![]() |
|
Bourne (seria) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Bourne (seria) (/watek-bourne-seria) |
RE: Bourne (seria) - misfit - 08-12-2016 Ktoś się natknął na okładki brytyjskich wydań UHD i może napisać czy jest tam wyszczególniona polska wersja językowa ? Pytam bo zavvi czy hmv piszą o pl wersji w Bourne Identity, Ultimatum i Legacy, a francuski amazon dodatkowo Supremacy. RE: Bourne (seria) - Użytkownik usunięty64562 - 08-12-2016 Post usunięty RE: Bourne (seria) - misfit - 08-12-2016 Niemiecką, włoską i skandynawską okładkę znam - na żadnej nie ma wyszczególnionej pl wersji. Może ta z UK ma pełniejsze dane lub też przypadek jak z Everest, który ma pl wersje na płycie UHD, a na okładce nie ma o tym mowy. Jest też taka opcja, że zavvi, hmv i amazon.fr sobie jaja robią, ale to wydaje mi się mniej prawdopodobne
RE: Bourne (seria) - Użytkownik usunięty64562 - 10-12-2016 Post usunięty RE: Bourne (seria) - Juby - 11-12-2016 Pisałem już o tym na poprzedniej stronie. Nowy wygląd lepszy od tego białego z DVD. RE: Bourne (seria) - misfit - 23-12-2016 Recki wydań UHD z blu-ray.com: Bourne Identity Bourne Supremacy Bourne Ultimatum Bourne Legacy Jason Bourne Bourne Identity to ponoć jedno z najgorszych (jeśli nie najsłabsze) wydań UHD pod względem obrazu. To samo piszą ludziska na forach. Wyobraźcie sobie, że Universal sięgnął po mastera 1080p z 2002r jeszcze sprzed ery DI (tego samego z którego były robione wydania DVD, HD DVD i BD) i to na jego podstawie zrobili wydanie UHD. Niestety jeśli chodzi o starsze filmy mające XX lat popełniają te same błędy co przez kilka pierwszych lat na BD
RE: Bourne (seria) - Gieferg - 23-12-2016 Way to go, Universal. Mam gdzieś Bourne'a ale skoro tu odstawili taką wiochę, to można się spodziewać, że będą tak robić też w przypadku innych filmów. RE: Bourne (seria) - misfit - 07-02-2017 Bourne Legacy z UK posiada polską wersję językową na płycie UHD (lektor + napisy) pomimo braku info o tym na okładce. To samo z dużym prawdopodobieństwem można założyć w odniesieniu do Bourne Identity oraz Bourne Ultimatum (m.in. zavvi, hmv oraz zoom piszą o pl wersji w tych filmach tak jak w przypadku Bourne Legacy), ale głowy za to nie daję ![]() edit: Mam również potwierdzenie, że Bourne Supremacy oraz Bourne Ultimatum też posiadają polską wersję językową na płycie UHD (lektor + napisy). RE: Bourne (seria) - Kirek - 07-02-2017 Zacząłem wprowadzać do filmoskopu informacje o wersjach PL ale w pewnym momencie zorientowałem się, że istnieją dwa wydania tych filmów. Jedno z 2016 a drugie planowane na marzec tego roku. Wydania tegoroczne są prawie dwa razy droższe ale nie bardzo umiem znaleźć powodu, poza czasem trwania filmów które są bardzo zawyżone. Przykładowo: Ultimatum Bourne'a z 2016: cena 21,99 £, czas 115 minut Ultimatum Bourne'a z 2017: cena 39,99 £, czas 199 minut Ktoś zna rozwiązanie tej zagadki? ![]() Zakładam, że wersję PL mam na razie dodać tylko do wydań z 2016? RE: Bourne (seria) - misfit - 07-02-2017 AFAIK różnica jest tylko w opakowaniu. Wracają do grubszych amarayów i dotyczy to wszystkich wydań Universala UHD w UK. |