![]() |
|
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD (/watek-pearlzfan-kolekcja-uhd-bd-dvd) |
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Mefisto - 05-09-2023 Ale się dobrze te głośniczki ze ścianą uzupełniają - oczywiście mam na myśli "teraz" Choć te starocie jakoś dają radę też - ja początki swojej kolekcji trzymałem zamykane w szafce z PRLu (pewnie na starym forum jeszcze się ostały jakieś miniaturki), także tego
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - kulcikriu - 06-09-2023 Fotki z przeszłości piękna sprawa Co do obecnego kształtu - już nie pamiętam czy wyrażałem opinię, w każdym razie wygląda obłędnie, gratulacje
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Altair - 06-09-2023 Bardzo fajny progres. Każdy od czegoś zaczynał. RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Dusia - 06-09-2023 Wspomnienia… , miałem taki sam mały TV przywieziony z Niemiec, i taki sam kolor ścian lol , ten jebitny Inaczej ogląda się filmy mając kino domowe i dolby atmos i dobre subofery , a inaczej na tv lub słuchając w słuchawkach później te recenzje , ze film był słaby, śmiech na sali . Widać ,że u Ciebie wszystko robione z pasją do kina, aż miło się czyta i ogląda. Pozdrawiam i życzę dalszego rozwoju w tym kierunku
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 06-09-2023 Dzięki! Czasem dobrze rzucić okiem wstecz i zobaczyć, jak długą drogę się przeszło. RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 27-09-2023 Mały up wrześniowy. Złamałem nieco moją zasadę nie kupowania filmów za więcej niż ~70zł, ale z racji zamknięcia kredytu hipotecznego stwierdziłem - a co tam! Zaszaleję! ![]() (choć i tak udało się zbić te ceny, bo wydania PL BD Egzorcysty i Wejścia smoka oraz DE BD 12 małp dały mi półtorej wydania z tych 4; co ciekawe ludzie tak się rzucili na Egzorcystę i Wejście, że telefon mi się prawie usmażył od powiadomień i oba filmy znalazły nowych właścicieli w około 1h).Spider po raz drugi dowozi fenomenalnie cudowne obrazki (perfekcyjnie zagrane z muzyką) i świetnie opowiedzianą historię. Gdyby nie było cz1 to dałbym dyszkę. Jak dla mnie najlepsze adaptacje komiksów Marvela. Czekam na finał! Dzień próby odświeżyłem przed zakupem, bo prawie nic z tego filmu nie pamiętałem, ale ku mojemu zaskoczeniu po 20 latach nadal się to bardzo dobrze ogląda (chyba jako jedyny film A. Fuqua). IMHO to jest taki evergreen, który i za kolejne 2 dekady będzie się bdb oglądało. Druga po Spidey'u nowość w kolekcji. Upgrade 12 małp (choć długo się wzbraniałem) w końcu stał się faktem. Mam film w miarę na świeżo, więc zaczekam kilka m-cy z seansem, żeby wrażenia były jak najlepsze. No i na koniec Wejście smoka. Ło pany, jak oni to ładnie odrestaurowali! Fantastyczny seans! Szkoda jedynie, że okładka nie jest estetycznie powiązana z pozostałymi zapowiedzianymi filmami Bruce'a (które mnie trochę kuszą, ale najpierw je sobie odświeżę zanim podejmę decyzję o upgrejdzie z DVD), no ale to inny wydawca, więc co zrobić. ![]()
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - fire_caves - 27-09-2023 (27-09-2023, 15:49)pearlzfan napisał(a): z racji zamknięcia kredytu hipotecznegoGratulacje! RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - kulcikriu - 27-09-2023 Podłączam się do gratulacji ! takie coś przebija chyba nie tylko up wrześniowy![]() Z ciekawości, za ile oddałeś Egzorcystę ?
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 27-09-2023 Po 6 dyszek za Egzorcystę i Wejście smoka i 2 za małpy. Pewnie można było więcej (sądząc po zainteresowaniu, to na pewno , ale chciałem się ich szybko pozbyć. Wciąż mi wisi jeszcze 10 tytułów na olx i chyba będę musiał zbijać ceny, bo zainteresowanie jest zerowe :/A, i dzięki! Jaram się tym strasznie. 30 lat ograne w 7 i jak o tym pomyślę, to w dużej mierze dzięki pandemii, bo przez 2 lata kitraliśmy kasę siedząc na dupach (zero wakacji itp.) i nadpłacaliśmy... Ale teraz sobie odbijemy
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - kulcikriu - 28-09-2023 Wielkie gratulacje raz jeszcze - wiem co znaczy pozbycie się takiego ciężaru ![]() Dzięki za info co do ceny, bo sam będę robił podobną akcję. |