszło nic, potem od czasu do czasu coś tam wpadało. Cytat:Czemu Miszyny bez pierwszej części? Obejrzałem ją po raz pierwszy parę dni temu i strasznie się wynudziłem, nie sądzę bym chciał do tego kiedykolwiek wracać, ta najbardziej rozpoznawalna scena z niej była strasznie rozczarowująca (miałem o tym zupełnie inne wyobrażenie), no a finał to już w ogóle jakaś żenada. A że pierwsze filmy są i tak "stand alone" to nie ma sensu kupować czegokolwiek tylko po to, żeby seria była cała (zwłaszcza że i tak nie będzie bo na wszystko począwszy od Ghost Protocol mam kompletnie wywalone).Tymczasem dwójkę obejrzałem z przyjemnością dwa razy w ciągu ostatniego tygodnia ![]() Podobnie mam chocby z Mad Maxem - nie lubię jedynki i trójki więc nie kupiłem, powiązania między tymi filmami i tak znikome i bez znaczenia. https://filmozercy.com/wpis/nostalgiczna-niedziela-197-mission-impossible-2-2000 |