![]() |
|
Powrót do Przyszłości (Seria) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Powrót do Przyszłości (Seria) (/watek-powrot-do-przyszlosci-seria) |
RE: Powrót do Przyszłości (Seria) - Nfsfan83 - 23-03-2018 (23-03-2018, 19:09)wolfman napisał(a): Bo po co za parę złoty więcej kupić blu. Nie istotne też, że za sprawą tego formatu, filmy wydawane x lat temu wyglądają teraz dopiero z zamysłem pierwotnym wydawcy. Nfsfan83 musi jednak wyciągać topielca jakim jest komunizm, bo wtedy był lepszy lektor i kolory No pewnie, że byli i lektorzy i filmy, a nie wiedziałeś o tym Ciekawi mnie jednak gdzie jest błąd, wydawca jak dał z napisami to po co ściemnia, że lektor jest, był wogóle? I czy ktoś z forumowiczów ma wydanie prawidłowe? z lektorem w 3 częściach? RE: Powrót do Przyszłości (Seria) - Grześ58 - 23-03-2018 Przeczytaj sobie temat o błędach na okładkach, to nie jest pierwszy przypadek, że okładka nie zgadza się z tym co jest na płycie Zdarzyło się to nawet Imperialowi (chyba najlepszemu wydawcy w Polsce razem z Galapagos) w serii Rocky na blu, gdzie okładki trąbią o lektorze, a na go płycie nie ma.A jeśli zauważyłeś jakieś różnice pomiędzy częściami to może faktycznie dwójkę wsadzili z innego wydania, może nawet przez przypadek. RE: Powrót do Przyszłości (Seria) - Wolfman - 23-03-2018 (23-03-2018, 19:29)Grzes58 napisał(a): A jeśli zauważyłeś jakieś różnice pomiędzy częściami to może faktycznie dwójkę wsadzili z innego wW tanich nie premierowych już dodrukach, na dvd to chleb powszedni. Spotykałem siez tym kiedyś wielokrotnie jak kupowałem grubo po premierze. Jedna płyta była premierowa w zestawie , inne już z dodruku, ot wrzucali co było. Film to film RE: Powrót do Przyszłości (Seria) - Nfsfan83 - 23-03-2018 Racje macie obaj, bo 2 cześć nawet menu inne od 1 i 3 i tłoczenie lepsze i tą 2 nawet z napisami bym chciał zostawiać ale żeby 1 i 3 wymienili, nie da się bo box
RE: Powrót do Przyszłości (Seria) - Grześ58 - 23-03-2018 Z tego co mówisz, to jedynka i trójka były z boxa, a dwójka dorzucona przypadkowo Naprawdę najlepszą opcją byłoby zrobienie tego, co napisał Wolfie - kupić wersje blu-ray Mam dwójkę na BD i naprawdę jestem zadowolony nie tylko z powodu kwestii technicznych AV, ale również płyta posiada masę interaktywnych dodatków, np. wyświetlają się ciekawostki na temat danej sceny podczas seansu. Nie każdego to zainteresuje, ale jak już się ten film widziało milion razy to za tym milion pierwszym można sobie włączyć tę opcję i dowiedzieć czegoś ciekawego. Może kiedyś się skusisz
RE: Powrót do Przyszłości (Seria) - Daras - 24-03-2018 (17-03-2018, 21:43)Gieferg napisał(a): A może tak zamiast w każdym temacie gadac o tym jak to wolisz DVD od Blu, napisałbyś to raz, w odpowiednim miejscu, np tu: http://forum.filmozercy.com/watek-blu-ray-vs-dvd-dyskusja Luźny żarcik, i żeby nie było powtórzę - żarcik. Na forum Kino Polska intuicyjnie „zdiagnozowałem” kiedyś atak botów. Wspomniana technologia idzie do przodu i trudno się rozeznać. Niby były tam dialogi, komentarze itp., ale… Pamiętam, że doktor Pai Chi Wo również miał nosa niczym Harrison Ford w „Blade Runner”. Jednak tu, jak dziś sądzę, jest OK. Brakuje mi kilku „danych” aby zaryzykować opinię. No, w końcu sobota / niedziela! Życzę wszystkim udanych chwil w kinie domowym!
RE: Powrót do Przyszłości (Seria) - Gieferg - 24-03-2018 Dobra, a gdzie ten żarcik? --- Czy mi się zdaje, czy BTTF zaliczają się do tych filmów, które dostały na blu dośc nieciekawy transfer? RE: Powrót do Przyszłości (Seria) - misfit - 24-03-2018 Nie zdaje Ci się, tzn. wersje BD są lepsze od DVD pod praktycznie każdym względem i dziwię się każdemu kto kupuje trylogię DVD za 60 zł podczas gdy na BD jest ona dostępna 30 zł więcej, ale jest to taki typowy przefiltrowany transfer od Universal, który był u nich (i czasami też jest) standardem przez lata jeśli chodzi o wydania katalogowe. Podpisuję się wszystkimi rękami i nogami pod recką wydań BD Matta Paprockiego z doblu.com. 2015 rok był świetnym momentem aby wypuścić remastera, ale Universalowi nie chciało się inwestować dodatkowej kasy w te filmy. Może wraz z nadejściem UHD to się zmieni i w końcu doczekamy się porządnego transferu na który zasługują Powroty do przyszłości. Pierwsza okazja za dwa lata na 30-35th Anniversary
RE: Powrót do Przyszłości (Seria) - Daras - 24-03-2018 (24-03-2018, 01:13)Gieferg napisał(a): Dobra, a gdzie ten żarcik? A kolega naprawdę pomyślał, że to miał być żarcik?
RE: Powrót do Przyszłości (Seria) - Nfsfan83 - 24-03-2018 (24-03-2018, 09:14)misfit napisał(a): Nie zdaje Ci się, tzn. wersje BD są lepsze od DVD pod praktycznie każdym względem i dziwię się każdemu kto kupuje trylogię DVD za 60 zł podczas gdy na BD jest ona dostępna 30 zł więcej, ale jest to taki typowy przefiltrowany transfer od Universal, który był u nich (i czasami też jest) standardem przez lata jeśli chodzi o wydania katalogowe. Na pewno nie za 30 zła na BD cała trylogia - http://www.empik.com/powrot-do-przyszlosci-trylogia-zemeckis-robert,p1045665409,film-p
|