Filmozercy.com | Forum
Dodawanie wersji PL - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny)
+--- Wątek: Dodawanie wersji PL (/watek-dodawanie-wersji-pl)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

RE: Dodawanie wersji PL - Gieferg - 04-09-2016

Hehe w sumie to sam juz nie wiem co on miał na myśli. Jak dla mnie pozycja wyświetlania to umiejscowienie napisów na ekranie, a to drugie to... cóż... czas wyświetlania? Przesuwanie napisów w czasie robię praktycznie zawsze SubEditem lub TS_Muxerem gdzie można przesuwać zarówno napisy jak i dźwięk.

RE: Dodawanie wersji PL - Marioo - 25-11-2016

Potrzebuję dorobić napisy do kilku filmów na DVD. Wiem, że był przepis na starym forum, ale ono już nie działa, a ja nigdzie nie zrobiłem notatek. Jeśli ktoś miałby opis, który zamieścił wtedy chyba Gieferg, gdzie używało się IfoEdit, MuxMan, PgcDemux, Txt2Sup, VobBlanker, byłoby niezmiernie miło go tu umieścić.

RE: Dodawanie wersji PL - Gieferg - 25-11-2016

Nie mam tego spisanego, a w dodawanie napisów do DVD już bardzo dawno się nie bawiłem. Grunt że programy są banalne w obsłudze (może tylko vobblanker bywa bardziej kłopotliwy), więc możesz samemu popróbować je rozgryźć.

PGCdemuxem wyciągasz ścieżki i listę rozdziałów, Txt2Sup robisz plik napisów z srt (pamiętając czy film jest w NTSC czy PAL), muxmanem składasz to z powrotem do kupy (video+audio+dorobione napisy+celltimes), ifoeditem poprawiasz paletę kolorów napisów (niestety już nie pamiętam uniwersalnych kolorów, ale zwykle można je skopiować z pliku ifo oryginału), a Vobblanker odpalasz tylko jesli chcesz to potem wsadzić w oryginalną strukturę płyty by zachować menu (trzeba podmienić przerobiony film z plikami znajdującymi się w oryginalnej strukturze płyty).

RE: Dodawanie wersji PL - whiteHussar - 27-02-2017

No dobra! A jest jakiś inny sposób ?
( Nie mam w lapku odtwarzacza płyt Blu-ray )

RE: Dodawanie wersji PL - Wolfman - 27-02-2017

Skoro nie masz kasy na odtwarzacz blu do komputera za 200-300 zł, to kup sobie Oppo za 2800 Big Grin

RE: Dodawanie wersji PL - Gieferg - 27-02-2017

(27-02-2017, 20:14)whiteHussar napisał(a):  No dobra! A jest jakiś inny sposób ?
( Nie mam w lapku odtwarzacza płyt Blu-ray  )

Możesz kogoś wynająć, żeby ci tłumaczył w trakcie oglądania.
W tym temacie powiedziano już chyba wszystko, jeśli komuś to nie pomogło, to nic mu nie pomoże.

RE: Dodawanie wersji PL - Wolfman - 28-02-2017

W sumie podałeś mi pomysł. Możesz odpalić film w stacjonarnym odtwarzaczu blu (koniecznie wycisz dźwięk) w tym samym czasie gdy leci on w tv (pauzuj w czasie reklam - wiadomo chyba), albo zainwestuj w dvd tam przeważnie jest lektor. Puszczaj filmy w tym samym czasie j/w Big Grin.

RE: Dodawanie wersji PL - Gieferg - 28-02-2017

Nie przejdzie. TV i DVD lecą 4% szybciej niż blu-ray.

RE: Dodawanie wersji PL - Wolfman - 28-02-2017

(28-02-2017, 02:24)Gieferg napisał(a):  Nie przejdzie. TV i DVD lecą 4% szybciej niż blu-ray.
Hm , a dvd odpalone na kompie idzie zwolnić o te 4%?

RE: Dodawanie wersji PL - Gieferg - 28-02-2017

Da się przerobić (ciągle to robię tak z audio jak i z napisami) ale czy da się puścić wolniej o dokładnie 4,096% - nie wiem i nie interesuje mnie to Tongue Choć raz, zanim dorobiłem się napędu BD w kompie, a chciałem z żoną obejrzeć jeden film z wydania bez wersji PL, przerobione audio wrzuciłem jej na telefon i miała lektora na słuchawkach Big Grin Trzeba było tylko odpowiednio się zgrać z włączeniem filmu i pliku na telefonie.