![]() |
|
Godzilla, King Kong i inne potworasy - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Godzilla, King Kong i inne potworasy (/watek-godzilla-king-kong-i-inne-potworasy) |
RE: Godzilla, King Kong i inne potworasy - Mierzwiak - 04-12-2023 (04-12-2023, 17:59)Juby napisał(a): Shin Godzilla też wyszła imho średnio, bo za duży nacisk położono na obrady i politykowanieO to chodziło; film odnosi się do tego, jak władze (nie)poradziły sobie z katastrofą elektrowni Fukushima w 2011 roku. RE: Godzilla, King Kong i inne potworasy - djgromo - 04-12-2023 Obejrzałem prawie wszystkie Godzille (bez Space Godzilli), Gamery, Starship Troopers, Rampage, i inne filmy o Kaiju i moim zdaniem najlepiej wypadły: - Pierwszy Pacific Rim (dwójka też była niezła, ale mimo wszystko miała słabszą fabułę i obsadę) - Kong Skull Island (prawdopodobnie najlepszy film z dużym potworem) - nowa Godzilla Minus One Jeśli do kategorii dużych potworów dołożyć roboty to można by poszukać jeszcze jakiejś dobrej części Transformers (mój faworyt - kameralny Bumblebee). Ewentualnie seria Jurassic Park/World też miała niezłe odsłony. Większość japońskich Gojir jest zbyt przegadana zamiast iść typowo w kino akcji. RE: Godzilla, King Kong i inne potworasy - prodarek - 04-12-2023 Wybaczcie ale od rybojada to każda część z gumowymi potworami jest lepsza , umeczyłem się okrutnie na powtórce z UHD. Za to powtórka 2014 na UHD utwierdziła mnie że jest to najlepszy współczesny film z Godzillą.
RE: Godzilla, King Kong i inne potworasy - Juby - 05-12-2023 (04-12-2023, 21:59)prodarek napisał(a): Wybaczcie ale od rybojada to każda część z gumowymi potworami jest lepsza Nieaktualne od kilku dni i nawet jego reżyser to wie: Gareth Edwards napisał(a):"There were a lot of things that I felt were very new for Godzilla [in Godzilla Minus One], and I felt jealous the whole time I was watching the movie. This is what a Godzilla movie should be...[Godzilla Minus One] must be mentioned as a candidate for the best Godzilla movie of all time." (04-12-2023, 18:09)Mierzwiak napisał(a): O to chodziło; film odnosi się do tego, jak władze (nie)poradziły sobie z katastrofą elektrowni Fukushima w 2011 roku.Tak, wiem, ale mimo to myślę że proporcje mogłyby być trochę inne. RE: Godzilla, King Kong i inne potworasy - Bender - 07-12-2023 Minus One to ciekawy film, choć trochę hype odrobinę go przerósł. Historia jest rzeczywiscie lepsza i bardziej angażująca niż u Edwardsa. Natomiast sam Godzilla jest zdecydowanie gorzej zaprojektowany i momentami wygląda po prostu źle. Za to jest kilka pomysłów i ujęć z nim ze świetnymi pomysłami, energią i dynamiką, które wciskaja w fotel. Jest też kilka zadziwiajaco słabych, zwłaszcza jak chodzi oraz jak zachowuje się podczas finału (a własciwie praktycznie nic nie robi). Rozumiem czemu Edwards może zazdroscić jakich aspektów w tym filmie, natomiast trudno nie zauwazyć też w tym filmie inspiracji filmem Edwardsa (widać je było nawet w trailerze). Jako film? Ciekawy. Jako film o Godzilli - kandydat do podium. Jaki japoński film o Godzilli chyba najlepszy (oryginału już praktycznie nie pamietam), nie da się powstrzymać gęsiej skórki jak graja w nostalgiczne nuty. W przenośni i dosłownie. RE: Godzilla, King Kong i inne potworasy - Juby - 07-12-2023 ![]() ![]() ^ jak dla mnie wersja Japońska zdecydowanie lepsza od tłuścilli (gdyby zdecydowano się na białe ubarwianie grzbietu, jak w klasyce, byłoby idealnie). Nie widziałem żadnych inspiracji filmem Edwardsa w Minus One, są z kolei chwile inspirowane Parkiem Jurajskim i Szczękami Spielberga. RE: Godzilla, King Kong i inne potworasy - Bender - 07-12-2023 Kwestia gustu. Swoja drogą to co pokazałes, to nie Godzilla Edwardsa, tylko kolejna iteracja. RE: Godzilla, King Kong i inne potworasy - Juby - 05-05-2024 Film roku jest już dostępny w 1080p z napisami pl. Jak ktoś nie umie znaleźć, piszcie pw. Godzilla, King Kong i inne potworasy - vandel - 05-05-2024 Jest już dostępny w 4k z napisami w necie Format : Matroska at 75.0 Mb/s Length : 65.3 GiB for 2 h 4 min 38 s 221 ms Video #0 : HEVC at 69.8 Mb/s Aspect : 3840 x 2160 (1.778) at 23.976 fps Audio #0 : MLP FBA at 4 230 kb/s Infos : 8 channels, 48.0 kHz Language : ja Audio #1 : E-AC-3 at 768 kb/s Infos : 6 channels, 48.0 kHz Language : ja Text #0 : UTF-8 Language : pl Text #1 : PGS Language : ja Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka RE: Godzilla, King Kong i inne potworasy - Gieferg - 02-06-2024 Przedwczoraj oglądałem na Netflixie "Dziewczyny z Dubaju", a wczoraj Godzillę. Cóż, przedwczoraj bawiłem się lepiej ![]() 5, w porywach 6/10, sceny z Godzillą są fajnie zrobione, a przy tym nieprzesadzone i nawet robią wrażenie, muzyka robi niezły klimat, ale cała reszta jest nudna, rozwleczona i kompletnie niestrawna. Liczyłem na coś dużo lepszego po tych zachwytach co niektórych, a trudno mi było utrzymać oczy otwarte. No i rozwalał mnie ten samolocik, którym bohater lata w finale - wygląda jakby latał dupą do przodu, nie mogłem przestać się śmiać XD Doświadczenie porównywalne do oglądania filmów z Bruce'm Lee - fajne sceny akcji ale resztę lepiej przewinąć. Film roku my ass. |