![]() |
|
Bruce Lee - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Bruce Lee (/watek-bruce-lee) |
RE: Bruce Lee - Daras - 08-07-2023 Dodam tylko, że ten dźwięk Surround został doceniony i podniesiony do DTS HD MA . P.S. To, że się trochę zapomniałem z tym OT – zgoda. Z drugiej zaś strony Gieferg ma rację. Nie popadajmy w przesadyzm. Nikt nikogo nie obraża, a powrót kultowego filmu do kin jest nie lada wydarzeniem. Gieferg, to może wrzuć do wątku „Oglądamy filmy z kolekcji” jakiś klip prezentujący umiejętności walki aktorów Mortal Kombat. Najlepiej aby kadry dotyczyły czegoś, co już widziałeś. Wówczas osoby nadwrażliwe pozwolą odpocząć moderatorom. Chętnie nawiążę do niniejszej dyskusji. RE: Bruce Lee - Mefisto - 08-07-2023 (08-07-2023, 15:28)misfit napisał(a): Exclusive'y sklepikowe zwykle jednak długo się nie utrzymują na powierzchni ziemi. Zobaczymy jak będzie tym razem... To prawda, ale jest szansa, że w tym wypadku zainteresowanie rozłoży się po równo na dwa boxy. Nie wiem tylko jaki to ma nakład. RE: Bruce Lee - Daras - 08-07-2023 Mierzwiak napisał: Nieprawda, pierwsze przykład jakie przychodzą mi do głowy to Psychoza i Pojedynek na szosie... Nie tylko. Np. „Szczęki” (1975) też dostały dźwięk przestrzenny a w dodatkach jest ciekawy materiał ad vocem. To co napisałem dotyczyło wyłącznie płytek z Lee. Chciałem o tym wspomnieć ale uznałem, że kontekst jest oczywisty. Gieferg napisał: Daras nie pociągnie wątku w sposób, który by sprawił, że mu odpiszę, bo już udowodnił, że ma zerowe pojęcie w temacie, który poruszyłem, więc o czym miałbym z nim gadać? Gieferg, to może wrzuć do tamtego wątku jakiś klip prezentujący umiejętności walki aktorów Mortal Kombakt. Chętnie nawiążę do niniejszej dyskusji. RE: Bruce Lee - Mierzwiak - 08-07-2023 (08-07-2023, 16:05)Daras napisał(a): To co napisałem dotyczyło wyłącznie płytek z Lee. Chciałem o tym wspomnieć ale uznałem, że kontekst jest oczywisty.Dla mnie nie był
RE: Bruce Lee - HAL 9000 - 09-07-2023 (04-07-2023, 21:05)misfit napisał(a): Zestaw Bruce'a Lee wychodzi za niecałe dwa tygodnie - ktoś się zdecydował, czy czekacie na jakieś obniżki? Ja czekam na obrazki porównawcze z wydaniem Criterion, które posiadam i z którego jestem zadowolony ![]() Arrow należy do moich zaufanych wydawców i zapewne zrobili wszystko co się da, żeby to odpowiednio dobrze wyglądało, ale nie zaszkodzi sprawdzić - gdybym nie miał tych filmów, brałbym w ciemno. RE: Bruce Lee - misfit - 26-07-2023 Łap pierwszą partię: The Big Boss - porównanie obrazu Arrow 4K UHD vs Criterion BD na caps-a-holic. Skoro na screenach po konwersji do SDR 100 nit jest gigantyczna różnica w ilości widocznych detali na jasnych obszarach obrazu to wiadomo, że HDR jest tutaj nie na żarty ![]() Gdzieniegdzie poprawione też poziomy czerni, poza tym te kolorki, ziarno i ogólna kompresja obrazu...
RE: Bruce Lee - Mefisto - 26-07-2023 Fist of fury Przepaść
RE: Bruce Lee - misfit - 28-07-2023 The Way of the Dragon Póki co najmniejsza różnica w stosunku do Criteriona, ale to nie znaczy, że jej nie ma. RE: Bruce Lee - Mefisto - 28-07-2023 Tymczasem na amazonie box podrożał
RE: Bruce Lee - slavekg - 28-07-2023 A "żółta" kolekcjonerka na stronie Arrow już wyprzedana... |