![]() |
|
Sin City (Seria) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Sin City (Seria) (/watek-sin-city-seria) |
RE: Sin City (Seria) - Mierzwiak - 21-02-2015 (19-02-2015, 08:55)Sokal napisał(a): Tego nie napisałem. Natomiast moje wydanie z Empiku (Merlin mi wycofał) ma super obraz :-)Nie pytałem czy ma "super obraz" (rzeczowa odpowiedź, nie ma co) tylko czy biel jest zielona. RE: Sin City (Seria) - matwiko - 21-02-2015 Takie niuanse nie zawsze widać, zależy od sprzętu. Miałem do niedawna laptopa i za cholerę nie wiedziałem o co Wam chodzi z tym sin city. Ostatnio przesiadłem się na monitor IPS 23cale i faktycznie WIDZĘ zielonkawy odcień na lapie było idealnie szare.
RE: Sin City (Seria) - Sokal - 21-02-2015 (21-02-2015, 16:29)Mierzwiak napisał(a):A czego nie kumasz? Jakby biel była zielona to by chyba nie było super. Ja zieleni nie widzę. Oglądam na Sharpie 60" model 857, więc najwyższy (2 lata temu). Pokój idealnie zaciemniony. Telewizor skalibrowany. Obraz bez zieleni. Teraz kumasz?(19-02-2015, 08:55)Sokal napisał(a): Tego nie napisałem. Natomiast moje wydanie z Empiku (Merlin mi wycofał) ma super obraz :-)Nie pytałem czy ma "super obraz" (rzeczowa odpowiedź, nie ma co) tylko czy biel jest zielona. Nie mogę edytować posta, więc piszę nowy - sorry ale tapatalk coś krzaczy. Dodam, że 300 płyt bd na półce też świadczy o pewnym doświadczeniu z filmami hd. U mnie zielonej domieszki nie ma. Jakby była to bym zauważył. Szczególnie na quatronie który z czwartym żółtym pikselem jest na ten kolor bardzo wrażliwy i czasem zieleni jest za dużo. Kropka. RE: Sin City (Seria) - misfit - 21-02-2015 . (21-02-2015, 16:54)matwiko napisał(a): Takie niuanse nie zawsze widać, zależy od sprzętu. Miałem do niedawna laptopa i za cholerę nie wiedziałem o co Wam chodzi z tym sin city. Ostatnio przesiadłem się na monitor IPS 23cale i faktycznie WIDZĘ zielonkawy odcień No niestety, oczęta to dość skomplikowany narząd ![]() Z Sin City sprawa jest o tyle prostsza, że na materiale gdzie przez znakomitą większość dominuje biel i czerń, zielonkawy odcień powinna wyłapać nawet osoba bez wytrenowanego oka - oczywiście przy założeniu, że TV ma prawidłowy balans bieli. A jak ktoś ma wątpliwości to biała kartka do ręki, przyłożyć do TV i stanie się jasność RE: Sin City (Seria) - Mierzwiak - 21-02-2015 (21-02-2015, 18:22)Sokal napisał(a): Jakby biel była zielona to by chyba nie było super. Ja zieleni nie widzę. Oglądam na Sharpie 60" model 857, więc najwyższy (2 lata temu). Pokój idealnie zaciemniony. Telewizor skalibrowany. Obraz bez zieleni. Teraz kumasz?Nie można było tak od razu? Nie mam płyty w ręce próbuję dojść jak się ma sytuacja - czy wydanie jest takie, jak trzeba, czy coś jest nie tak ze screenami na stronie poral.eu. Ustaliliśmy już, że screen z menu gdzie widać plakat i zdjęcia z filmu wygląda normalnie, ale już fragmenty filmu pokazane w tym samym menu są zielone. Też mam profesjonalnie skalibrowany telewizor i screeny są zielone, pytanie brzmi jaka jest tego przyczyna. RE: Sin City (Seria) - LepP - 01-03-2015 Obraz świetny, biały jest biały. Bardzo dobre 3D, może bez efekciarstwa, ale świetna głębia obrazu. To zrozumiałe, skoro film zrobiony na komputerze. Jednak 300tu nie wyglądało tak dobrze. RE: Sin City (Seria) - misfit - 21-04-2023 (21-04-2023, 09:26)Kirek napisał(a): A to pytanie już bardziej tutaj pasuje i wychodzi na to, że temat zielonego był już omawiany Pamiętałem, że była gdzieś dyskusja na ten temat, ale wydawało mi się, że na kolekcjonerze/hdtvpolska, a nie tutaj - no cóż, mój błąd. Zagadka wciąż nie do końca rozwiązana więc kolejna próba po latach i prośba do osobników ze skalibrowanymi wyświetlaczami na zerknięcie czy w polskim wydaniu Damulki wartej grzechu faktycznie biele mają zielonkawy nalot, tak jak to widać na screenach u Porala? RE: Sin City (Seria) - Mr.Hankey - 21-04-2023 Jest zielenina. Zjebane ewidentnie. |