Filmozercy.com | Forum
Galapagos - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy)
+--- Wątek: Galapagos (/watek-galapagos)

RE: Galapagos - Ash-9001 - 06-12-2024

(06-12-2024, 19:24)ifeelveryblah napisał(a):  Znowu trochę lipa z ich planem wydawniczym. Będzie plastik i steelbook JOKER: FOLIE A DEUX 4K. Wywaliłbym steelbook Jokera 2 a w to miejsce plastik Uśmiechnij się 2, wydanie jednopłytowe (dodatki pewnie będą na płycie 4K) za ok 100 zł i mieliby pewnie lepszą sprzedaż niż tego steelbooka Jokera. Dla mnie Uśmiechnij się 2 rewelacyjny film. Po krytyce za brak plastiku Romulusa 4K po kilku dniach takie wydanie się pojawiło to może i tym razem coś się uda? Smile Kto za to atakować ich mejlami!

Wolę jedynkę ale Smile 2 kupuję na 100%. Też bym chętnie przytulił zwykłe wydanie (z Naomi na okładce) jakby takowe wydali.

RE: Galapagos - ifeelveryblah - 06-12-2024

Napisz do nich maila, może jakby tak dostali kilkanaście wiadomości w tej sprawie to by zmienili zdanie. Joker 2 to porażka roku, na IMDB 5.2 i 2 wydania 4K. Nie będą mieć z tego dużej sprzedaży. Smile 2 ma IMDB 6.9 więc niezła nota, pewnie sporo ludzi co byli w kinie będą chcieli zakupić wydanie fizyczne. Oczywiście z tych ludzi co takie filmy kupują. Paramount dodatki daje na płycie 4K więc jedna płytka, tak jak mówisz z Naomi na okładce za około 100 zł i byłaby szansa na jakąś sensowną sprzedaż. Po co 2 wydania 4K filmu, który większości nie podoba się? Chyba tylko oni to wiedzą. Z Romulus zmienili zdanie i patrząc po samej sprzedaży na Allegro to raczej była dobra decyzja. Tak czy siak, jak nie wydadzą to biorę włoskie wydanie, polska wersja powinna być na obydwu płytach.

RE: Galapagos - ILSA FAUST - 07-12-2024

(05-12-2024, 19:04)ifeelveryblah napisał(a):  Ta sytuacja wyleczy cię z kupowania steelbooków czy jeszcze potrzebujesz raz kupić porysowany i raz wgnieciony?

Mój STEELBOOK 4K Alien Romulus doleciał z Galas Pagos kilka dni temu w stanie idealnym (igła).
W rzeczywistości, w rękach, wygląda znacznie lepiej niż w zapowiedziach, co nie oznacza, że jest idealny layout. Rain w centrum uwagi ratuje sytuację, bo dobrze wygląda na tym ujęciu, Alien górujący nad wszystkimi przypomina z czym mamy do czynienia. Na ten moment to jedyny lay-out do Alien Romulus ale pewnie przyjaciele z Korei Południowej nas zaskoczą porządną wersją, więc będzie podmianka.

(05-12-2024, 20:13)ifeelveryblah napisał(a):  Czasami dostaję filmy w tak zniszczonych pudełkach Blu-ray jakby były ponownie foliowane przynajmniej 10 razy. Ostatnio już nawet takie od razu odsyłam bo kilka razy zdarzyło mi się że płyty były porysowane. Z Amazonu dosłownie co drugie zakupy filmów dostaję w połamanych pudełkach. Kiedyś z amazon.pl można było wymieniać filmy, nie tylko zwracać. Nie wiem, może ciągle można a tylko mi wyłączyli taką możliwość. Raz z amazon.pl zamówiłem serial na Blu-ray. Otwieram no i klasyka pudełko połamane. Zlecam wymianę, kolejne znowu połamane. Ponownie zlecam wymianę. 3 raz otrzymuje ten sam serial w połamanym pudełku.

