![]() |
|
Czas apokalipsy / Apocalypse now - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Czas apokalipsy / Apocalypse now (/watek-czas-apokalipsy-apocalypse-now) |
RE: Czas apokalipsy / Apocalypse now - pred895 - 31-08-2019 (28-08-2019, 06:38)misfit napisał(a): Nowa płyta BD z wersją kinową i Redux podobno ma tragiczną kompresję. Ło Jezuu ale pikseloza
RE: Czas apokalipsy / Apocalypse now - misfit - 31-08-2019 <perv mode on> https://caps-a-holic.com/c.php?a=2&x=489&y=287&d1=13367&d2=13356&s1=133772&s2=133647&l=1&i=8&go=1 <perv mode off> Na płycie BD z Final Cut ponoć jest wyraźnie lepsza kompresja względem nowej płyty z kinówką i Redux. Amazon.com w końcu wysłał mi moją sztukę, zasugerowałem im aby zmienili przesyłkę ze Standard na AmazonGlobal Priority w związku z opóźnieniem z wysyłką (jakoś tego problemu nie miały Walmarty, Targety, Best Buy, sprzedawcy na ebay, itd.) i uprzejmy Shubham zapewnił mnie, że dostanę przesyłkę do 48h od wysyłki, ale coś mi się to nie widzi bo widzę, że wysłali IMEXem
RE: Czas apokalipsy / Apocalypse now - pred895 - 14-09-2019 Ludziska na Hi Def Ninja otrzymali już swoje steelbooki 4k od zavvi i są to normalnej wielkości steel W przyszłym tygodniu jak dojdzie to zrobię tradycyjny unboxing ![]() RE: Czas apokalipsy / Apocalypse now - misfit - 14-09-2019 A tak prezentuje się digipack z UK od StudioCanal: ![]() Nie licząc płyty z dodatkami to cała reszta = dokładnie te same płyty co z USA od Lionsgate. Chyba jednak lepiej by było gdybym poczekał na UK...
RE: Czas apokalipsy / Apocalypse now - Wolfman - 14-09-2019 Widziałem, trochę jestem zażenowany grafiką na płytach i tym wyglądem digipacka. Wszystko takie samo i nudne. Zero różnorodności w grafikach. RE: Czas apokalipsy / Apocalypse now - pred895 - 14-09-2019 Misfit dostałeś już swoją wersje z USA ?? Jak tam prezentuje się HDR i w w ogóle ?? RE: Czas apokalipsy / Apocalypse now - misfit - 14-09-2019 Wciąż nie mam - mieli wysłać na szybko, a wysłali normalnie więc przy dobrych wiatrach może będzie za tydzień. (14-09-2019, 19:59)Wolfman napisał(a): Widziałem, trochę jestem zażenowany grafiką na płytach i tym wyglądem digipacka. Wszystko takie samo i nudne. Zero różnorodności w grafikach. Dwa plusy względem digipacka z USA: 1. Jest slipcover. 2. Każda z sześciu płyt jest umiejscowiona osobno. RE: Czas apokalipsy / Apocalypse now - Wolfman - 14-09-2019 Steelbook pewnie będzie miał dwa bolce po 3 płyty. Kompletnie ich tyle nie potrzebuję . Wolałbym zamiast tych płyt dvd , kody na filmy bd i uhd dodatkowo
RE: Czas apokalipsy / Apocalypse now - misfit - 14-11-2019 Moje porównanie BD (stare wydanie włoskie) vs UHD po konwersji do SDR (150 nitów). Jak to z konwersjami bywa obraz na tych screenach z UHD jest gdzieniegdzie ciemniejszy z mniejszą widocznością detali w cieniach niż ma to miejsce w rzeczywistości w trybie HDR. Kolorki też mogą się nieco różnić, ale dają pojęcie czego można się spodziewać po nowym transferze. Na dokładkę jeszcze "highlightsy" i większa ilość detali w obszarach z wysoką jasnością szczytową. Po lewej BD, po prawej UHD: ![]() ![]() ![]() (700 nitów)I wykresik jasności szczytowej: ![]() Mój komentarz po obejrzeniu całości ? Podtrzymuję to co napisałem w tym temacie. Jest kilka słabszych momentów, nie wszystkie zabrudzenia taśmy filmowej udało im się wyłapać, jak na mój gust czasami twarze są zbyt "redneckowate", ale ogólnie IMO poprawa jest spora i to w każdym aspekcie i na ten moment jest to jedno z moich ulubionych wydań katalogowych które trafiło w moje ręce w tym roku. Ode mnie 4.5/5 za obraz i 5/5 za dźwięk - szczerze polecam. EDIT: W Internetach piszą aby wystrzegać się wydania UHD z Niemiec - dużo gorsza kompresja (zarówno w HDR10 jak i DV) względem wydań UK/USA czyt. blokowisko + widoczna jakaś biała linia u góry obrazu. RE: Czas apokalipsy / Apocalypse now - Dziel - 17-04-2020 Macie może napisy PL do wersji Final Cut? |