![]() |
|
Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray (/watek-blu-ray-3d-czy-ultra-hd-blu-ray) |
RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - pearlzfan - 14-04-2020 (14-04-2020, 13:27)JVC 4K napisał(a): biedne dzieci w afryce głodują a tu taka rozpusta. Przecież są promocje, gdzie często-gęsto można kupić filmy za 30zł sztuka. Mam prawie 460 filmów i dosłownie może za 10 dałem więcej niż 80zł, bo po prostu hype train mi się wkręcił za mocno i nie chciałem czekać na spadek ceny/promocję. Także tego... RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Pablo0909 - 14-04-2020 (14-04-2020, 13:30)JVC 4K napisał(a): Ok kalibracja projektora zamówiona myślę że to coś pomorze w HDR i w tej całej palecie ale wątpię filmy FHD skalowane do natywnego 4K wyglądają oszałamiająco, w razie czego Paweł Koper powiedział że jeżeli nie będę zadowolony to jest gwarancja satysfakcji i kasę zwróci jakby co, nieco ponad tysiak to nie mało pieniędzy. 1. Maciej, Maciej Koper 2. Przestań jeść kiełbasę, jedz szczaw i mirabelki, a zaoszczędzone pieniądze przelej na Caritas, koniecznie zaznaczając- "na biedne dzieci w afryce{!} 3. Są satelitarne przekazy, za free, po co masz przepłacać? Chyba, że interesuje cię super jakość HD i F(?)HD, jak np. na wspomnianym przez ciebie cyfrowym Polsacie, to postaram się zrozumieć
RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Ethan - 14-04-2020 co prawda gościa wrzuciłem do ignorowanych i nie widze głupoty, którą generuje, ale powinien wylecieć na zbity pysk (pewnie wróci pod innym nickiem) za zabieranie innym czasu. za trollowanie. najpierw bajki o projektorze i oppo a potem o tym, że cena 140zł przyprawia go o zawrót głowy. i że ogólnie to dzieci w afryce. skąd się biorą tacy idioci. masakra. można przeciez rozwijać tyle pasji, poswięcać czas dla rodziny. RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Mr.Hankey - 14-04-2020 (14-04-2020, 15:05)Pablo0909 napisał(a): Maciej, Maciej KoperAkurat w tym wypadku nasz forumowy błazen może mieć rację. Maciek od lat w zasadzie nie jeździ już na kalibrację do klientów indywidualnych, w znacznym stopniu te obowiązki przejął między innymi jego brat. RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - sebas - 14-04-2020 Zaczynam wątpić, czy ten niesamowity JVC, co to HDRu nie daje rady zaprezentować w przekonujący sposób, to w ogóle istnieje u tego użytkownika w domu. Z jednej strony kupowanie BD po 80zł zamiast UHD za 140 (skąd te ceny tak przy okazji?), bo gdzieś tam w Afryce są biedne dzieci (czemu oczywiście nie przeczę), a z drugiej strony wyłożenie grubo ponad 30 tysiaków za projektor i przynajmniej drugie tyle na resztę elektroniki (odtwarzacz, wzmacniacz AV, itd...). Przecież da się dużo taniej... Coś mi to zaczyna przypominać posty Ygga... RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Mierzwiak - 14-04-2020 Ja tam się dobrze bawię, chce chłop rozrywki to niech ma ![]() (Przy czym jestem srogo rozczarowany, że nie widać różnicy między BD a UHD, ciekawsze byłoby stwierdzenie że ripy seriali w 720p wyglądają lepiej od UHD )
RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - JVC 4K - 14-04-2020 (12-04-2020, 18:53)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):(12-04-2020, 17:46)JVC 4K napisał(a): No wiadomo że płyt 2D mam najwięcej, ale wydań 3D mam i tak więcej od 4K. Czy ja wiem czy kruche 107 płyt to nie tak mało po za tym ja kupuję tylko te filmy które mi pasują pod względem fabuły i oczywiście efektów, nie kupuje wszystkiego jak popadnie. Jak co poniektórzy. RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - pmmazz - 15-04-2020 Czy może któryś z adminów zbanować trola??? RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Nie_zbieram_ale_lubie - 15-04-2020 (14-04-2020, 23:44)JVC 4K napisał(a): Czy ja wiem czy kruche 107 płyt to nie tak mało po za tym ja kupuję tylko te filmy które mi pasują pod względem fabuły i oczywiście efektów, nie kupuje wszystkiego jak popadnie. Jak co poniektórzy. Ja nie komentowałem Twoich zasobów, tylko aktualną sytuację na rynku wydań BD 3D. Moje sformułowanie odnosiło się bezpośrednio do poniższego ustępu Twojej wypowiedzi. (12-04-2020, 15:21)JVC 4K napisał(a): W projektorach na szczęście to zostało pewnie producenci sprzętu doszli do wniosku że lepiej oglądać 3D w okularach na 120-130 cali niż 65 cali. Proponuję abyśmy na tym zakończyli wymianę zdań. |