![]() |
|
Z Archiwum X - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Seriale (https://forum.filmozercy.com/dzial-seriale) +--- Wątek: Z Archiwum X (/watek-z-archiwum-x) |
RE: Z Archiwum X - misfit - 14-01-2019 Przyszedł do mnie długo oczekiwany X-files z zavvi. Zamawiałem pakiecik z sezonami 1-9, ale się wyprzedał i zavvi po miesiącu wysłało za to pakiet z sezonami 1-11. Chodzi dokładnie o to wydanie. Wzorowe zachowanie sklepu bo mogli anulować i odpisać żebym się bujał... Czy jestem w związku z tym szczęśliwy ? Nie bardzo ![]() Pozwólcie, że przedstawię jak prezentuje się to wydanie z boku: ![]() i w środku: ![]() Może nie widać tego dobrze na zdjęciach, ale są tam po 2-3 płyty jedna na drugiej, czyli aby np. obejrzeć szóstą płytę z 1 sezonu to trzeba najpierw wyjąć 5 płyt. Nie będę Wam nawet pisał ile trzeba się namęczyć aby wyjąć płyty z samego spodu... Ten kto wymyślił taki rodzaj opakowania powinien smażyć się w piekle ![]() No nic, trzeba będzie to wszystko przepakować i zainwestować w pudełka i wydrukować sobie okładki dla poszczególnych sezonów. Wszystkie płyty już powyjmowałem do tymczasowej walizki i okazało się, że 5 z nich jest porysowanych, a jedna opalcowana. Je też trzeba będzie sprawdzić czy nie ma jakichś błędów odczytu... Ogólnie rzecz biorąc sporo zabawy przede mną. To powyższe traktujcie tak ku przestrodze (tyle dobrego, że sezon 8 jest z poprawionymi płytami bez black crusha). RE: Z Archiwum X - Wolfman - 14-01-2019 Zamawiałeś kolekcjonerkę? RE: Z Archiwum X - lukee - 14-01-2019 (14-01-2019, 18:53)misfit napisał(a): No nic, trzeba będzie to wszystko przepakować i zainwestować w pudełka i wydrukować sobie okładki dla poszczególnych sezonów. Ee tam Wyolbrzymiasz problem Obejrzysz pewnie a potem zanim znów to długo nie ruszysz z półki Fajnie wygląda w tym wydaniu
RE: Z Archiwum X - misfit - 14-01-2019 (14-01-2019, 19:05)Wolfman napisał(a): Zamawiałeś kolekcjonerkę? Zamawiałem to wydanie. (14-01-2019, 19:23)lukee napisał(a): Ee tam Raczej zmieniłbyś zdanie gdybyś na własnych palcach doświadczył jak fajnie się te płyty wyciąga. Swoją drogą ciekawe ile czasu zajmie mi obejrzenie całości... podejrzewam, że ze dwa lata
RE: Z Archiwum X - Wolfman - 14-01-2019 Ja kupiłem prawie wszystkie Star treki. Oglądania na dwa lata również. RE: Z Archiwum X - Mierzwiak - 14-01-2019 Jeśli też miałbym dostać coś takiego ( w dodatku z 10 i 11 sezonem, UGH!) to tym bardziej cieszę się że anulowałem
RE: Z Archiwum X - MasterThief - 23-01-2019 Bardzo podobnie zapakowany jest serial Downtown Abbey od Universal. Zbliżony box i płyty tak powciskane, że trzeba ich trochę wyjąć, żeby dostać się do konkretnego nośnika Też mi się to niezbyt podoba, więc mogę napisać, że wiem co czujesz tutaj Za to X-Files kolekcjonerski box z sezonami 1-9 jest bez porównania lepszy.
RE: Z Archiwum X - misfit - 24-01-2019 Kolejna sprawa to zwielokrotniona możliwość powstawania zarysowań płyt, czy to w transporcie czy w trakcie ich wyciągania. Tak jak pisałem wyżej 5 z 60 płyt otrzymałem zarysowanych - sprawdziłem je wszystkie i pierwsza płyta z sezonu 9 jest nie do odczytu w wielu sektorach. Próbowałem zrobić kopię bezpieczeństwa tej płyty na dwóch różnych napędach komputerowych - bez powodzenia. Więc moja dobra rada - omijajcie szerokim łukiem to wydanie X-files. RE: Z Archiwum X - Kris - 24-01-2019 A ciekawe jak z napisami, czy jest jakiś zestaw polskich napisów co pasują „od strzału”, bo przy tylu sezonach i odcinkach nie chciałoby mi się synchronizować.... RE: Z Archiwum X - Wolfman - 24-01-2019 Sprawdź długość odcinka jakiegoś sezonu i sprawdź napisy na stronie. Z reguły , któreś pasują do bd ripa. |