Filmozercy.com | Forum
Pierdololo polityczne - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16)
+--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie)
+--- Wątek: Pierdololo polityczne (/watek-pierdololo-polityczne)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

RE: Pierdololo polityczne - Gieferg - 07-12-2018

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6471059/amp/Irish-lecturer-stabbed-death-Paris-insulted-Mohammed-says-Pakistani-killer.html

Czekam na podobne przykłady z Polakami w roli głównej.

A może kraje w których odchodzą takie szopki:
https://www.independent.co.uk/news/world/asia/asia-bibi-christian-woman-death-row-pakistan-blasphemy-law-prophet-muhammad-islam-insulting-a8571596.html
https://www.abc.net.au/news/2018-10-31/saudi-arabia-executes-migrant-worker-without-informing-indonesia/10450624
to cywilizacja z którą należy żyć w zgodzie i tolerować? Sorry, ale to jest średniowiecze.

RE: Pierdololo polityczne - Szczepan600 - 07-12-2018

Ja tylko napiszę, że moi koledzy, koleżanki i rodzina żyjąca na wyspach, Francji i w Niemczech ma nieco inne doświadczenia z kontaktów z nimi :-) Oczywiście negatywne historie też się pojawiają, ale trudno mi to porównać do obrazu totalnego zniszczenia i grozy. Każdy buduje obraz na podstawie jakiejś bańki w istocie. To się nie zmieni. W mojej nawet gdybym dostał po tym ryju, to obwiniałbym konkretne nazwiska. No chyba, że mowa o kibolach (narodowość nieważna). Oni to jedn pies ;-)

RE: Pierdololo polityczne - Ethan - 08-12-2018

Uczepiliście się tych uchodźców, a prawda jest taka, że należy się zacząć martwić czymś innym. Ja przynajmniej tak mam, że się martwię. I nie o siebie, bo już swoje lata mam, a o to w jakich czasach przyjdzie żyć mojej Córce. Degradacja środowiska (chociaż lobby korporacyjne z milionami na koncie próbuje ośmieszyć obawy, a dochodzi do tego wyspecjalizowany trolling zza wschodniej granicy). Do tego zmierzch Europy, która przez dziesiątki lat opływała w bogactwo. Niska jej dzietność, potrzeba taniej siły roboczej z krajów trzeciego świata, tego procesu nie da się odwrócić. Zresztą nikt nie potrafił przeciwstawić się USA gdy ta otworzyła puszke pandory na Bliskim Wschodzie i Afryce Płn, a sama umiejętnie skryła się za oceanem. Europa jest na glinianych nogach. Wydarzenia we Francji, Brexit. Zamiast połączyć siły, każdy gra na swoją stronę, a to jedynie przedłuża agonię. Co gorsza populizm urasta w prawicową siłę. Macie dzieci? Jak wyobrażacie sobie nasz kontynent za 30 lat.
Uchodźcy? Uchodźcy fajnie pokazali najgłębiej skrywane lęki wielu ludzi. I sporo gówna wyszło przy tej okazji z ludzi. Trochę jak we Mgle.

RE: Pierdololo polityczne - Mierzwiak - 08-12-2018

Też bym chciał poznać nazwiska, konkretnie ludzi którzy zdecydowali że oto z dnia na dzień, ja za pstryknięciem Thanosa, miliony ludzi mają się dostać do Europy Smile Mam spory dystans do wszelkiej maści teorii spiskowych, ale bardziej na sterowaną "odgórnie" akcję już nie mogło to wyglądać.

RE: Pierdololo polityczne - Gieferg - 08-12-2018

Szczerze powiedziawszy, jak tak czasem słucham wiadomości coraz częściej mam wrażenie, że wypadałoby...

RE: Pierdololo polityczne - Mierzwiak - 08-12-2018

(08-12-2018, 00:04)Ethan napisał(a):  w jakich czasach przyjdzie żyć mojej Córce
Czy będzie musiała chodzić w burce?

Smile

RE: Pierdololo polityczne - Szczepan600 - 08-12-2018

Czy będzie miała po czym ;-)

RE: Pierdololo polityczne - Ethan - 08-12-2018

Obecna nasza władza, chyba nawet bardziej niż sfrustrowani uchodźcy (którzy pewnie liczyli, że po przedostaniu się do Europy zobaczą złote miasta, a czują się pewnie jak bohaterowie Aguirre, Gniew Boży), chciałaby te burki nałożyć kobietom. Gorzej, że nie ma zbytniej alternatywy, bo taki Schetyna, tak naprawdę jedną nogą w PiSie. Może Biedroń jakoś to poskleja, może SLD wypieprzy Czarzastego i starych dziadów i się przyłączy, może Razem i Zieloni pójdą na kompromis. Może w Polsce będzie znowu normalnie. Ale chyba nie. Element dostał przyzwolenie na wiele rzeczy, a Polacy mając szansę na zrozumienie kapitalizmu, zmarnowali 30 lat. Wciąż edukacja jest archaiczna, a ludzie niezaradni. Słychać tylko oczekiwania względem Państwa. Na każdym kroku słychać tych, którzy za swoje niepowodzenia życiowe obwiniają innych. A dodatkowo dostali kilka opcji wyboru: Uchodźcy, geje, Soros, układy. Żyjemy w wolnym kraju, mamy narzędzia i możliwości. Macie dzieci, tłumaczcie im ten świat, uczcie zaradności, tolerancji, braku zgorzknienia. Jak ktoś na poziomie 2005 mógł pozwolić dziecku iść na studia humanistyczne, na których tacy delikwenci przedłużali sobie młodość. A teraz te dzieciaki (i o zgrozo ich rodzice) mają pretensje do tego mitycznego Państwa. I teraz Ci ludzie zaufali populistom. Rozumiem, pierwsza dekada po transformacji, ludzie popełniali błędy, dokonywali złych wyborów, a winę mogli zwalić na Balcerowicza. No ale jest już 30 lat po i mało kto pamięta jak kupowało się Zarzewie, w którym były oddzielne plakaty muzyków Europe i łączyło się je w całość

I żeby rozładować trochę to polityczno-uchodzcowe napięcie, bo idą święta, Wczasy w ich świątecznym szlagierze (szkoda, że nie pojawił się na ich tegorocznym debiucie, który jest tak btw moją płytą roku)

RE: Pierdololo polityczne - Mefisto - 08-12-2018

(07-12-2018, 21:18)Szczepan600 napisał(a):  Nie bądźcie tym "bydłem" Mefista, co bezrefleksyjnie podąża za sztucznie wykreowanym wrogiem.

ROTFL, jaka burza. Ale zdajesz sobie sprawę, że napisałem w swoim poście coś takiego:
Cytat:ludzie jako ogół to bydło

Także to tyle w kwestii "wykreowanego wroga" i podziału. I to w sumie tyle ode mnie, bo to forum mnie interesi jedynie filmowo, a tu przez ten gópi wat wyszło jak wyszło Cool

RE: Pierdololo polityczne - Szczepan600 - 08-12-2018

Ale użyte tu bydło i wykreowany wróg to dwie inne sprawy, akurat użyłem tego zgodnie z twoimi słowami :-) Możesz to nawet odczytać jako „nie bądźcie tą ślepo idącą masą”.