![]() |
|
Gry komputerowe & konsolowe - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Gry komputerowe & konsolowe (/watek-gry-komputerowe-konsolowe) |
RE: Gry - ashka - 27-09-2014 (26-09-2014, 23:11)Jaszczomp89 napisał(a): A to ciekawePodobnie jak Szczepan na PS3 kupuję wyłącznie tytuły, które nie wyszły na nic innego, ale i ja nie mam PCta do grania w nowości, więc Xbox ma w moim przypadku sporo do zaoferowania. Posiadacz mocnego PCta pewnie to widzi inaczej. Na X360 wychodzi coś, co w oryginalnej formie jest poza zasięgiem przeciętnego gracza: shmupy. Na PS3 praktycznie ich nie ma (kojarzę bardzo drogie "Ketsui" oraz wydane w Europie "Under Defeat HD"), więc jeśli ktoś lubi japońskie shootery 2D to jest skazany na X360. A naprawdę jest w czym wybierać: ukazały się trzy części DoDonPacji, dwie częśći Death Smiles, dwie wersje Mushihime, niesamowita ESPGaluda i tona innych tytułów. A co do Diablo: na padzie gra się świetnie, ale to kołowe menu przypomina mi mękę z podobnym w "Dragon Age II". Ych. RE: Gry - Jaszczomp89 - 27-09-2014 Ja osobiście nie mam nic do x360 i żadnym fanbojem Sony też nie jestem Kupiłem ps3 dla napędy blu-ray i gier (w tej kolejności), a to, że ma świetne exclusivy też pomogło w wyborze (The Last Of Us, seria Uncharted, Heavy Rain, Killzone, Resistance itd.). Natomiast jeśli chodzi o konsolę microsoftu też grało mi się świetnie, ostatnio w GTA V i Black Opsa 2 w team deathmatch i tryb zombie na podzielonym ekranie - daje dużo frajdy. O ile sam x360 już raczej nie kupie to xboxa one jak i ps4 bym chętnie przytulił A tak patrząc na nowe i zapowiedziane "ścigałki" bardzo chętnie zaopatrzyłbym się również w jakąś kierownicę
RE: Gry - Ravnar - 15-10-2014 Oczywiście, że cioramy. Aktualnie na mocnym pececie i znacznie słabszej PS3. Na next-gena przerzucę się, gdy będą fajne exclusive'y, bo aktualnie nic ciekawego nie ma, a resztę spokojnie ciągnie mój komputer (z lepszą grafiką, niż na tych next-genach )
RE: Gry - Jaszczomp89 - 19-10-2014 Pogralem wczoraj pierwszy raz w grę 3D na ps3 - Resistance 3 Muszę powiedzieć, że nawet grało się przyjemnie, dobry efekt głębi i "wychodzenia" z ekranu. Pograłem godzine w okularach i nawet wzrok się nie męczył. Mimo wszystko raczej ciekawostka i odskocznia od standardowego grania. A sama gra zacna, świetnie bronie, zróżnicowani przeciwnicy i całkiem ciekawa fabuła
RE: Gry - saikonoha - 19-10-2014 Grał ktoś z was w spider man edge of time? wczoraj zamówiłem bo w empiku jest dobra cena http://www.empik.com/spider-man-edge-of-time-ps3-beenox-inc,p1044885495,multimedia-p RE: Gry - Jaszczomp89 - 03-11-2014 Polecam zagrać w trochę starszy tytuł - "I Am Alive". Grę można nazwać takim uboższym The Last Of US (chociaż bez zombiaków, za to z bandytami, którzy na każdym kroku chcą nas oskubać ze wszystkiego co mamy). Akcja dzieję się w niedalekiej przyszłości, bohaterem jest gościu, który wyrusza na poszukiwania swojej żony i córki - podczas kataklizmu, który zniszczył ziemię znajdował się daleko od domu i rok zajęło mu dojście (pieszo!) do rodzinnego miasta. Rozgrywka nie jest zbyt skomplikowana, możemy pomagać innym ocalałym dostając w zamian jakiś suwenir lub ważna wskazówkę. Mamy tu dużo wspinania się po zdewastowanym mieście i walki z bandytami. Kilka broni do wyboru - pistolet do którego zawsze jest mało amunicji (jak masz 3 naboje to jesteś królem ) lub łuk, ale to już w dalszej części gry.Na screenach gra prezentuje się "tak se", ale w rzeczywistości jest całkiem spoko, polecam zagrać dla samego klimatu ![]() Edit. Widzieliście nowy gameplay (po polsku!) z Wieśka 3? Wygląda świetnie Niestety o zagraniu w to cudo mogę tylko pomarzyć...
RE: Gry - Szczepan600 - 03-11-2014 Wiesiek zawsze w cenie... Już mam klepniętą edycję kolekcjonerską z gryfem :-D. RE: Gry - Jaszczomp89 - 03-11-2014 Zazdroszcze walki wyglądaja świetnie, szczególności te cięcia i "przepoławianie" przeciwników, szkoda tylko, że za każdym razem tnie w tym samym miejscu i wygląda tak samo, no ale może się jeszcze sporo zmienić. Ważne, że będzie posoka i te słowiańskie klimaty No i podobnież sam Sapkowski nie brał zbyt dużego udziału w produkcji gry, a szkoda.
RE: Gry - Szczepan600 - 03-11-2014 Sapek już nie jest potrzebny... chłopaki wiedzą jak ożywić ten świat :-). A jaka będzie gra to czas pokaże (czy uda mi się opłacić gryfa też :-D), ale liczę na solidna produkcję, która zwieńczy godnie trylogię. RE: Gry - Jaszczomp89 - 03-11-2014 Ja zapewne - jeśli już zagram w Wieśka 3 - to po kupnie PS4 czyli za szmat czasu. W kompa już nie inwestuje, ale zazdroszzce tym, którym ta gra uciągnie na max. ustawieniach. Mimo wszystko - bardziej czekam na prawdziwy film - trzymam kciuki za Tomka Bagińskiego
|