Filmozercy.com | Forum
Shaman72 - BD & UHD Collection - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Shaman72 - BD & UHD Collection (/watek-shaman72-bd-uhd-collection)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: Shaman72 - Tylko błękit - shaman72 - 11-10-2019

No i przepadłem...  Wink
Odkrywam filmy na nowo gapiąc się z 2 metrów w telewizor....zachłannie sycąc oczy ostrością i kolorem.Bajka.
Klamka zapadła.Zakup przynajmniej czterech filmów miesięcznie w tym formacie, aby każda Sobota kończyła się seansem UHD.
[Obrazek: IMG-2366.jpg]
[Obrazek: IMG-2368.jpg]

RE: Shaman72 - Tylko błękit - Wolfman - 11-10-2019

(11-10-2019, 17:21)shaman72 napisał(a):  Odkrywam filmy na nowo gapiąc się z 2 metrów w telewizor....zachłannie sycąc oczy ostrością i kolorem.Bajka.
Ładnie Shaman72 dobre początki. Fury4k masz tanio w Amazon lub Zoom. Zaproś Nfs38fanboya Smile na seans. Jemu zielenizna nie pasuje. Ogólnie chyba pracował wiele lat w zieleni miejskiej Wink i ma dość

RE: Shaman72 - Tylko błękit - shaman72 - 11-10-2019

@Wolfman - A jest z polskimi napisami, bo nie kojarzę bym widział???

RE: Shaman72 - Tylko błękit - Wolfman - 11-10-2019

Monoshit ma do tego prawo, więc nie w tym życiu

RE: Shaman72 - Tylko błękit - shaman72 - 12-10-2019

No tak, szkoda ale z drugiej strony patrząc jest tyle ciekawych pozycji do zakupu Wink
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie amazon.it, tylko 4 dni czekałem na przesyłkę.

RE: Shaman72 - Tylko błękit - Ethan - 12-10-2019

większego mitu niż odkrywanie na nowo filmu nie widziałem. filmy to historie. kiedyś obejrzane na vhs, kineskopowym odbiorniku, później na dvd, blu, 4k. jak mi sie film nie podobał, nadal mi sie nie podoba, jak był średni pozostaje średni, częściej tracą na wartości niektóre tytuły, którymi się jarałem w wieku młodzieńczym. oczywiście odstępstwa na korzyść też bywają, regułą raczej nie są. to, że jakieś aspekty filmu są wyraźniejsze nie ma żadnego znaczenia. ważniejszy jest styl, sposób opowiadania historii, pomysł, pionierstwo. to, że lepiej usłyszę solówkę Gilmoura czy Frippa z japońskiego wydania, nie znaczy, że nadal nie będzie mnie irytować ich podejście do dźwięku.

(12-10-2019, 15:26)Ethan napisał(a):  większego mitu niż odkrywanie na nowo filmu nie widziałem. filmy to historie. kiedyś obejrzane na vhs, kineskopowym odbiorniku, później na dvd, blu, 4k. jak mi sie film nie podobał, nadal mi sie nie podoba, jak był średni pozostaje średni, częściej tracą na wartości niektóre tytuły, którymi się jarałem w wieku młodzieńczym. oczywiście odstępstwa na korzyść też bywają, regułą raczej nie są. to, że jakieś aspekty filmu są wyraźniejsze nie ma żadnego znaczenia. ważniejszy jest styl, sposób opowiadania historii, pomysł, pionierstwo. to, że lepiej usłyszę solówkę Gilmoura czy Frippa z japońskiego wydania, nie znaczy, że nadal nie będzie mnie irytować ich podejście do dźwięku.

Częściowo, ale tylko częściowo się z Tobą zgadzam.
Słaby lub średni film zyskuje, oczywiście nie każdy Wink Tonacja , ostrość i kolor...lepszy, bardziej widoczny.Lepsza szczegółowość detali, krajobrazu itp.Kupiłem na razie filmy, które lubię i dobrze znam.Kopara opadała mi przy każdym z nich, kiedy oglądałem w UHD. Efekt jest niesamowity mimo,że TV nie jest najnowszy i sporo mu brakuje do doskonałości.Historie opowiadane w tych filmach również lubię, więc dodatkowy bonus w postaci bardzo dobrej jakości obrazu jest tym bardziej plusem i przyczynkiem do kolejnych zakupów w tym formacie.Chwilo trwaj... Wink
Pozdrawiam

RE: Shaman72 - Tylko błękit - Wolfman - 12-10-2019

(12-10-2019, 15:26)Ethan napisał(a):  większego mitu niż odkrywanie na nowo filmu nie widziałem
Ja raczej wcale, filmy, których nie mogłem obejrzeć na bd, słaby transfer, film średnio mi do gustu przypadł i itd. Po remasterze nabiera rumieńców jak kobieta po zrzuceniu dużej nadwagi. Aż chce się patrzeć i przymyka oko na fabularne głupoty. Trudno by człowiek po obejrzeniu od kilkuset do kilku tysięcy filmów oczekiwał zajawki na coś oryginalnego i nowego. Możesz jak Daras osiąść na laurach i oglądać w kółko stare nieme kino z krzykliwą muzyką jakby kot stukał w jeden klawisz pianina , a goryl walił talerzami o siebie i byle głośno Wink

RE: Shaman72 - Tylko błękit - Remek - 12-10-2019

Czyżby płyta UHD z Braveheart działała u Ciebie prawidłowo bo czytałem, że niektórzy koledzy z forum mieli z nią problemy?

(12-10-2019, 16:38)Remek napisał(a):  Czyżby płyta UHD z Braveheart działała u Ciebie prawidłowo bo czytałem, że niektórzy koledzy z forum mieli z nią problemy?

Działa wszystko ok.