![]() |
|
matwiko kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: matwiko kolekcja (/watek-matwiko-kolekcja) |
RE: matwiko kolekcja - Lukob - 26-03-2015 Będziesz kompletował cała serię Legendy Kina czy tylko wybrane tytuły? I w związku z tym kolejne pytanie, czy może znalazłeś gdzieś w internecie pełną listę tego co wyszło w tej serii? RE: matwiko kolekcja - matwiko - 27-03-2015 Obejrzałem fragment Babylonu i faktycznie nie jest źle, efekty całkiem, na poziomie serialu Star Trek. Klimat jest. Niestety u mnie w grę wchodzą tylko wersje z napisami a mamy u nas jedynie 3 filmy z serii Lukob wszytki może nie. Z Legend kina będę polował na pewno na kino autorskie: Carmen Carlosa Saury, Buffalo Bill i Indianie Roberta Altman Diva Jean-Jacques Beineix, Do utraty tchu i Pogarda Jean-Luc Godarda hmm, jak patrze na te nazwiska to ukłąda się zacna lista
RE: matwiko kolekcja - ashka - 28-03-2015 Tylko tyle wyszło na DVD? Nawet na VHS było więcej (pamiętam jeszcze z wypożyczalni). Wg Internetu po polsku na DVD wyszła też Krucjata, ale nie polecam. Jej produkcję zawieszono przez emisją pierwszego odcinka, a to o czymś świadczy :/ Śmieszna sprawa, na okładce "The Gathering" (to pilot "Babilonu 5", potem część aktorów i charakteryzacja uległy zmianie) jest drugi dowódca stacji - nie ma go w pilocie
RE: matwiko kolekcja - TomaszG - 29-03-2015 Z Babylon 5 polskie napisy posiada też Babylon 5: Lost Tales. RE: matwiko kolekcja - Inuki - 29-03-2015 "Zjazd" i "Narodziny" w większości krajów były sprzedawane razem, w jednym pudełku, u nas to podzielili (nie wiem czy tylko u nas) dlatego okładka taka sama, tylko tytuł inny. "Krucjata" szału nie robi ale obejrzeć można ale PO zakończeniu właściwego serialu. U nas niestety nic więcej nie wyszło, a szkoda. Na VHS było kilka odcinków pierwszego sezonu ale całości też nie wydano. Szkoda, bo serial jest naprawdę kapitalny, a sezon 3 i 4 to już mistrzostwo. RE: matwiko kolekcja - matwiko - 29-03-2015 No proszę ilu fanów serialu. Zacznę więc zgłębiać to uniwersum. Dzięki chłopaki za info RE: matwiko kolekcja - matwiko - 16-05-2015 2 kolejne filmy z serii Legendy kina Buffalo Bill i Indianie oraz Mr. & Mrs. Bridge Jak zwykle bardzo ładnie się prezentują. Duże lakierowane zdjęcia. Na płycie Buffalo billa dodatkowo film dokumentalny Ostatni star trek którego mi brakowało. Kolekcja pełna 12 filmów kinowych Paprika. Nie znam a podobno dobre anime w klimatach incepcji od twórców Perfect Blue. Liberator. W podstawówce jednym tchem wymieniało się: Terminator, Predator, Liberator . Musze wrócić po latach bo mało z niego pamiętam. I 2 klasyki również z okresu podstawówki. Super mario ku mojemu zaskoczeniu jest w 4:3, ale z dodanymi góra i dołem, nie jest nic ucięte tylko taka pełna klatka telewizyjna. Ciekawostak bo chyba nigdzie na świecie nie wydano tak tego filmu. Wersja z lektorem. Krótkie specie to jeden z moich ulubionych filmów z dzieciństwa. Tu chyba w tym samym mocnym tłumaczeniu jakie pamiętam z VHS. Szkoda ze nie ma lektora bo już chciałbym synkowi pokazać ![]() Nierozłączni Cronenberga. Duże zaskoczenie i jeden z lepszych jego filmów. Wciągną mnie ten mroczny tajemniczy klimat. Wyśnione miłości Xawiera Dolana, to jedna z ciekawszych rzeczy jaka obejrzałem ostatnio ze współczesnego kina. Polański i Fellini. Do pełnej ich filmografii jeszcze brakuje mi kilku filmów. Satyrykonu nie znam i ma różne opinie ale raczej większość tego reżysera łykam bez bólu.
RE: matwiko kolekcja - marcin2oo2 - 16-05-2015 super mario i krotkie spiecie 2 swietna sprawa miec to na polce ! RE: matwiko kolekcja - Ula87 - 17-05-2015 Autor widmo to film obowiazkowy dla kazdego. Swietne kino!!! RE: matwiko kolekcja - Gieferg - 17-05-2015 Cytat:Krótkie specie to jeden z moich ulubionych filmów z dzieciństwa. Tu chyba w tym samym mocnym tłumaczeniu jakie pamiętam z VHS. Szkoda ze nie ma lektora bo już chciałbym synkowi pokazać Nie muszę ci mówić, co powinieneś zrobić? Moja córa już oglądała obydwie części na blu Super Mario też.Cytat:Liberator Wink. Musze wrócić po latach bo mało z niego pamiętam. Mam tylko dlatego, że było w boxie Seagala, który kupiłem dla Hard to Kill i Executive Decision, powrót po latach był bolesny. |