Filmozercy.com | Forum
matwiko kolekcja - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: matwiko kolekcja (/watek-matwiko-kolekcja)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

RE: matwiko kolekcja - Lukob - 26-03-2015

Będziesz kompletował cała serię Legendy Kina czy tylko wybrane tytuły? I w związku z tym kolejne pytanie, czy może znalazłeś gdzieś w internecie pełną listę tego co wyszło w tej serii?

RE: matwiko kolekcja - matwiko - 27-03-2015

Obejrzałem fragment Babylonu i faktycznie nie jest źle, efekty całkiem, na poziomie serialu Star Trek. Klimat jest.
Niestety u mnie w grę wchodzą tylko wersje z napisami a mamy u nas jedynie 3 filmy z serii

[Obrazek: 5158129689]

Lukob wszytki może nie. Z Legend kina będę polował na pewno na kino autorskie:
Carmen Carlosa Saury,
Buffalo Bill i Indianie Roberta Altman
Diva Jean-Jacques Beineix,
Do utraty tchu i Pogarda Jean-Luc Godarda
hmm, jak patrze na te nazwiska to ukłąda się zacna lista Wink

RE: matwiko kolekcja - ashka - 28-03-2015

Tylko tyle wyszło na DVD? Nawet na VHS było więcej (pamiętam jeszcze z wypożyczalni).
Wg Internetu po polsku na DVD wyszła też Krucjata, ale nie polecam. Jej produkcję zawieszono przez emisją pierwszego odcinka, a to o czymś świadczy :/

Śmieszna sprawa, na okładce "The Gathering" (to pilot "Babilonu 5", potem część aktorów i charakteryzacja uległy zmianie) jest drugi dowódca stacji - nie ma go w pilocie Smile

RE: matwiko kolekcja - TomaszG - 29-03-2015

Z Babylon 5 polskie napisy posiada też Babylon 5: Lost Tales.

RE: matwiko kolekcja - Inuki - 29-03-2015

"Zjazd" i "Narodziny" w większości krajów były sprzedawane razem, w jednym pudełku, u nas to podzielili (nie wiem czy tylko u nas) dlatego okładka taka sama, tylko tytuł inny. "Krucjata" szału nie robi ale obejrzeć można ale PO zakończeniu właściwego serialu. U nas niestety nic więcej nie wyszło, a szkoda. Na VHS było kilka odcinków pierwszego sezonu ale całości też nie wydano. Szkoda, bo serial jest naprawdę kapitalny, a sezon 3 i 4 to już mistrzostwo.

RE: matwiko kolekcja - matwiko - 29-03-2015

No proszę ilu fanów serialu. Zacznę więc zgłębiać to uniwersum. Dzięki chłopaki za info

RE: matwiko kolekcja - matwiko - 16-05-2015

2 kolejne filmy z serii Legendy kina
Buffalo Bill i Indianie oraz Mr. & Mrs. Bridge
Jak zwykle bardzo ładnie się prezentują. Duże lakierowane zdjęcia. Na płycie Buffalo billa dodatkowo film dokumentalny

[Obrazek: 58f679617e7b4e9dmed.jpg]

[Obrazek: c6d48e6ec5f8d9f8med.jpg]

Ostatni star trek którego mi brakowało. Kolekcja pełna 12 filmów kinowych
[Obrazek: a15a271d62cc3995med.jpg]

Paprika. Nie znam a podobno dobre anime w klimatach incepcji od twórców Perfect Blue.
[Obrazek: 85d5b965bdc1579bmed.jpg]

Liberator. W podstawówce jednym tchem wymieniało się: Terminator, Predator, Liberator Wink. Musze wrócić po latach bo mało z niego pamiętam.
[Obrazek: 22d6d58717e6730cmed.jpg]

I 2 klasyki również z okresu podstawówki. Super mario ku mojemu zaskoczeniu jest w 4:3, ale z dodanymi góra i dołem, nie jest nic ucięte tylko taka pełna klatka telewizyjna. Ciekawostak bo chyba nigdzie na świecie nie wydano tak tego filmu. Wersja z lektorem. Krótkie specie to jeden z moich ulubionych filmów z dzieciństwa. Tu chyba w tym samym mocnym tłumaczeniu jakie pamiętam z VHS. Szkoda ze nie ma lektora bo już chciałbym synkowi pokazać Wink
[Obrazek: 84ce57e3e05a7356med.jpg]

Nierozłączni Cronenberga. Duże zaskoczenie i jeden z lepszych jego filmów. Wciągną mnie ten mroczny tajemniczy klimat. Wyśnione miłości Xawiera Dolana, to jedna z ciekawszych rzeczy jaka obejrzałem ostatnio ze współczesnego kina.
[Obrazek: 56928fc085ac880emed.jpg]

Polański i Fellini. Do pełnej ich filmografii jeszcze brakuje mi kilku filmów. Satyrykonu nie znam i ma różne opinie ale raczej większość tego reżysera łykam bez bólu.
[Obrazek: 435303724e6f7fbdmed.jpg]

RE: matwiko kolekcja - marcin2oo2 - 16-05-2015

super mario i krotkie spiecie 2 swietna sprawa miec to na polce !

RE: matwiko kolekcja - Ula87 - 17-05-2015

Autor widmo to film obowiazkowy dla kazdego. Swietne kino!!!

RE: matwiko kolekcja - Gieferg - 17-05-2015

Cytat:Krótkie specie to jeden z moich ulubionych filmów z dzieciństwa. Tu chyba w tym samym mocnym tłumaczeniu jakie pamiętam z VHS. Szkoda ze nie ma lektora bo już chciałbym synkowi pokazać

Nie muszę ci mówić, co powinieneś zrobić?
Moja córa już oglądała obydwie części na blu Smile Super Mario też.

Cytat:Liberator Wink. Musze wrócić po latach bo mało z niego pamiętam.

Mam tylko dlatego, że było w boxie Seagala, który kupiłem dla Hard to Kill i Executive Decision, powrót po latach był bolesny.