Filmozercy.com | Forum
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16)
+--- Dział: O stronie i forum (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-stronie-i-forum)
+--- Wątek: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze (/watek-nowa-odslona-filmozercow-opinie-i-komentarze)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Mefisto - 04-10-2024

(04-10-2024, 13:31)Mierzwiak napisał(a):  Brzmi znajomo?

Bo wszędzie robi się teraz kopiuj-wklej tak naprawdę.
Aż mam ochotę rzucić przykładem ze strony, do której wstyd mi się nawet już odnosić, gdzie gość przekleił anglojęzycznego newsa bez pomyślunku i zamiast Hindusów wyszli mu "rdzenni Amerykanie" (już pomijam sam idiotyzm tego drugiego sformułowania) Big Grin

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Mierzwiak - 04-10-2024

(04-10-2024, 13:38)Mefisto napisał(a):  Aż mam ochotę rzucić przykładem ze strony, do której wstyd mi się nawet już odnosić, gdzie gość przekleił anglojęzycznego newsa bez pomyślunku i zamiast Hindusów wyszli mu "rdzenni Amerykanie" (już pomijam sam idiotyzm tego drugiego sformułowania) Big Grin
Kogoś Masz Fajnego na myśli? Wink

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Juby - 04-10-2024

(04-10-2024, 13:41)Mierzwiak napisał(a):  Kogoś Masz Fajnego
[Obrazek: captain-america-i-understood-that-reference.gif]

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Gieferg - 04-10-2024

Dość czytelna była :>

Jestem podziębiony, więcz mój wykrywacz aluzji szwankuje.

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - fire_caves - 04-10-2024

(04-10-2024, 17:05)Mefisto napisał(a):  Jestem podziębiony, więcz mój wykrywacz aluzji szwankuje.
Inicjały.

Tak, już wcześniej ogarnąłem - jestem podziębiony, nie pierdolnięty Wink

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Juby - 04-10-2024

Zajrzyj do wątku ze swoją kolekcją. Jesteś pierdolniety Wink

Czyli wszyscy jesteśmy Wink

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - sebas - 05-10-2024

Jeżeli dostęp do jakiegoś produktu, w naszym przypadku filmu, staje się łatwiejszy i co ważniejsze tańszy, to siłą rzeczy odbija się to na jakości tego produktu. To oczywiste, ale nie zmienia to faktu, że poszerza się grono odbiorców (większa podaż oczywiście) i produkt musi schlebiać coraz bardziej przeciętnym gustom. Reklama i sposób prezentacji produktu idzie w tym samym kierunku. Filmożercy nie są są tu wyjątkiem. Tak teraz wygląda ten rynek i tyle. Zgodzę się jednak z Jubym, że równanie do aktualnej "średniej", która jest na poziomie dna z przed kilkunastu lat, niczego nie zmienia i nie jest wytłumaczeniem. Owszem, ta czerwona kropa przy kursorze na głównej, przenosząca Cię bez Twojej zgody na jakąś stronkę, która jak podejrzewam, większości z nas nie interesuje, to jest coś co być może daje jakiś zysk. Pytanie na jak długo? Ja od dawna wbijam na Forum przez linki z mejla, do subskrybowanych wątków.
Inny problem to brak standardowych akcji porządkowych, że tak powiem. LasithaUK regularnie tworzy wątki w dziale technicznym z linkami, które strach kliknąć. Kiedyś to było usuwane jeszcze tego samego dnia. Teraz sobie wisi...
Pytanie czy tak musi być?
Filmożercy, to aktualnie jest stronka dla: randomowego pochłaniacza papki filmowej ze streamingu, plus Forum dla zbieraczy filmów (ale nie tylko) na nośnikach fizycznych, plus Filmoskop. Najciekawsze  tematy są poruszane na Forum, ale w sumie to tego nie widać jakoś wyraźnie z głównej. Nie widać, żadnej unikalnej treści. Filmoskop wiadomo, korzystamy niemal wszyscy (Forumowicze). Strona główna, podejrzewam dla większości z nas, w obecnej postaci jest w sumie zbędna, ale to ona pewnie zarabia.
Teraz kwestia pieniędzy. Ile kosztuje opłacenie serwerów? Jak na to zarobić? Ostatnio, jedna ze stronek o zupełnie innej co prawda tematyce, spróbowała usunąć reklamy google. Kasa jest zbierana poprzez patronite i buycoffee. Tylko, że tam żadnego klikbajtu nie doświadczyłeś, nawet jak były reklamy google. Czy to by wypaliło w przypadku Filmożerców? Może poszerzony dostęp dla wspierających? Jakieś ciekawe artykuły, które nawiasem mówiąc, niektórzy Forumowicze już tworzą (za darmo), tylko że w postaci postów w konkretnych działach...