Filmozercy.com | Forum
Wołyń - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Wołyń (/watek-wolyn--1070)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Wołyń - czarodziejmarx - 29-03-2017

Jako, że ja redagowałem wydanie Wołynia na filmoskopie i dokonywałem zmian to odniosę się dyskusji. Informacje były jak najdokładniejsze udało się znaleźć. Na początku nie było nic o dźwięku i napisach - to założyłem, że DTS będzie. Potem albo na fb Galapagosu albo ich stronie było info o DTS-HD - poszła aktualizacja. Jeśli chodzi o napisy - ktoś na facebooku znowu dopytał o angielskie bez wyszczególnienia wersji festiwalowej - poszła aktualizacja o napisach ang do wersji zwykłej. Nie miałem nigdzie wszystkich tych informacji podanych oficjalnie - dlatego nie ma pewnego kompletu informacji. Tak naprawdę dopiero dzisiaj będzie wiadomo wszystko - gdy ktoś kto kupi podzieli się wiedzą z okładki i sprawę będzie można zamknąć. Smile

Edit: Spooreczek dzięki za screeny, poszła aktualizacja na FS.

RE: Wołyń - Użytkownik usunięty64562 - 29-03-2017

Post usunięty

RE: Wołyń - Kirek - 29-03-2017

Na podstawie zrzutów z menu oraz tyłów okładek wynika, że dodatki są na płycie z wersją festiwalową i kupując wydanie tylko z wersją kinową będziemy ich pozbawieni.

RE: Wołyń - czarodziejmarx - 29-03-2017

Jest też rozbieżność na linii okładka - menu w postaci kodowania audiodeskrypcji: Dolby Digital vs. PCM.

RE: Wołyń - pred895 - 29-03-2017

Edycja Specjalna >>

RE: Wołyń - Sporeczek - 01-04-2017

(29-03-2017, 17:10)Kirek napisał(a):  Na podstawie zrzutów z menu oraz tyłów okładek wynika, że dodatki są na płycie z wersją festiwalową i kupując wydanie tylko z wersją kinową będziemy ich pozbawieni.
Z moich informacji wynika, że na bluray dodatki są w zwykłej wersji, a na dvd tylko w festiwalowej.

RE: Wołyń - Użytkownik usunięty64562 - 01-04-2017

Post usunięty

RE: Wołyń - Gieferg - 19-04-2017

Wersja kinowa - końcówka, scena gdy facet wyrywa dziecko z rąk kobiety (siostry głównej bohaterki)- w momencie gdy następuje przejście do szerokiego ujęcia, w którym widać całą chatę, zauważyłem przeskok, kilka klatek się powtarza (sprawdziłem na odtwarzaczu i na kompie). W wersji festiwalowej tego przeskoku nie ma. Też tak macie? A jeśli tak, ciekawe kto zapieprzył sprawę...

RE: Wołyń - Ferrum - 19-04-2017

Ja zauważyłem tego typu przeskoki klatek u siebie co najmniej cztery albo pięć razy przez ostatnie pół godziny kinówki (odliczając napisy końcowe). W scenach bardziej statycznych, choćby tych z Zosią, widać to naprawdę wyraźnie.

RE: Wołyń - Gieferg - 19-04-2017

pff...czyli bubel.

Nie oglądałem jeszcze kinówki w całości, więc trafiłem tylko na to jedno. No cóż, chyba trzeba będzie zaktualizować recenzję. Jakby ktos miał konkretne namiary na tego typu problemy, to poproszę... Ten który widziałem to 2:14:41 (6 pierwszych klatek ujęcia się powtarza) - czas na BD na DVD będzie inny, gdyby ktoś chciał sprawdzić, a ciekaw jestem czy tam też występuje ten problem.

Przy okazji - audio się z tego powodu czasem nie rozjeżdża z obrazem?