Filmozercy.com | Forum
Największe wady dystrybutorów - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Największe wady dystrybutorów (/watek-najwieksze-wady-dystrybutorow)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Największe wady dystrybutorów - MadMix - 13-11-2016

(12-11-2016, 17:54)radef napisał(a):  Bo to Disney.
Łaskawy Disney wydał ostatnio w końcu 1. sezon "Daredevila" na Blu-Ray i DVD w USA, Wielkiej Brytanii i Niemczech, a tylko na DVD we Francji.
Jeżeli Disney nie wydaje w ogóle swych serialowych nawet na DVD w takich krajach jak Włochy czy Hiszpania to nie liczmy na wydanie w Polsce.
Ale takie seriale jak Flash czy Arrow też w Polsce nie są wydawane. Czy choćby właśnie Walking Dead. Nie rozumiem czemu tak popularne serie są olewane.

RE: Największe wady dystrybutorów - Wolfman - 13-11-2016

Dopłacisz drugie tyle ceny za gościa czytającego z kartki? Bo ja nie wchodzę w taki interes, a tak to wygląda w praktyce, bo te seriale nie są popularne jak Gra o tron.

Nie dopłace, bo nie wydają tego w Polsce. ;]

Pytałem gdyby mieli to wydać.

Gdyby mieli to wydać, to bym kupił, tak jak kupiłem Gotham na przykład. Smile

RE: Największe wady dystrybutorów - radef - 13-11-2016

A po co lektor?
Nie wiem czy zauważyliście, ale większość filmów (i seriali) wydawanych przez Sony w Wielkiej Brytanii ma polskie napisy, choć w przypadku większości nie było żadnych planów ich wydania w Polsce. Przez to kilka ciekawych seriali jest dostępnych z polskimi napisami jak "Better Call Saul", "Outlander" czy "Preacher". Szkoda, że nie robią tak inni dystrybutorzy.

(13-11-2016, 19:17)radef napisał(a):  A po co lektor?

To spytaj większości Polaków po im ktoś musi czytać filmy. Wykastruj obraz, zabierz dts hd ma czy atmos i tak sprzedaż jeśli jest lektor.

RE: Największe wady dystrybutorów - Grześ58 - 13-11-2016

Nie każdy lubi napisy. Ja przykładowo ich nienawidzę, ciężko mi się skupić na obrazie, bo wzrokiem błądzę tylko po napisach. Filmy oglądam tylko w oryginale, ale czasem lubię powrócić do lektora z sentymentu. A gdybym nie znał języka na tyle, żeby rozumieć film bez napisów to lektor byłby jedyną opcją.

Ja też oglądam z napisami, ale wole kupić film w polskim sklepie, niż zamawiać jakieś zagraniczne wydania. Chce mieć polskie napisy na pudełku i tyle.

RE: Największe wady dystrybutorów - Mierzwiak - 13-11-2016

(12-11-2016, 12:27)Monica_Geller napisał(a):  Dlaczego taka kupa jak Ciacho jest na bluray, a film taki jak Skazani na Shawshank czy Wszystko za życie już nie?
A co ma wspólnego jedno z drugim? Film polski kontra film hollywoodzki. Inny "łańcuch" produkcyjny i dystrybucyjny - jest różnica między wydaniem polskiego filmu na polskim rynku a studiem w USA, które decyduje o tym gdzie a co za tym idzie z jakimi wersjami językowymi wyda dany tytuł.