Filmozercy.com | Forum
Gry komputerowe & konsolowe - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16)
+--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie)
+--- Wątek: Gry komputerowe & konsolowe (/watek-gry-komputerowe-konsolowe)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

RE: Gry - ashka - 27-09-2014

(26-09-2014, 23:11)Jaszczomp89 napisał(a):  A to ciekawe Wink jeśli chodzi o x360 to dla mnie nie ma żadnych ciekawych gier na wyłączność - halo, gears of war, alan wake są ok, ale nie na tyle żeby dla nich kupować konsolę. Jedyne czego zazdroszczę to właśnie pad Wink
Podobnie jak Szczepan na PS3 kupuję wyłącznie tytuły, które nie wyszły na nic innego, ale i ja nie mam PCta do grania w nowości, więc Xbox ma w moim przypadku sporo do zaoferowania. Posiadacz mocnego PCta pewnie to widzi inaczej.

Na X360 wychodzi coś, co w oryginalnej formie jest poza zasięgiem przeciętnego gracza: shmupy. Na PS3 praktycznie ich nie ma (kojarzę bardzo drogie "Ketsui" oraz wydane w Europie "Under Defeat HD"), więc jeśli ktoś lubi japońskie shootery 2D to jest skazany na X360. A naprawdę jest w czym wybierać: ukazały się trzy części DoDonPacji, dwie częśći Death Smiles, dwie wersje Mushihime, niesamowita ESPGaluda i tona innych tytułów.

A co do Diablo: na padzie gra się świetnie, ale to kołowe menu przypomina mi mękę z podobnym w "Dragon Age II". Ych.

RE: Gry - Jaszczomp89 - 27-09-2014

Ja osobiście nie mam nic do x360 i żadnym fanbojem Sony też nie jestem Wink Kupiłem ps3 dla napędy blu-ray i gier (w tej kolejności), a to, że ma świetne exclusivy też pomogło w wyborze (The Last Of Us, seria Uncharted, Heavy Rain, Killzone, Resistance itd.). Natomiast jeśli chodzi o konsolę microsoftu też grało mi się świetnie, ostatnio w GTA V i Black Opsa 2 w team deathmatch i tryb zombie na podzielonym ekranie - daje dużo frajdy. O ile sam x360 już raczej nie kupie to xboxa one jak i ps4 bym chętnie przytulił Wink A tak patrząc na nowe i zapowiedziane "ścigałki" bardzo chętnie zaopatrzyłbym się również w jakąś kierownicę Wink

RE: Gry - Ravnar - 15-10-2014

Oczywiście, że cioramy. Aktualnie na mocnym pececie i znacznie słabszej PS3. Na next-gena przerzucę się, gdy będą fajne exclusive'y, bo aktualnie nic ciekawego nie ma, a resztę spokojnie ciągnie mój komputer (z lepszą grafiką, niż na tych next-genach Wink)

RE: Gry - Jaszczomp89 - 19-10-2014

Pogralem wczoraj pierwszy raz w grę 3D na ps3 - Resistance 3 Smile Muszę powiedzieć, że nawet grało się przyjemnie, dobry efekt głębi i "wychodzenia" z ekranu. Pograłem godzine w okularach i nawet wzrok się nie męczył. Mimo wszystko raczej ciekawostka i odskocznia od standardowego grania. A sama gra zacna, świetnie bronie, zróżnicowani przeciwnicy i całkiem ciekawa fabuła Wink

RE: Gry - saikonoha - 19-10-2014

Grał ktoś z was w spider man edge of time? wczoraj zamówiłem bo w empiku jest dobra cena
http://www.empik.com/spider-man-edge-of-time-ps3-beenox-inc,p1044885495,multimedia-p

RE: Gry - Jaszczomp89 - 03-11-2014

Polecam zagrać w trochę starszy tytuł - "I Am Alive". Grę można nazwać takim uboższym The Last Of US (chociaż bez zombiaków, za to z bandytami, którzy na każdym kroku chcą nas oskubać ze wszystkiego co mamy).

Akcja dzieję się w niedalekiej przyszłości, bohaterem jest gościu, który wyrusza na poszukiwania swojej żony i córki - podczas kataklizmu, który zniszczył ziemię znajdował się daleko od domu i rok zajęło mu dojście (pieszo!) do rodzinnego miasta. Rozgrywka nie jest zbyt skomplikowana, możemy pomagać innym ocalałym dostając w zamian jakiś suwenir lub ważna wskazówkę. Mamy tu dużo wspinania się po zdewastowanym mieście i walki z bandytami. Kilka broni do wyboru - pistolet do którego zawsze jest mało amunicji (jak masz 3 naboje to jesteś królem Big Grin) lub łuk, ale to już w dalszej części gry.

Na screenach gra prezentuje się "tak se", ale w rzeczywistości jest całkiem spoko, polecam zagrać dla samego klimatu Smile

Edit.

Widzieliście nowy gameplay (po polsku!) z Wieśka 3?

Wygląda świetnie Big Grin Niestety o zagraniu w to cudo mogę tylko pomarzyć...

RE: Gry - Szczepan600 - 03-11-2014

Wiesiek zawsze w cenie... Już mam klepniętą edycję kolekcjonerską z gryfem :-D.

Zazdroszcze Big Grin walki wyglądaja świetnie, szczególności te cięcia i "przepoławianie" przeciwników, szkoda tylko, że za każdym razem tnie w tym samym miejscu i wygląda tak samo, no ale może się jeszcze sporo zmienić. Ważne, że będzie posoka i te słowiańskie klimaty Big Grin No i podobnież sam Sapkowski nie brał zbyt dużego udziału w produkcji gry, a szkoda.

RE: Gry - Szczepan600 - 03-11-2014

Sapek już nie jest potrzebny... chłopaki wiedzą jak ożywić ten świat :-). A jaka będzie gra to czas pokaże (czy uda mi się opłacić gryfa też :-D), ale liczę na solidna produkcję, która zwieńczy godnie trylogię.

Ja zapewne - jeśli już zagram w Wieśka 3 - to po kupnie PS4 czyli za szmat czasu. W kompa już nie inwestuje, ale zazdroszzce tym, którym ta gra uciągnie na max. ustawieniach. Mimo wszystko - bardziej czekam na prawdziwy film - trzymam kciuki za Tomka Bagińskiego Wink