Filmozercy.com | Forum
Kolekcja Ethana - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Kolekcja Ethana (/watek-kolekcja-ethana)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Kolekcja Ethana - Wolfman - 23-02-2018

(23-02-2018, 17:32)Gieferg napisał(a):  Dwie pierwsze Indiany po dyszce. Teraz już tylko trójka i będę miał całość
Zacytuję pod fotką "Dwie pierwsze Indiany po dyszce. Teraz już tylko trójka i będę miał całość" Koledze najwidoczniej zwisa ta seria, więc kupił byle mieć.

RE: Kolekcja Ethana - Ethan - 23-02-2018

włączyłem na moich 42 calach i nie ma pikselozy Smile

RE: Kolekcja Ethana - Kirek - 23-02-2018

Władcę w tej cenie gdzie upolowałeś?

RE: Kolekcja Ethana - Ethan - 23-02-2018

Znajomy lekarz-zbieracz, który kupował tylko dla kupowania stwierdził, ze mu się to zbieranie znudziło i w końcu dał się przekonać do sprzedania także tego Smile Oczywiście nówka w folii, bo nie miał czasu nigdy kupić odtwarzacza blu ray Wink

RE: Kolekcja Ethana - Gieferg - 24-02-2018

(23-02-2018, 18:20)Ethan napisał(a):  włączyłem na moich 42 calach i nie ma pikselozy Smile

To włącz jeszcze Kevina i podziel się wrażeniami Tongue

RE: Kolekcja Ethana - Ethan - 15-03-2018

Klasyka kina radzieckiego. Sprzedający miał więcej, ale sporo raczej przeciętnych tytułów. Wybrałem z tych co mu zostały te najważniejsze. Wyszło 12,50 za sztukę, stan idealny. W końcu zaczynam zbierać Breaking Bada, bo to jeden z moich ulubionych seriali ostatnich lat, Czas Apokalipsy wymieniłem na zwykłe wydanie, bo miałem gazetowe, Ratatuj na blu dla Heleny, bo to jeden z lepszych pixaro-disneyów ostatnich lat, no i wspomniały, prześwietny Stalag 17

[Obrazek: 20180315_094217.jpg]

RE: Kolekcja Ethana - Ethan - 12-05-2018

Spora aktualizacja, ku uciesze wielu: TYLKO na dvd (z małym wyjątkiem, bo w sumie krasnoludki) Smile

Absolwenta uwielbiam ale miałem tylko gazetówkę zatem wymieniłem na "normalne"
Lokator w ramach odświeżania Polańskiego, bo kiedyś wydał mi się tylko takim szóstkowym filmem
Ame Asaru z cyklu zbierania rzeczy naokoło kurosawowych
Powiększenie w celu uzupełnienia boxu i Zawodu Reporter
Wszystkie za około 10zł za sztukę

[Obrazek: 20180507_132139.jpg]

Grając Ofiarę za złotówkę lub dwie w ramach kupowania czegoś innego
Alpy, bo Lobster był przeciętny, ale Kieł siedzi mocno w głowie, a to jeszcze okres grecki
Rozdzieleni, bo ciekawa tematyka i dobre recenzje
Aquarius. Kompletując Aurorę. Jestem w połowie filmu i jest bardzo dobrze
Barbara podobnie. Z tym, że już obejrzałem i to jest zdecydowanie ósemkowy film
Poza pierwszym pozostałe za około dyszkę za sztukę

[Obrazek: 20180507_132326.jpg]

Dla Małej. Przyszłościowo. Znakomite Gdzie mieszkają dzikie stwory. Nie mogę się już doczekać (pewnie za parę lat) dyskusji na temat tego filmu.
Bing, bo to jej ulubieniec z Mini Mini na chwilę obecną. Pluszowy Bing śpi z nią właśnie w łóżeczku, a ja mogę wrzucić posta Smile
Chyba ostatni dobry Kevin, chociaż nie wiem, bo reszty nie oglądałem
Plus klasyka. Tym razem na bluray'u. Królewna Śnieżka
Wszystkie po dychaczu od sztuki

[Obrazek: 20180507_132519.jpg]

Breaking Bad sezon 2 i 3. 50zł za oba. Nówki, w folii. Połowa zebrana

[Obrazek: 20180507_132601.jpg]

Kino polskie. 5zł od sztuki. Stany idealne. Okazja.
Jest Szulkin, jest Wajda, jest Smarzowski, jest Polański, którego trochę szukałem w tym wydaniu i się w końcu udało. Do tego z sentymentu znakomite: Zawrócony oraz 300 mil do nieba. Plus Zaklęte Rewiry w gratisie.

[Obrazek: 20180512_112222.jpg]

I znowu dla Helenki i znowu za piątaka. Uzupełnienie Toy Story, dwa Lwy oraz Iniemamocni

[Obrazek: 20180512_112359.jpg]

Tutaj kierowałem się dobrymi opiniami, plus postanowiłem dać w dwóch przypadkach drugą szansę: Aż poleje się krew oraz Drabina Jakubowa

[Obrazek: 20180512_112440.jpg]

Klasyka po piątaku i znowu w przypadku Polańskiego druga szans

[Obrazek: 20180512_112507.jpg]

A tutaj raczej na sprzedaż, bo Gilberta uwielbiam (top 10 życia) i świadomie zdublowałem wydanie, bo to oryginał, nie gazetówka.
Chłopca obejrzę jeszcze raz, chociaż pamiętam pierwszy seans i było bardzo słabo. Taka filmowa wydmuszka dla mniej wymagających. Może zrewiduję swój pogląd?
Pi też kupiony po raz drugi, tyle, że tym razem wydanie z Epelpolu. Może ktoś doradzi: te czy gutkowe?

[Obrazek: 20180512_112541.jpg]

RE: Kolekcja Ethana - czuubakka - 12-05-2018

Bardzo mi się podobał film "Rozdzieleni ". Jeszcze "Human traffic", stare czasy, miłe wspomnienia Big Grin

RE: Kolekcja Ethana - Gieferg - 12-05-2018

Gilbert niestety non-anamorphic, ale z tych, które powiedzmy, że jeszcze od biedy da się oglądać (choć tylko przy wysokim progu tolerancji dla DVD).

Cytat:Ame Asaru z cyklu zbierania rzeczy naokoło kurosawowych
Ame aGaru.

RE: Kolekcja Ethana - matwiko - 12-05-2018

Oba wydania Pi są dobrze opisane na filmoskopie. Tylko trudno je wyszukać bo wyszukiwarka szuka chyba ciągu znaków i znajduje dużo wyników

http://filmozercy.com/filmoskop/editions?sortby=added_desc&release_date_from=&release_date_to=&search=π

Ame Agaru kupione po zacięcie Wojowników kultury?

Hair obraz nieanamorficzny?

Ogólnie fajne zakupy.