![]() |
|
Najnowsza generacja konsol - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Najnowsza generacja konsol (/watek-najnowsza-generacja-konsol) |
RE: PS5 & Xbox Scralett - Wolfman - 13-12-2019 Dysk jest w obudowie zewnętrzny. Styknie mi do tej generacji. Nowa i tak będzie mieć dyski ssd. Zakładam ,że i tak będzie dużo szybciej Czekam na nową generację. Zapowiada się coraz lepiej, podobno 4x mocniejsza niż obecna generacja ![]() Pudło X może nawet tak wyglądać, byłoby to praktyczne RE: PS5 & Xbox Scralett - Mierzwiak - 13-12-2019 Ta, 4x mocniejsza tak jak obraz na UHD 4x ostrzejszy od HD. Wierzysz we wszystkie marketingowe brednie? RE: PS5 & Xbox Scralett - Wolfman - 13-12-2019 Nie, ale 4x mocniejsza, to jest możliwe. Poprzednia generacja to był kwas. Słaba na start i za bardzo multimedialna. Czyli do wszystkiego. Nie wierzę w 8k i 120fps, ale 4k i stałe 60 tak RE: PS5 & Xbox Scralett - Mierzwiak - 13-12-2019 4K i stałe 60 klatek, może, tylko przy jakiej grafice? RE: PS5 & Xbox Scralett - djgromo - 13-12-2019 Przypomina konstrukcją jednego z maców co wyglądał jak kosz na śmieci. Podobno bardzo wydajna jest taka konstrukcja w odprowadzaniu ciepła i utrzymywaniu niskiego poziomu hałasu. Jeśli chodzi o estetykę to taki sobie. Jeśli będzie musiał stać (wiem, że powiedzieli że można też położyć) to chyba będę musiał go gdzieś upchać za TV, bo w szafkę znowu mi nie wejdzie. Co do wydajności sama zmiana procka na ryzeny 3 gen daje ze 2 razy większą wydajność w porównaniu z wcześniejszym prockiem z tabletów. Układ graficzny na pewno będzie też min 2x bardziej wydajny. Co do mocy obliczeniowej "na papierze" nie ma co się podniecać bo nowe radeony są wydajniejsze w grach niż poprzednia generacja (która miała większą mocą obliczeniową wyrażoną w TF). RE: PS5 & Xbox Scralett - Wolfman - 13-12-2019 Tak, ale konsole to zamknięta struktura.Więc nie mierzyłbym tego wydajnością na piecu. Na piecyka tworzą gry o pierdyrliardzie konfiguracji, a na konsole to na jedną. RE: PS5 & Xbox Scralett - djgromo - 13-12-2019 Bardziej mi chodzi o to, że spece z Digital Foundry porównywali jak wygląda wzrost wydajności pomiędzy 2 generacjami kart graficznych od AMD i wyszło, że nowe karty mające mniejszą moc obliczeniową na papierze były i tak wydajniejsze niż poprzednia generacja w grach. Czyli może się okazać, że skok mocy obliczeniowej nie będzie bardzo wysoki, a wydajność i tak pójdzie bardziej w górę. AMD przygotowywało układy graficzne dla xboxa one, ps4 i do nowych konsol. RE: PS5 & Xbox Scralett - Wolfman - 13-12-2019 W sumie już teraz nawet mówią o wersji pro. Wolałbym jeden mocniejszy model. Mam jakieś wrażenie, że boją się wydać coś mocnego za 4K, by starczyło na te 4 lata. RE: PS5 & Xbox Scralett - Mierzwiak - 13-12-2019 (13-12-2019, 16:50)Wolfman napisał(a): Na piecyka tworzą gry o pierdyrliardzie konfiguracji, a na konsole to na jednąTak Wolfman, ale tylko tytuły ekskluzywne, a takowe w tym momencie ma wyłącznie Sony. RE: PS5 & Xbox Scralett - Wolfman - 13-12-2019 No tak, ale jednak wciąż robią gry na multi platformy to robią na jeden rodzaj nowego xbox i nie są to już porty, bo sytuacje się odwróciły Dawniej jak było drzewniej, to robili nawet słabsze wersje na konsole i były to zupełnie inne gry o podobnym tytule. Potem zaczęły się porty, do dziś wspominam z obrzydzeniem Risen 1, Two worlds i wiele innych. |