![]() |
|
Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) (/watek-spider-man-the-amazing-spider-man-seria) |
RE: Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) - Kapitan_kusiak - 13-12-2016 A ja zrobiłbym jako drugiego złego ... Flasha Thompsona, który w ciągu filmu przechodziłby metamorfozę. W ten sposób mielibyśmy na ekranie 2 konfrontacje na dwóch różnych płaszczyznach i można by było każdej z nich poświęcić sporo "czasu antenowego". RE: Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) - Mateusz - 28-03-2017 Tracę powoli i tak już znikome zainteresowanie tym filmem. Nic w tym zwiastunie mnie nie kupiło, kompletnie. RE: Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) - whiteHussar - 28-03-2017 Mam dokładnie to samo. Tej otoczki "wszystko na luzie " nie kupuje RE: Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) - Filip - 28-03-2017 Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości, że to Sony jest odpowiedzialne za promocję - zgodnie ze starą dobrą tradycją ASM 2 można się domyślić całej struktury filmu. Przynajmniej od strony superbohaterskiej. Wygląda na to, że trzymają szkolne wątki w szufladzie, żeby nie wystraszyć międzynarodowej publiki nie przyzwyczajonej do amerykańskich high school movies. Faktycznie trudno się tu czymkolwiek podekscytować. Swoją drogą czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego polska premiera jest 14 lipca, a nie 7? RE: Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) - Gieferg - 28-03-2017 Ja tam chętnie tego pajączka obejrzę w kinie. Na pewno chętniej niż wszystko co zapowiada Warner/DC. CHoć tak naprawdę to wolałbym żeby połączyli TASM z MCU
RE: Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) - Mateusz - 28-03-2017 (28-03-2017, 15:47)Gieferg napisał(a): Na pewno chętniej niż wszystko co zapowiada Warner/DC W ogóle ten zwiastun jest chaotycznie zmontowany i ma kilka zbyt długich scen. RE: Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) - Kapitan_kusiak - 28-03-2017 Troszkę ziewłem przy tym zwiastunie. Poprzedni był znacznie ciekawszy i lepiej wyważony. Mateusz ma rację. RE: Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) - Gieferg - 28-03-2017 (28-03-2017, 16:27)Mateusz napisał(a):(28-03-2017, 15:47)Gieferg napisał(a): Na pewno chętniej niż wszystko co zapowiada Warner/DC Zastanówmy się - z jednej strony seria, która zaczęła się świetnie (MoS - w momencie premiery stawiałem wyżej niż wszystkie powstałe przed nim Marvele), potem rozczarowała (BvS), potem znudziła (BvS Extended), by w końcu zapodać film z którym nie chcę mieć nigdy więcej do czynienia (SS) - WW zapowiada się na kalkę/mix Kapitana Ameryki z Thorem (choć i tak mam nadzieję, że może wyjdzie fajnie), a JL ma zwiastun od którego zbiera mi sie na wymioty. Z drugiej strony seria która miała solidny początek (IM), potem nieco obniżyła loty (reszta filmów pierwszej fazy), ale zawsze trzymała przyzwoity poziom, by znów wrócić do formy (Avengers), zapodać film, którego niby z początku nie lubiłem, ale z każdym seansem zyskiwał (IM3), dwa świetne filmy w 2014 (Winter Soldier, GoTG), potem znów dobre AoU i Civil War, które tylko wzmogły apetyt (nawet jeśli po drodze trafiały się słabsze - drugi Thor, Ant Man), to nigdy nie był to upadek na pysk jaki zaliczyło DCEU. Czy w tej sytuacji to dziwne, że mam większe zaufanie do Marvela (który nigdy nie wydalił czegoś równie dennego jak SS) niż do studia, które zrobiło tylko jeden film jak należy, a potem znalazło się na równi pochyłej? RE: Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) - Mateusz - 29-03-2017 Wszystko spoko, ale ten film robi bardziej Sony niż Marvel, a najnowszy zwiastun tylko to potwierdza, więc nie byłbym takim optymistą. RE: Spider-Man & The Amazing Spider-Man (seria) - Kapitan_kusiak - 29-03-2017 Jakby to powiedzieć, sam fakt przyrównywania "Spiderman: Homecoming" do filmów z DCEU (które jak wiadomo, na dzień dzisiejszy są w większości co najwyżej przeciętne) świadczy o tym, że Gieferg ma niewielkie oczekiwania względem tej produkcji. :p |