![]() |
|
Obcy - seria - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Obcy - seria (/watek-obcy-seria) |
RE: Obcy - seria - Mierzwiak - 20-04-2024 (20-04-2024, 19:33)ILSA FAUST napisał(a): Wracając do ALIEN - nie martwcie się, będzie wersja ALIEN 3-4 w 4K i to szybciej niż wam się wydaje !!!Zapisane. RE: Obcy - seria - Gieferg - 21-04-2024 EDIT: czwórka to mix prawdopodobnie z Blu-raya, HDTV Open Matte i możliwe, że DVD 4:3, rozmyte rogi, których nie było czym uzupełnić to zdradzają. Aliens chyba widziałem już lepszy skan. RE: Obcy - seria - pred895 - 21-04-2024 Za to Alien 3 to poezja jeśli chodzi o klimat i inny look filmu. Aż chyba sobie odpalę tę wersję w Alien Day. RE: Obcy - seria - ILSA FAUST - 22-04-2024 (21-04-2024, 22:40)pred895 napisał(a): Za to Alien 3 to poezja jeśli chodzi o klimat i inny look filmu. Aż chyba sobie odpalę tę wersję w Alien Day. Pred, zgadzam się, Alien 3 to poezja jeśli chodzi o klimat, gdzie niemałą (a nawet dużą) zasługą jest score Eliota Goldenthala, jeden z najlepszych score jaki słyszałem, bardzo zatrważający. Zawsze Mondo wypuszczało na Alien Day jakieś mega wydanie na vinylu, ciekawe czy zaskoczą nas w tym roku czymś nowym? np. Score do Alien 3? Ja generalnie mam w tym roku ALIEN YEAR, jak wpłynie Aliens 4K to szykuję projekcję całości antologii Alien i Predator wraz z soundrackami, tak aby zdążyć przez wigilią (premierą Alien Romulus w kinach)
RE: Obcy - seria - pred895 - 22-04-2024 (22-04-2024, 09:15)ILSA FAUST napisał(a): Pred, zgadzam się, Alien 3 to poezja jeśli chodzi o klimat, gdzie niemałą (a nawet dużą) zasługą jest score Eliota Goldenthala, jeden z najlepszych score jaki słyszałem, bardzo zatrważający. Oczywista oczywistość, tutaj bardziej chodziło mi o ten skan 35 mm wersji kinowej. RE: Obcy - seria - Mierzwiak - 26-09-2024 Romulus z Dolby Vision na płycie. ![]() ![]() Cytat:- Return to Horror: Crafting Alien: Romulus RE: Obcy - seria - ILSA FAUST - 26-09-2024 (26-09-2024, 18:34)Mierzwiak napisał(a): Alternate/Extended Scenes — Check out scenes that didn't make the final cut A więc moje modły się spełniły ![]() Będą sceny alternatywne i rozwinięte. Oczywiście inne dodatki na plus, także nie jest skromnie, bo rozkładają mnie na łopatki wydania, gdzie mamy 13 minut dodatków w tym zwiastun. Jest dobrze i bardziej się chyba nie mogę doczekać materiałów dodatkowych niż samego filmu - oczywiście będzie po borzemu - najpierw soundtrack kiladziesiąt razy z winyla, potem film w DV a potem dodatki. W tym przypadku mam szatański plan: - najpierw muza- seans ponownie Alien - potem Alien 1.5. Romulus - potem Aliens... potem może reszta znowu, who knows? STEELBOOK na razie masakra, na szczęście RAIN w środku i postacie zamiast "głowackich" ale może będzie także drugi design, chociaż w przypadku Disneya to ciężka sprawa. Ale może KOREA uratuje znowu wydaniem PREMIUM sprawę. Póki co to cieszmy się, że jest w 4K, że w DV oraz że jest STEELBOOK, który potem można zamienić na inne wydanie. Winyl z muzyką już się tłoczy ![]() Wystarczy że Galas Pagos sypnie trochę groszem i będzie 4K z wersją PL bo cała prawda o nich jest taka, że to kwestia kasy, bo jak chcą to potrafią wydać Disneya w 4K z wersją PL. Pytanie czy wystarczy im odwagi ![]() ps. street date to: 3 grudnia, więc przed świętami dojdzie nawet z USA
RE: Obcy - seria - JVC 4K - 26-09-2024 Niestety bez 3D a liczyłem trochę na Blu-ray 3D, dobrze że jest Atmos na DV mi nie zależy bo tego w projektorze nie mam ale za to mam w JVC konkurencyjny format HDR10+ który bije DV na łopatki, więc odpale Romulusa w HDR10+. RE: Obcy - seria - fire_caves - 04-10-2024 U Czechów "Vetrelec: Romulus" oczywiście taniej plus dodatkowe wydanie zwyklaka 4K+BD https://www.film-game.cz/hledani/romulus/ RE: Obcy - seria - ILSA FAUST - 04-10-2024 (26-09-2024, 19:53)JVC 4K napisał(a): Niestety bez 3D a liczyłem trochę na Blu-ray 3D, dobrze że jest Atmos na DV mi nie zależy bo tego w projektorze nie mam ale za to mam w JVC konkurencyjny format HDR10+ który bije DV na łopatki, więc odpale Romulusa w HDR10+. Format 3D zdechł jakieś 3-4 lata po premierze Avatara 1, potem szybko pozbyłem się sprzętu i off-setu w tej kwestii, na szczęście równo szybko pojawił się format 4K UHD i dawno wszyscy zapomnieli o 3D, tym Cameron (ojciec 3D) i wytwórnie (w tym Disney) oraz dystrybutorzy. Także jakieś 10 lat ci uciekło z życiorysu ![]() Co do DV to robiłem swoje porównanie do HDR10+ i DV wypada u mnie lepiej, tym bardziej, że Dolby Vision rządzi w większości wydań mojego ulubionego kina. To że nie masz takiej opcji jak DV to tylko Twój problem a nie DV Tak to jesteś skazany tylko na HDR10+ lub zwykły HDR bez nakładki.Ja mam wybór to i to - po testach ustawiłem automat na wykrywanie DV i mam z bani rozterki techniczne, więcej się tym nie zajmuję, szkoda czasu, który wolę poświęcić na kolejne projekcje niż "techniczne szachy". Ja nie ma DV to włącza się HDR10+ i też mam z bani. Do do proja nie dyskutuję, bo dawno odpuściłem temat coś w okolicy pożegnania z formatem 3D. średniej klasy OLED w dużym formacie oraz OPPO załatwia pełną obsługę 4K UHD z DV i mam z bani bo raczej 8K się nie pojawi na nośnikach fizycznych bo niektórzy nie są w stanie odróżnić w testach behawioralnych 2K od 4K a reszta polega na komprehach w streamie i też jest szczęśliwa bo może oglądać filmy w telefonie (sic!). |