Czyli jak sam piszesz jest całkiem odwrotnie o 180 stopni Smile
Amaraye teraz tak są wydawane, że już nie dajesz radę nawet filmu kupić, więc tak, streaming został wymyślony specjalnie dla Ciebie.
Amazon to dupna księgarnia i nie mają szkoleń, tylko pakują filmy jak książki. STEEL-BOOK kojarzą jako stalową książkę, więc wychodzą z założenia że wytrzyma lepiej niż amaray i pakują jak leci razem ze zwyklakami, jak książki. Amaraye są produkowane w postaci EKO-pudełek, które mają wykrawany plastik w środku, co daje taki efekt że rozsypują się w ręku po wyjęciu z koperty.
Bardzo mało kupuję zwyklaków i potwierdzam, że ZAWSZE w 100 % idą do nowego pudełka lub jako przekładka do STEELBOOK a pudełko połamane na śmietnik. Sytuacja w kwestii STEELBOOK uległa poprawie, bo jak dochodzą bez uszkodzeń, raz na 20 zamówień STEELBOOK coś się wydarzy, kurier nadepnie butem, więc leci reklamacja i tyle na ten temat.
Z założenia STEELBOOK jest wymyślony jako bardziej praktyczne i bardziej wytrzymałe opakowanie, które może pomieścić do 3 dysków w środku lub więcej w razie konieczności oraz posiada zaczepy na postcardy oraz inne użyteczne bzdety w środku.
Trzeba tylko mieć trochę wyobraźni i pakować w folię bąbelkową co Galas Pagos i DVD max już nauczyło się w końcu po iluś latach i teraz od dłuższego czasu nie ma z nimi problemu. Dlatego dopłacam 20-30 zł więcej dla Galas Pagos niż makaronom na zamówieniu, bo mam pewność, że nie będzie konieczny zwrot w Galas Pagos.
Pod warunkiem że wydanie jest w STEELBOOK 4K a nie w zwyklaku (sorry Willow, Signs i 6 sense to Włosi jednak zarobią).

(05-12-2024, 23:20)Reacher napisał(a):  Przy składaniu zamówienia zawsze piszę żeby zwrócili uwagę żeby nie miał żadnych wgnieceń albo rys bo taki egzemplarz zwrócę i zażądam zwrotu pieniędzy. Jeszcze nigdy nie przysłali mi uszkodzonej sztuki.

No właśnie dzięki Twojej obywatelskiej interwencji Galas Pagos szczególnie dba o STEELBOOKI więc faktycznie od dłuższego czasu nie ma z nimi problemu, a wyjątki zdarzają się zawsze

(06-12-2024, 20:31)ifeelveryblah napisał(a):  Przecież spokojnie miałeś czas na rezygnację ze steelbooka i zakup plastiku. Miałbyś lepsze wydanie i 30 zł w kieszeni.

Znowu zaklinanie rzeczywistości o 180 stopni.
To jest strata 30 zł a nie zysk, bo wartość STEELBOOKA w szczególności Polskie wydanie to jest jakieś 300-500 % wartości po roku a w przypadku zwyklaka minus 50% w promce na black friday.
To tylko jedna z zalet STEELBOOK.

Nagonka na wydawanie zwyklaków zamiast STEELBOOK to wygląda tak samo żenująco jakbyś wbiegł nago w samolocie do pierwszej klasy i twierdził, że masz lepsze żarcie i dupa cię nie boli od siedzenia w klasie ekonomicznej. Zaraz w klasie ekonomicznej dają żarcie?
Żenada.
nie stać cię?, nie kupuj.
nie podoba się? nie kupuj
Już ktoś za Ciebie rozwiązał ten problem - wymyślono streaming dla gospodyń domowych.

RE: Galapagos - ifeelveryblah - 07-12-2024

Mam kilka porysowanych steelbooków bo mi się nie chciało reklamować. Rozumiem, że z chęcią ode mnie odkupisz za 300-500% więcej niż dałem? Co za koleś ??

RE: Galapagos - ILSA FAUST - 07-12-2024

(07-12-2024, 21:09)ifeelveryblah napisał(a):  Mam kilka porysowanych steelbooków bo mi się nie chciało reklamować. Rozumiem, że z chęcią ode mnie odkupisz za 300-500% więcej niż dałem? Co za koleś ??

Mam wszystkie STEELBOOK co mnie interesują z polskiej dystrybucji od początku formatu blu-ray, w stanie idealnym.
A to że masz porysowane bo jesteś leniwy i nie chciało ci się reklamować to tylko Twoja wina a nie moja.
Albo jesteś frajerem. Nic dodać, nic ująć.

RE: Galapagos - Mefisto - 09-12-2024

Willow:
[Obrazek: XuejpGq.jpeg]

RE: Galapagos - Mierzwiak - 09-12-2024

Nadruk na wewnętrznej stronie okładki w czarnym, nieprzezroczystym amarayu. To ma sens Smile

RE: Galapagos - ILSA FAUST - 09-12-2024

(09-12-2024, 18:25)Mierzwiak napisał(a):  To ma sens

"ukryty" sens Smile

RE: Galapagos - Pinto - 16-12-2024

Czyje tłumaczenie jest w "Pulp Fiction"?

RE: Galapagos - czarodziejmarx - 16-12-2024

https://forum.filmozercy.com/watek-reacher-kolekcja?pid=111718#pid111718
Reacher napisał(a):Tekst Justyna Gardzińska, czytał Piotr Borowiec.