![]() |
|
Matrix (Seria) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Matrix (Seria) (/watek-matrix-seria) |
RE: Matrix (Seria) - MasterThief - 08-06-2018 Generalnie jest 15 języków napisów, w tym m.in. angielskie, polskie, niemieckie, czeskie, holenderskie, chińskie, japońskie, włoskie, hiszpańskie, portugalskie, węgierskie, rosyjskie, tajskie Jakby co to wydanie brytyjskie mam.
RE: Matrix (Seria) - Kirek - 08-06-2018 A francuskiego przez przypadek nie pominąłeś? Zawsze to jeszcze jeden amazon do obserwowania
RE: Matrix (Seria) - MasterThief - 08-06-2018 Tak, francuski też jest, pominąłem
RE: Matrix (Seria) - KaMario - 15-06-2018 Czy ktoś może wie i może potwierdzić, że zwykła płyta blu-ray (nie 4k) z filmem Matrix w wydaniu Ultra HD otrzymała również nowy transfer obrazu? Co sam mogę potwierdzić z różnic po porównaniu płyty pierwotnej z tą z nowego wydania: - inne menu startowe na nowej płycie; - dźwięk angielski Dolby Atmos w nowym wydaniu, w starym nie było; - jakby drobniejsze ziarno w obrazie niż na pierwotnym wydaniu i lekko lepsza ostrość i wyrazistość obrazu (ale to są naprawdę niuanse). RE: Matrix (Seria) - Mierzwiak - 15-06-2018 Nie rozumiem. Porównałes obie plyty włącznie z tym jak wygląda film i nie zauważyłeś że jest nowy transfer? RE: Matrix (Seria) - KaMario - 15-06-2018 Zauważyłem, że są pewne różnice na korzyść, ale chciałem się upewnić. Dalej porównując (i chyba już sam jestem pewien po własnych porównaniach) jest znacznie większa szczegółowość obrazu - pierwszy przykład z samego początku w pierwszej minucie jak przelatują zielone cyfry na czarnym tle - na pierwotnej płycie tło było w zasadzie prawie całkowicie czarne z lekko jakby drobnymi zakłóceniami, a na nowym wydaniu w tle widać bardzo wyraźnie jakieś znaki w szarym kolorze na czarnym tle, oczywiście oprócz tych zielonych cyfr. A poza tym to, że jest nowy transfer wiedziałem na 100%, iż na płycie 4K. A okazało się, że na zwykłym blu-ray również. Przynajmniej ja dotychczas nie byłem pewien, czy przypadkiem nie dostaniemy do zestawu starej płyty blu-ray. RE: Matrix (Seria) - Mr.Hankey - 15-06-2018 (15-06-2018, 20:33)Mierzwiak napisał(a): Nie rozumiem. Porównałes obie plyty włącznie z tym jak wygląda film i nie zauważyłeś że jest nowy transfer?Czy to zdaje się nie pan czepialski nie odróżnił ostatnio trybu HDR od maksymalnej jasności telewizora? RE: Matrix (Seria) - Mierzwiak - 15-06-2018 Co to ma niby wspólnego z porównaniem dwoch wydań BD Matrixa w SDR? Inne menu, inny dźwięk, inna kolorystyka, inna jakość obrazu i - uwaga - oficjalna zapowiedź Warnera że na płycie BD będzie nowy transfer to za mało?
RE: Matrix (Seria) - Mr.Hankey - 15-06-2018 Jesteś niemożliwy... Całe szczęście każdy swój rozum ma i może samodzielnie ocenić czy można się w tym dopatrzyc pewnych podobieństw.
RE: Matrix (Seria) - KaMario - 16-06-2018 A może nie wszyscy są do końca mega maniakami filmowymi i nie śledzą bądź ze zwykłego braku czasu nie są w stanie śledzić wszystkich zapowiedzi... Chyba po to jest to forum, żeby sobie nawzajem doradzać i dzielić się wiadomościami oraz wiedzą... Co do BD w SDR nie miałem tej wiedzy, że będzie nowy transfer
|