![]() |
|
Kolekcja darayavahus - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Kolekcja darayavahus (/watek-kolekcja-darayavahus) |
RE: Kolekcja darayavahus - darayavahus - 13-06-2018 Obraz mega. Wczoraj oglądałem urywki kilku filmów, m.in. Mad Maxa, Dunkierki, Passengers. Ekstra czerń, ładne kolorki, super ostrość. A dziś obejrzałem całego Świstaka. Też fajny chociaż w jasnych scenach trochę przeszkadzało mi ziarno ![]() Jedyny minus to taki, że ekran nie jest matowy i w dzień wiele się w nim odbija(dlatego obejrzałem Świstaka bo to dosyć jasny film). Jeśli chodzi o kanały tv to nie wyglądają źle chociaż gdybym nie miał filmów na płytach czy Netflixa to bym się nie pchał w TV 4K(albo chociaż 55 cali jeśli już). Ale do filmów idealny. RE: Kolekcja darayavahus - Mr.Hankey - 13-06-2018 Koniecznie zamów profesjonalną kalibracje, bo tryby fabryczne w LG są oglednie mówiąc do dupy, a tryb UHD, to już totalna masakra. RE: Kolekcja darayavahus - MasterThief - 14-06-2018 Potwierdzam, u mnie na C7 w stanie fabrycznym, zwłaszcza w trybie UHD były zaskakująco duże błędy i odchylenia, ale kalibracja w SkalibrujTV zredukowała je do minimalnego poziomu, praktycznie niezauważalnego już ;] RE: Kolekcja darayavahus - Wolfman - 14-06-2018 Ciekawe czemu tak drogi złom nie jest od razu odpowiednio ustawiony, tylko trzeba dopłacać jedyne 500 złocisza , by zrobić coś co powinno już być. To jak kupić nowe auto ze starymi oponami i siedzeniami. RE: Kolekcja darayavahus - Mr.Hankey - 14-06-2018 W porównaniu do konkurencji, to raczej niespecjalnie drogi... Zawsze można kupić Panasonica za kilka tysięcy więcej z trybami THX i będzie malina już po wyjęciu z pudelka
RE: Kolekcja darayavahus - darayavahus - 16-06-2018 Houston, we have a problem! ![]() Fajne są te angielskie pudełka, takie grube i masywne. Te z Włoch to straszna bieda. RE: Kolekcja darayavahus - Mr.Hankey - 16-06-2018 A ja nie znoszę tych pudełek z UK. Nie dość, że brzydkie, to jeszcze więcej miejsca na półce zajmują. A Włochy, to zdaje się to samo, co i u nas? Zdecydowanie wolę cienką wersję. RE: Kolekcja darayavahus - darayavahus - 21-06-2018 Kolekcja dinusi: ![]() Jak widać Patriota z polską okładką ![]() Z ciekawostek to Gladiator płytę BD ma z napisem Disk 1 więc wygląda że wyciągnięte z jakiegoś dwupłytowego wydania. ![]() Co ciekawe Szeregowiec jest w grubym pudełku, które są chyba tylko w Anglii. Z Włoch nigdy takiego nie dostałem, ale po oznaczeniach na płytach widać że to całe wydanie jest z UK, tylko okładkę zmienili. Poza tym jest jeszcze trzecia płyta z dodatkami.
RE: Kolekcja darayavahus - truvneeck - 21-06-2018 Dinozaury ładne. Dobrze widzę, że wykończenie matowe i lakier wybiórczy błysk na logosach? To z zoom-a prawda? Zastanawiałem się nad kupnem w JB Hi-Fi, też z polską wersją na UHD. Z ciekawosci - ile Cię wyszła cała seria z przesyłką? RE: Kolekcja darayavahus - darayavahus - 21-06-2018 Zgadza się, czarny mat z błyszczącym logo. Całość wyszła 260,98 PLN z zoom. Wysłali 31.05 i awizo dostałem 19.06. Dziś odebrałem z poczty. BTW W Gladiatorze jest też polski lektor mimo iż na opakowaniu o tym nie wspomniano. |