![]() |
|
Panasonic UB150/UB450 - dyskusja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Panasonic UB150/UB450 - dyskusja (/watek-panasonic-ub150-ub450-dyskusja) |
RE: Panasonic UB150/UB450 - dyskusja - prodarek - 24-01-2025 Ale ja się pytam co tobie przeszkadza? bo ja sobie jakoś radzę a napisów jestem bardzo zadowolony. RE: Panasonic UB150/UB450 - dyskusja - Mierzwiak - 24-01-2025 To że odtwarzacz sprawia wrażenie sprzętu sprzed 2 dekad. Czy ja napisałem, że sobie nie radzę? Nie, więc do czego zmierzasz z tymi uwagami? RE: Panasonic UB150/UB450 - dyskusja - misfit - 24-01-2025 Załóżmy, że jutro padnie Twój Panas i jego naprawa będzie nieopłacalna. Jaki kupujesz następny odtwarzacz płyt? Z ciekawości pytam
RE: Panasonic UB150/UB450 - dyskusja - prodarek - 24-01-2025 Po prostu byłem ciekawy dlaczego "gówno", taka ciekawostka wiele osób posiada panasa i oppo teoretycznie oppo niszczy szybkości i "elastycznością" a mimo to lubią również panasonika. RE: Panasonic UB150/UB450 - dyskusja - Mierzwiak - 24-01-2025 (24-01-2025, 12:10)misfit napisał(a): Załóżmy, że jutro padnie Twój Panas i jego naprawa będzie nieopłacalna. Jaki kupujesz następny odtwarzacz płyt? Z ciekawości pytamA jaki mam wybór? ![]() (24-01-2025, 12:19)prodarek napisał(a): Po prostu byłem ciekawy dlaczego "gówno"No właśnie dlatego że jest archaicznym klocem z innej epoki. Włączam, wkładam płytę, odtwarzam, wyjmuję płytę, wyłączam - spełnia swoją podstawową rolę co nie znaczy, że to dobrze wykonany sprzęt. RE: Panasonic UB150/UB450 - dyskusja - Gieferg - 24-01-2025 Mam dokładnie te same odczucia co Mierzwiak. W porównaniu z moim odtwarzaczem BD sprzed 15 lat ten Panas pod wieloma względami wyglada i zachowuje się jak eksponat muzealny z zamierzchłych lat 90., tyle że jakimś cudem czyta płyty 4K ![]() Jak wszedłem w menu, przypomniala mi się Amiga. RE: Panasonic UB150/UB450 - dyskusja - prodarek - 24-01-2025 Ale mamy inne czasy... kiedyś pudełkiem dvd /blu-ray rozwalił byś komuś głowę a teraz? elastyczny cienki chłam, eko gówno a blachy cienki jak papier. Tak na prawdę z tej całej obecnej szajki wyróżnia się Sony X800M2 który jest zbudowany bardzo dobrze jak za te 1300zł, bardzo fajny klocek. (24-01-2025, 13:11)Gieferg napisał(a): Jak wszedłem w menu, przypomniala mi się Amiga.W twoim UB150 450 jest jeszcze gorsze od UB820
RE: Panasonic UB150/UB450 - dyskusja - Mefisto - 24-01-2025 Sorry, ale Panasonic > Sony. RE: Panasonic UB150/UB450 - dyskusja - Gieferg - 24-01-2025 Nie miałem do czynienia z odtwarzaczem 4K UHD od sony ale mój odtwarzacz BD (model z 2010 roku) pod względem wyglądu zewnętrznego, wyglądu i przejrzystości menu, pilota, a także ogólnej funkcjonalności jest lepszy pod każdym względem od tego Panasonica i robi wrażenie porządnego sprzętu. Nieco nowszy model który mają znajomi i brat zresztą tak samo. Odtwarzacze BD od Samsunga, które stoją u teściowej i rodziców, też nie robiły wrażenia takiej tandety. RE: Panasonic UB150/UB450 - dyskusja - Mefisto - 24-01-2025 No jak dla mnie, to cała dyskusja rozpoczęła się od tego, że Panas nie czyta/ma problem z plikami z pena, a przecież nie od tego jest odtwarzacz, tylko do płyt. O elektronice w środku czy zasilaczach się nie wypowiadam, ale już sam fakt, że na Panasie mogę obejrzeć sobie Criteriony, a na Soniaku nie to u mnie dodatkowe punkty. Do tego przejrzystość menu i funkcjonalność wygrywa u Panasa. Soniak nie ma też absolutnie żadnych przycisków na froncie, poza ejectem. No i pilot, który jest tak malutki, że nadaje się tylko dla ośmioletnich dziewczynek z małymi paluszkami - największymi przyciskami na nim są i tak zresztą różnorakie netflixy i inne gówna. Plus nie ma możliwości podświetlenia. Także to, co dla innych jest "fajne", dla pozostałych niekoniecznie. Samsunga też kiedyś miałem - była to dokładnie tandeta, funkcjonalna, ale bardzo podstawowa i jednak tandeta. |