Filmozercy.com | Forum
malin1976 i jego kolekcja :) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: malin1976 i jego kolekcja :) (/watek-malin1976-i-jego-kolekcja)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: malin1976 i jego kolekcja :) - malin1976 - 22-05-2018

W maju niewiele się działo ale za to konkretnie Wink 100 zł z przesyłką za pierwszy film i 35 za drugi :

[Obrazek: f90bc51529d92.jpg]

Na czerwiec planuje nowsze filmy czyli : Trzy billboardy ... , Coco oraz Dunkierka albo La la land . Dwóch pierwszych jeszcze nie widziałem więc emocje rosną Smile
No i prośba : przechodźcie proszę szybciej na uhd i wystawiajcie na alledrogo swoje egzemplarze Dawno temu w Ameryce i Aż poleje się krew bo jeszcze nie mam Smile

Netflix dał mi ciekawe rozwiązanie odnośnie sporej ilości filmów z kolekcji które dzięki dystrybutorom mam jedynie na dvd .
Truman show , Zakochany bez pamięci , 12 małp , Złap mnie jeśli potrafisz , Szeregowiec Ryan , Skazani na Shawshank , Labirynt , Memento , Mechaniczna pomarańcza , Lśnienie , Wojownik , Podejrzani , American Beauty , Zabić drozda , Zniewolony , Coś oglądam w lepszej jakości i myślę kolejny już raz odchudzić kolekcję tym razem o te tytuły .
Dawno temu w Ameryce na dvd sprzedałem za 40 zł w maju na próbę , pozbyłem się ok 10 filmów w tym miechu jeśli chodzi o ten format więc kupcy jednak się znajdują Wink Poszły też po 10 zł Charlie , W imię ojca , Dziecko Rosemary ...
Muszę jeszcze sprawdzić co tam z filmów niedostępnych w Polsce na blu ray HBO GO ma w swojej ofercie .

malin1976 i jego kolekcja :) - vandel - 22-05-2018

Problem z Netflix jest taki że filmy tam nie są na stałe niestety.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

RE: malin1976 i jego kolekcja :) - malin1976 - 03-07-2018

Definitywny koniec z formatem dvd stał się faktem - przez 1,5 roku sprzedałem etapami 200 tytułów . Na dziś kolekcja blu ray to 99 pozycji , wszystkie z polskiej dystrybucji i z interesujących mnie pozycji mam już wszystko prócz Dawno temu w Ameryce , Labirynt fauna , Avangers Wojna bez granic oraz Deadpool 2 plus to co wyjdzie w przyszłości . 4k to odległa melodia przyszłości bo po pierwsze tv fhd spełnia moje oczekiwania co do jakości obrazu a po drugie te 99 filmów na blu kosztowało mnie niewiele bo średnio 40 zł za film . Zapisuję ceny i policzyłem , średnia mnie trochę zdziwiła bo mówi się że to drogie hobby a to nieprawda choć w przypadku dvd było to zaledwie złotych 20 więc w przypadku 4k zanosi się na 80 Wink Brakujące pozycje a tych jest ok 50 wydane jedynie na dvd zastąpiłem netflixem oraz hbo go . Pudełek przecież oglądał nie będę tylko filmy a jakość obrazu jest tam lepsza niż ta którą serwował mi umierający już format . Filmów których nie kupiłbym nawet za złotówkę jest tam cała masa , do tego canal plus z kablówki więc będzie co oglądać przez najbliższe lata Smile A do tego co mam na półce wracać będę często i o to mi właśnie chodziło .

Czerwcowe zakupy wszystko z empiku nówki nieśmigane z charakterystycznym dla nowszych gier i filmów paskiem na folii plus jeden zakup z allegro :

https://zapodaj.net/58fbcd240e988.jpg.html

A tak wygląda w tej chwili cała moja kolekcja :

[Obrazek: 77eea28393113.jpg]
[Obrazek: 489f1bf4196fe.jpg]

Ps : mógłby moderator obeznany z tematem te linki zaczarować tak aby były te zdjęcie widoczne na forum bo czasami mam z tym problem i mi nie wychodzi Wink

RE: malin1976 i jego kolekcja :) - czuubakka - 03-07-2018

(03-07-2018, 10:52)malin1976 napisał(a):  Pudełek przecież oglądał nie będę tylko filmy
Popatrz, a są tu niektórzy co kupują filmy dla pudełek Big Grin

Wrzuć na imgura i po sprawie.

RE: malin1976 i jego kolekcja :) - Mateusz - 03-07-2018

(03-07-2018, 10:54)malin1976 napisał(a):  Ps : mógłby moderator obeznany z tematem te linki zaczarować tak aby były te zdjęcie widoczne na forum bo czasami mam z tym problem i mi nie wychodzi Wink

Zrobione.

RE: malin1976 i jego kolekcja :) - malin1976 - 03-07-2018

(03-07-2018, 11:20)Mateusz napisał(a):  
(03-07-2018, 10:54)malin1976 napisał(a):  Ps : mógłby moderator obeznany z tematem te linki zaczarować tak aby były te zdjęcie widoczne na forum bo czasami mam z tym problem i mi nie wychodzi Wink

Zrobione.

Kolejny już raz wielkie dzięki . Raz mi wchodzi a raz się motam Wink

RE: malin1976 i jego kolekcja :) - Daras - 03-07-2018

"Slumdog" na BD nie ma OAR. Przywiązujesz do tego wagę?

RE: malin1976 i jego kolekcja :) - malin1976 - 08-09-2018

Wpadł setny bluryjek do kolekcji . Empik , Avengers Wojna bez granic .

[Obrazek: gAt61rf.jpg]

RE: malin1976 i jego kolekcja :) - shaman72 - 09-09-2018

No i pięknie Wink   Z "Gwiezdnych Wojen" coś kupujesz??

RE: malin1976 i jego kolekcja :) - accept2 - 09-09-2018

nie masz dvd?